Reklama:

zapalenie mózgu - czy ktoś to przechodził!!!!!!!!!! (857)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-05-2010, 09:07:11

Witam serdecznie.
Mój ośmioletni synek we wrześniu 2009 roku nagle zapadł w śpiączkę. Znalazłam go o 9 rano całego w wymiocinach, oczy były mętne, zęby mocno zaciśnięte, usta , paznokcie sine, nie reagował na nic. Wezwałam pogotowie i do czasu jego przyjazdu go reanimowałam. Czułam jak siwieję, błagałam go, aby mnie nie zostawiał. Pogotowie przyjechało podobno szybko, ale dla mnie to byla wieczność. Na intensywną terapię przywieziono go w stanie głębokiej śpiączki. Diagnoza brzmiała-wirusowe zapalenie mózgu oraz zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych. Oddychała za niego maszyna i tak przez prawie dwa tygodnie. Lekarze leczyli go trochę na wyczucie. Był pierwszym dzieckiem w moim mieście w tak ciężkim stanie, chorym na to paskudztwo. Gdy otworzył oczy, miałam wielkie nadzieje, że wszystko już będzie dobrze, ale kontakt z nim byl tylko kilkusekundowy. Potem oddalał się do swojego świata. Miała paraliż lewej strony, nie poznawal mnie, nie pamiętał, co to np. marchewka. Kiedy spał ja płakałam. Nie potrafił chodzić, nie jadł samodzielnie itp. itd. Tak było- przez 10 tygodni. Teraz wszystko wraca do normy. Rehabilitacja, ćwiczenie pamięci.... będzie dobrze, musi być. Pozdrawiam.
gość
25-05-2010, 15:26:56

Jak dobrze że takie forum powstało. Wiem , że nie jestem sama z tym problemem. Bardzo się ciesze, że z tego się wychodzi. Tylko ta choroba trwa juz ponad pół roku jest troche lepiej ale nie jest dobrze. Najgorsze są zaniki pamięci. Jestem cierpliwa jeszsce i mam siłe powtarzac Jarkowi parenaście razy to samo w ciągu godziny. Wierze, że bedzie dobrze bo musi byc dobrze, dziękuje Wam , że tu się wpisujecie.
Gorąco Pozdrawiam.
K.L.
gość
25-05-2010, 15:28:14

Czy ktoś wie co to jeste leczenie cyklofosamidem??
Błagam o odpowiedz podejrzewam, że to chemioterapia ale czy na pewno nie jestem pewien.
Kłapouchy.
gość
30-05-2010, 08:18:42

Droga K.L.ja też mam zaniki pamięci i dostałm od neurologa tabletki memotropil-jest lepiej.Pozdrawiam.J.
gość
01-06-2010, 19:57:16

Witam...
Bliska mi osoba zachorowala w maju tego roku na wirusowe zapalenie mozgu.W cięzkim stanie trafia do szpitala zakaznego. Co chwilę ataki padaczki.Tak częste ze zostaje przewieziona do innego szpitala z zapleczem.Nastepnego dnia rankiem cud,odzyskuje przytomnosc i na chwilę wstaje.Sytuacja opanowana,postanawiają przewiesc spowrotem na zakazny.To juz trzeci tydzien,jest na tyle lepiej ze odzyskał kontakt, pamięc.Sam sie obsłuzy.Jedyne co mnie martwi to zero zainteresowan,całe dnie przelezy,przespi.Krew,mocz,płyn,płuca OK,A On 4 dzien gorączkuje i boli go głowa.Nie mogą wybadac przyczyny gorączki.szukająMoze ktos miał podobne objawy.
Maja
gość
09-06-2010, 17:03:39

Droga Maju
A może to zapalenie opon mózgowych?miał robione badania w tym kierunku?
gdzie leży w szpitalu?
gość
16-06-2010, 09:22:21

Witam. Osoba z rodziny 20 lat , zachorowała nagle, miała atak [ drgawki ] . Na następny dzień traciła przytomność aż zapadła w śpiączkę. Lekarze stwierdzili zapalenie mózgu i opon mózgowych. Czy ktoś przechodził przez to ? Jak to leczyć ? Byłabym wdzięczna na namiary do dobrych specjalistów .
gość
16-06-2010, 11:32:09

Witaj.Miałam to samo.J.
gość
16-06-2010, 13:18:06

Mogłabyś mi opisac przebieg tej choroby ? czy są jakieś powikłania po niej ? I dać namiary na twojego lekarza ?
gość
17-06-2010, 07:36:28

Proponuje przeczytać wszystkie wpisy na tej stronie.A lecze sie w Gdańsku.Pozdrawiam.J.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: