Reklama:

zapalenie mózgu - czy ktoś to przechodził!!!!!!!!!! (857)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-06-2010, 20:00:14

A masz jakieś powikłania po tym ?
gość
18-06-2010, 08:07:00

Mam słabą pamięć.Poza tym może być.Nie narzekam.Napisz coś o sobie.J.
gość
18-06-2010, 10:00:23

Ja mam osobe w rodzinie w śpiączce, jak już pisałam zapalenie mózgu i opon mózgowych. Lekarze twierdzą że to jest ten najgorszy wirus robaczkowy czy jakoś tak. Są jakieś nadzieje ze wyjdzie taka osoba z tego ?
gość
18-06-2010, 17:06:13

Kochani !
Nie piszcie w stylu czy ktoś to przezył i jak wygladała (przebieg) choroba ! Poczytajcie od początku jest napisane tu wszystko.Przynajmniej ja opisalam swój przebieg choroby dokładnie.Jeszcze raz apeluje_________ CZYTAJCIE______ a w razie jakis niedomówien pytajcie.
gość
20-06-2010, 20:11:56

Witam serdecznie
Napiszcie jak długo trwa leczenie.MÓJ Chlopak własnie wyszedł ze szpitala.Miał wirusowe zapalenie mozgu ,stan był bardzo ciężki.przelezał 2 m-ce.W tej chwili ma problemy z pamiecią,często boli go głowa.
Jeszcze jedno w chwili zachorowania był bez pracy,nie ma srodkow do zycia.Napiszcie czy ludzie po takiej chorobie otrzymuja zasiłki czy rente chorobową.
Pozdrawiam Izka
gość
21-06-2010, 08:51:32

Witaj Izka, powinnaś udać się do opieki społecznej-tam dostanie zasiłek(zabierz całą dokumentację choroby-ksero),a reszta zależy od przepracowanych lat.Odwiedz ZUS.Pozdrawiam.J.
gość
22-06-2010, 08:43:45

Witaj Iza!
Ja tez byłam w takiej sytuacji jak twój chłopak.Jezeli chodzi o pamięć to wydaje mi się ze to juz nam zostanie do konca zycia tzn. problemy z pamięcią. Biore memotropil 1200mg ale czy pomaga? raczej nie!odnosnie jakiejs kasy czy renty nie wiem? nie słyszałam .A moze warto popytac? Wkoncu to jest jakis uszczerbek na zdrowiu? Jak ktos cos wie na ten temat niech da znac.
gość
22-06-2010, 08:47:23

Do J.
Przeczytałam twoj wpis w tym momencie.Powiedz cos wiecej o zasiłku z pomocy społeczniej? Jaka to kwota i jak sie o nią postarac? DZiękuję.
gość
22-06-2010, 09:20:39

Witaj Izka.Z opieki to jest 150 zl.Musisz złożyć wniosek i czekać na wezwanie.Do gabinetu lekarskiego radze wejść z razem.Kwota zasiłku może być większa-nie piszesz ile Twój chłopak ma lat.Ja też biore memotropil 1200mg i jakos sobie radze-różnie bywa.Udaj sie do ZUS może coś mu sie należy.Pozdrawiam.J.
gość
22-06-2010, 10:23:51

Dowiedziałam sie ze z tą pomoca nie jest tak łatwo.Bo zeby uzyskac zasilek trzeba stanąc na komisje! lub przedstawic jaki jest dochód w rodzinnie na osobę.wiec??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
Reklama: