Reklama:

Zmiany naczyniopochodne w obrazie mr (69)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-03-2018, 17:39:40

Dużo stresu mam pożar tym trochę mnie dopadły różne rzeczy ostatnio, a czy miałaś konsultacje z kardiologiem czy neurolog mówił , ze niepotrzebne ? Mnie mówili , ze trzeba porozmawiać z kardiologiem
Początkująca
25-03-2018, 18:02:32

O tym nic nie słyszałam. Nie sugerował wizyty u kardiologa. Ja też stresem jestem przepełniona po uszy.
gość
25-03-2018, 18:51:46

Dużo stresu mam poza tym tez trochę mnie dopadły różne rzeczy ostatnio, a czy miałaś konsultacje z kardiologiem czy neurolog mówił , ze niepotrzebne ? Mnie mówili , ze trzeba porozmawiać z kardiologiem
Początkująca
25-03-2018, 19:55:28

A dał ci skierowanie? Bo mnie nikt nie sugerował wizyty u kardiologa...
Początkująca
26-03-2018, 07:50:36

A czy mogłabyś mi napisać jeszcze jaki to jest ból tej nogi? Mnie bolà obie nogi. A zaczęło się od kolan, teraz bolà mnie kolana, i kości piszczelowe. Ból nie jest stały, raczej napędowy, ostry, kłujàcy. Mam niedługo wizytę u ortopedy, prywatną, bo mój lekarz mnie olał i nie skierował ani na badania ani do specjalisty. Boję się 😯
gość
26-03-2018, 18:24:01

Byłam u neurologa prywatnie wiec nie dostałam skierowania, muszę iść prywatnie, mam ból piszczeli właśnie kolan wiec podobnie , dzisiaj mnie strasznie jezyk piecze czy drętwieje takie uczucie jakby jezyk przyłożony do baterii masakryczne uczucie
Początkująca
26-03-2018, 19:53:34

Hej. A czytałaś dużo o SM? Ja w pierwszych dniach po odebraniu wyników nic innego nie robiłam . Może siè naczytałaś, wystraszyłaś i wpadasz w nerwicę Co? Doszukujesz siè na siłę objawów, chciałabyś wiedzieć na pewno A musisz czekać na kontrolny rezonans i szlak Cię trafią.... Ja to już miałam takie myśli żeby zasypać Panià neurolog wszystkimi możliwymi objawami (zmyślonymi również) aby w ten sposób wymusić skierowanie do szpitala na diagnostykę i się w końcu dowiedzieć , albo zaakceptować, albo uspokoić się i żyć dalej. Ale wycofałam się z tego pomysłu. Głupi w sumie był. Wiem jak to dręczy. Pamiętaj że z tymi zmianami naczyniopochodnymi to różnie bywa, możesz mieć je od zawsze, może miałaś kiedyś niemy kliniczne udar , i nic na to nie poradzisz że tam sà i już będą, ważne żeby nie pojawiały się nowe.
gość
27-03-2018, 16:58:04

Czytałam dużo o SM i całej reszcie chorób , które mogą dawać taki obraz w rezonansie, raczej zdrowi ludzie nie maja zmian. Pomysł miałaś naprawdę niezły , pełna podziwu jestem 😊 właśnie się boje tej myśli o udarze jeszcze bardziej , ze znowu mogę mieć i skończę z jakimś niedowładem ... A Ty jak sobie radzisz ?
Początkująca
27-03-2018, 17:38:19

Hej. Mogą. Dzieci też mogą mieć. Poczytaj sobie wypowiedzi lekarzy na portalu neurologiczne.pl wpisz w wyszukiwarkę zmiany naczyniopochodne i poczytaj wypowiedzi ekspertów. Czasem zdarza się niedotlenienie np. w czasie porodu i są to tzw. zmiany okołoporodowe. Powstają również z wiekiem...
Początkująca
27-03-2018, 18:01:39

A z tym kardiologiem to dzięki za podpowiedź , zapytam o to mojego neurologa. A co ci powiedział twój neurolog? Co zalecił? Ja usłyszałam tylko że nie widzi w tym nic niepokojàcego i mam przyjść za dwa miesiące na wizytę na NFZ idź (byłam prywatnie dwa razy) to mi da skierowanie na kontrolny rezonans. Konsultowałam też z innym neurologiem i w sumie to powiedział to samo. Pytałam czy możliwe są takie zmiany u zdrowych ludzi to stwierdził że oczywiście. Jak sobie radzę? Wmawiam sobie że ja jestem właśnie takim przypadkiem- mam zmiany naczyniowe okołoporodowe, jestem zdrową A kolejny rezonans to tylko potwierdzi . I ty weź tak sobie to wytłumacz . Ja mam teraz jazdę z nogami to się już naczytałam o nowotworach i to mi się wydaje być większym problemem. Nie powiązałam tego nawet z rezonansem. Na kolejnej wizycie więc muszę o tym powiedzieć mojemu nekrologów i. Kłamać nie ma co. Myślę że nie mamy żadnego SM. będzie dobrze . A tak w ogóle to z jakiego powodu robiłaś rezonans, pytam bo to nie jest raczej badanie profilaktyczne.... ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: