Reklama:

Zmiany naczyniopochodne w obrazie mr (69)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
26-02-2018, 13:37:23

Witam. Czy mogłaby się odezwać Pani z postu ponad moimi. Bardzo jestem ciekawa Pani historii , diagnostyki. Gdyby chciał się Pani że mną podzielić doświadczeniami byłabym wdzięczna.
Początkująca
27-02-2018, 09:25:06

Witam wszystkich. Postanowiłam że pociągnie moją historię tutaj nieważne jak to się ułoży. Wiem, jak bardzo mi pomogło czytanie wiadomości od was jak również historii innych użytkowników w zbliżonych sytuacjach. Może moja historia też kiedyś komuś pomoże, wesprze. Nie wiem, zobaczymy. Byłam na konsultacji u innego neurologa, tak żeby spytać o zdanie. Pani neurolog przeprowadziła długi wywiad, zadała mnie też dokładnie i obejrzała wszystkie wyniki . Stwierdziła że ona SM wyklucza w 100 procentach i daje za to swoją głowę że ja żadnego SM nie mam A prawdopodobieństwo zachorowania jest u mnie takie samo jak u każdego człowieka. Przepisał mi lek na receptę który coś tam w krążeniu mózgowym poprawia bo wd. niej to problem z naczyniami. Lek jest bezpieczny i nie szkodzi na żołądek więc co mi szkodzi spróbować. Powiedziała również żeby nie stosować żadnych środków hormonalnych - antykoncepcji również. Bo to może być problemem w tym wypadku. I dobrze z tym się zgadzam bo te hormony to jednak nic dobrego nie jest. Kazała się nie martwić bo według niej będzie dobrze. Jeśli chodzi o SM o co dokładnie pytałam to powiedziała że jest bardzo dużo ludzi że zmianami deliminizacyjnymi (moje niby naczyniowe to lepiej) zupełnie zdrowych , chodzą, pracują i nic im nie jest a są też ludzie którzy zmian w mr nie mają wcale A chorują na SM. Tak też się zdarza. To chyba od szczęścia zależy. Jeden się wyrażenie z ciężkiego złośliwego nowotworu i jest zupełnie zdrowy A drugiego wyrostek załatwi. Na tytanicu też wszyscy byli zdrowi. Tylko szczęścia im zabrakło. Szczęścia wam życzę kochani. Szczęścia
Początkująca
02-03-2018, 15:32:01

Cześć. Dodam że wczoraj byłam na badaniach okulistycznycj i wszystkie wyszły dobrze. Dostałam również odpowiedź od lekarza z Internetu którego prosiłam o opinię ale tak trochę jakby mnie wyśmiał... takie wrażenie odczułem, zdziwiłam się. W dużym skrócie nie wygląda mu to na SM. Pozdrawiam. Będę się odzywać.
Początkująca
12-03-2018, 10:42:52

Cześć. U mnie bez zmian. Prawie. Tzn. Strasznie się wkręciłam w tą chorobę i teraz wszystko kojarzy mi się albo z SM albo jeszcze z czymś gorszym . Bliscy sugerują że sobie wmawiam pewne rzeczy. Być może nie wiem. Robiłam w ostatnim czasie kilka badań. Morfologię, lipidogram, próby wątrobowe, nawet test na boleriozę, a i okulistyczne z polem widzenia. Wszystkie wyszły dobrze. Teraz problem jest taki że trochę pobolewają mnie ostatnio kolana i prawa łydka , kolana mi trochę chrupią gdy poruszam i ja już panikuję że mam albo SM albo raka kości. I nie wiem co robić. Mąż ma dosyć już tego że średnio raz albo dwa razy w tyg jestem u lekarza A ja już myślę o tym żeby iść do ortopedy i prześwietlić te nogi. Czy poczekać jeszcze że samo przejdzie? Niedługo mam wizytę u gin. A teraz to... znowu będzie że chodzę po lekarzach i chorób szukam na siłę....
gość
24-03-2018, 23:53:24

Cześć, co słychać u Ciebie Smerfetka ? Napisałam bo mam podobna historie, tylko mam 40 lat i wyszły mi liczne zmiany naczyniopochodne? demilinizacyjne? Wiec albo takie albo takie tez mam stres , byłam już u 2 neurologów ale żaden nie potwierdza SM a ja już widzę u siebie objawy choć wcześniej ich nie miałam ...
Początkująca
25-03-2018, 06:59:36

Hej. I co ci powiedzielieli neurolodzy. W postach powyżej gdzieś pisałam jakie informacje zebrałem na temat tych zmian. A masz zlecony kontrolny rezonans? Ja się czuję kiepsko. Żyjè s ogromnym stresie. I też doszukuje się objawów. A to nie jest tak że że strachu we wszystkim teraz widzisz SM? Może to podświadomość tak na Ciebie działa
gość
25-03-2018, 11:51:29

Neurolodzy, mówią , że to nie zmiany SM na 100% ale ja jakoś nie umiem w to uwierzyć to po chwili dodają , ze przypadki są różne ale i tak trzeba to łączyć ze stanem klinicznym, który widza w badaniu neurologicznym wiec może to naczyniopochodne, kontrolny rezonans podobno najlepiej dopiero po roku a już bym chciała robić choć minęło 2 tygodnie dopiero od tego wykrywające zmiany. Zastanawiam się jeszcze czy te zmiany nie są od anemii bonki się zrobiła od silnych krwawień miesiączkowych , a Ty masz jakieś problemy z anemia albo coś co mogłoby powodować niedokrwienie mózgu ?
Początkująca
25-03-2018, 12:42:45

Hej. Wiem co czujesz. Ja też najchętniej bym idè wyrezonsowała cała już. Ale naprawdę ten rok to minimum. Też muszę czekać. I właśnie też usłyszałam że zmiany te mogę mieć z dużym prawdopodobieństwem od urodzenia A zostały wykryte przypadkiem. Też się nie uspokoiłam. I teraz te nogi mnie bolą. Lekarz rodzinny mnie nie potraktował poważnie. Bo byłam i chciałam skierowanie na RTG to tylko usłyszałam że nie ma takiej potrzeby. A tobie jakie się nagle objawy pojawiły?
gość
25-03-2018, 13:27:26

Zaczęła mnie boleć lewa noga poniżej kolana takim rwącym bólem, mam szumy w uszach i takie dziwne drgania wzroku jak dłużej patrzę w telefon czy w ekran komputera, jest ni słabo , jestem zmęczona i głowa mnie strasznie boli i do tego zawroty głowy ... ale neurolog mówiła, ze to może wynikać z nerwicy
Początkująca
25-03-2018, 15:12:10

Bo może. A stresu masz bardzo dużo bo duźo o tym myślisz zapewne.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: