Reklama:

zapalenie mózgu - czy ktoś to przechodził!!!!!!!!!! (857)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-07-2007, 11:45:00

16-04-2007 o 17:52, gość :
witam mam pytanie.właśnie się dowiedziałem że mój serdeczny przyjaciel ma najprawdopodobniej wirusowe zapalenie mózgu stwierdzzono że ma krwiaki na mózgu czy jest to przy tej chorobie możliwe(normalne) ma objawy takie jak piszecie ,brak kontaktu z otoczniem,mówi czasami bez sensu ,zaczęło się od objawów podobnych do grypy żełądkowo-jelitowej?trwa to od paru dni teraz jest w szpitalu w chorzowie.
pozdrawiam Jacek
gość
02-08-2007, 06:28:00

Witajcie. Mam dziś 37 lat. 4 czerwca 2006 roku w drodze na zakupy nagle straciłem przytomność. Na szczęście jechałem autobusem a nie prowadziłem auto. Pomoc nadeszła szybko. Świadomość odzyskałem w szpitalu po około godzinie leżąc przywiązany za wszystkie kończyny do łóżka. Zaczęła sie diagnostyka. "Czy pan pije?" - pytano. "Nie !" -odpowiadam. Pobrano mi krew, zrobiono RTG głowy. Na koniec wkłucie lędźwiowe. Efekt- zmiany zapalne w płynie mózgowo -rdzeniowym. Diagnoza -Zapalenie mózgu wirusowe. W szpitalu zakaźnym na Wolskiej w Warszawie leżałem 18 dni. Leczono mnie Mannitolem,Dexavenem,Herpesinem. Po wypisie 40 dni rekonwalescencji w domu. Powrót do szpitala na kontrolne wkłucie,dodatkowo tomografia komputerowa, rezonans magnetyczny. Obrazy w granicach normy. Łącznie po 3 miesiącach leczenia wróciłem do normalnego życia.
Gdy czytam Państwa opisy widzę ,że mi się "upiekło". Ze mną leżały dwie młode osóby z tą samą chorobą i też wyszli z tego bez większego uszczerbku. Według mnie po leczeniu farmakologicznym jest ogromnie ważna umiejętnie przeprowadzona rekonwalescencja. Ja po tych pierwszych osiemnastu dniach miałem ogromne kłopoty z pamięcią. Pisanie na klawiaturze bardzo utrudnione. Zwykłe schylenie się to ból głowy. Szum w uszach jakby ktoś grał na kontrabasie ciągle te samą nutę itd. Dodatkowo okropny dołek psychiczny i rozmyślania typu "co by było gdyby..."Dziś czuję się jak przed chorobą,czyli O.K
Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za Waszych bliskich.
gość
02-08-2007, 17:51:00

Witam wszystkich. Mój brat od 4 lat choruje na białaczkę. Przechodził chemioteriapię. Po niedawnej chemii przyjechał do domu, bo miał dobre wyniki i szpik był czysty. Po jakims tygodniu w nocy zostala sprazalizowana prawa strona jego twarzy. Nastepnego dnia okazalo sie, ze jest sparalizowana druga strona. Nie mógł mówić, były zaburzenia widzenia. Nie mógł domknąć powiek do końca, przez, co wysychały mu gałki oczne. Po kilku dniach doszły bóle głowy, które zwalczał mocnymi lekami przeciwbólowymi w szpitalu, lecz to pomagało tylko jedną noc. Po kilku dniach był w Akademii Medycznej w Gdańsku na pobranie szpiku. Szpik był czysty nic w nim nie wykryto. 22 lipca pojechał do Akademii w Gdańsku na leczenie, był w kiepskim stanie, chociaż nie było tak źle. Dowiedziałam się, że 29 lipca został przewieziony na OIOM z wykrytym ROPNYM ZAPALENIEM OPON MÓZGOWYCH. Leży już 5 dni. Nie jest świadomy, bo nie może się ruszać i jest podłączony do respiratora. Jeśli ktoś to przechodził, czy może mi powiedzieć, jak długo czasu potrzeba i czy jest możliwość wyzdrowienia.
gość
02-08-2007, 17:54:00

Czytałam wasze wypowiedzi. Trzymam za was wszystkich głęboko kciuki, wszystko będzie dobrze. Trzeba być dobrej nadzieji. Pozdrawiam, jeśli ktoś Ma jakieś informacje, co do mojej ostatniej wypowiedzi, proszę pisać na adres ada150@interia.pl Z góry dziękuję.
gość
03-09-2007, 08:37:00

ja w sobote wyszlam po 3 tygodniach ze szpitala
stracilam przytomnosc(2dni, choc moze nie do konca bo przyjaciele dzwonili do mnie i podobno nomalnie z nimi rozmawialam) u siebie w domu, bylam sama wiec kiedy sie ocknelam i bardzo dziwnie czulam,nie wiedzialam gdzie pracuje, jaki jest dzien, nie pamietalam swojego adresu
zadzwonilam do swojej przyjaciolki ktora mieszka najblizej mnie po opisaniu szczegolow, wyparowalo mi kilka ostatnich tygodni i bylam strasznie zamulona, moja przyjaciolka zdecydowala ze zabiera mnie do szpitala
w poczekalni czekalismy 6h, dla mnie nie minelo wiecej niz pol godziny
dodatkowo doszly omamy sluchowe i wzrokowe, widzialam jakies szlaczki przed oczyma i slyszalam ciagle moj telefon, ale bylam na tyle przytomna jeszcze ze wiedzialam ze to tylko mi sie wydaje, choc co jakis czas sprawdzalam tel choc wiedzialam ze go wylaczylam
pozniej po badaniu lekarz zostawil mnie w szpitalu, najpierw badania na dragi(nie biore ale ktos mogl mi cos podac, zreszta skoro nie pamietam ostatnich tyg to skad moge miec pewnosc ze nie biore), pozniej punkcja, skany mozgu, rezonans magnetyczny, badanie na epilepsje, pierwszy tydzien glowa doslownie mi pekala caly czas lezalam i usilowalam spac, po kilku dniach zaczeli mi profilaktycznie podawac acyclovir w tabletkach 5 razy dziennie po 400mg, pozniej kiedy wykluczyli raka mozgu, epilepsje, a ja zaczelam sie czuc coraz lepiej, potwierdzili diagnoze wirusowe opryszczkowe zapalenie mozgu i zaczeli mi podawac ten sam lek po 750mg dozylnie w kroplowce przez 10 dni 3xdziennie
kilka razy badal mnie pozniej neurolog, nie stwierdzil zadnych zmian, rownowaga, odruchy, orientacja w terenie wrocilo do normy
z pamiecia krotkotrwala mam czasem problem, ale mam nadzieje ze sie poprawi, w koncu dopiero 2 dni temu skonczyli mi podawac kroplowke
za 3-4 tyg mam miec wizyte kontrolna u neurologa
d.sylwia@yahoo.co.uk
gość
05-09-2007, 21:25:00

Witam! Kilka tygodni temu zachorowała mi bliska osoba. Lekarze z Olsztyna robią co mogą, ale trudno im zdiagnozować chorobę, ale prawdopodobnie jest to wirusowe zapalenie mózgu. Bardzo proszę o wyjaśnienie co oznacza skrót GCMiDZ?
Podobno jest to Klinika Lekarska i mieści się w Katowicach, ale nie znam ani dokładnego adresu, ani numeru telefonu. Bardzo proszę o szybką pomoc. Z góry serdecznie dziękuję!
Pozdrawiam,
Sławomir Pawłowski

(tel. 513-168-574)
gość
06-09-2007, 12:49:00

08-01-2007 o 21:40, gość :
PRZEPRASZAM NIE PODALEM MAILA marcel24@poczta.onet.pl
gość
06-09-2007, 13:24:00

Moj przyjaciel kilka dni temu trafil do szpitala. Objawy podobne jak u Was-poczatkowo okropne ,dlugotrwale bole glowy... lekarze nie od razu postawili diagnoze,na punkcji nic nie wychodzilo, ale w koncu stwierdzili-zapalenie mozgu. Musze mu jakos pomoc,ale nie mam doswiadczenia w tym temacie...

PROSZE, PODAJCIE JAKIES KONTAKTY DO KOMPETENTNYCH OSóB, KTóRE WAM POMOGłY, NAMIARY NA PLACóWKI...

Kocham tego czlowieka, nie zniose tej bezczynnosci...

moj mail: anytsuj2@wp.pl
gg: 2803959
gość
08-09-2007, 14:39:00

GCZDiM to Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka i Matki w Katowicach http://gczdim.katowice.pl/
gość
08-09-2007, 14:43:00

GCZDiM to Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka i Matki w Katowicach http://gczdim.katowice.pl/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: