Reklama:

zapalenie mózgu - czy ktoś to przechodził!!!!!!!!!! (857)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-04-2010, 21:02:03

Witam !!!
Mam znajomego co jego syn miał zapalenie mózgu STAN BYŁ KRYTYCZNY LEKARZE MÓWILI ,NIE MOŻEMY NIC JUŻ ZROBIĆ WSZYSTKO W REKACH BOGA -TERAZ TYLKO POZOSTAŁO NAM CZEKAĆ . OJCIEC DZIECKA PROSIŁ WSZYSTKICH O MODLITWE ,SZUKAŁ WSZEDZIE -WEZWAŁ ZNACHORÓW, CUDAKÓW ,I PONOĆ JEDEN CZŁOWIEK MU POMÓGŁ - TAK TWIERDZI ON FAKTYCZNIE DZIECKO BYŁO CHORE I MA NA TO PAPIERY ZE SZPITALA A CHLOPAK JEGO NA OKO ZDROWY JAK RYDZ . chcecie to piszcie może sie cos dowiecie wiecej mam e mail : wiaranadzieiamilosc777@interia.pl
Pozdrawiam
gość
04-04-2010, 21:17:47

wiaranadziejamilosc777@interia.pl
podaje jeszcze raz e mail bo nadzieja jes przez drugie j
Pozdrawiam i życze wszystkiego najlepszego
gość
09-04-2010, 18:34:03

Wlasnie dzisiaj mój 10-letni syn po 2-tygodniowym leczeniu wirusowego zapalenia mózgu wyszedl ze szpitala caly i zdrowy.powiecie tak krótko?no cuda się zdarzają-tym cudem bylo,szybkie podanie leku w szpitalu w PROKOCIMIU,BYL W ŚPIączce farmakologicznej, która dala swietny efekt,pozniej dalsze leczenie w szpitalu im. JANA PAWLA w krakowie. trafil do Prkocimia w stanie bardzo cięzkim.bez kontaktu.nieprzytomny.drgawki.wirus wywolal stan padaczkowy.w leczeniu zastosowano Aciclovir,lendacin,dexawen,mannitol.i wlew tiopental,clonazepam,furosemid,helieid,perfalgan,pyralgina,sopodorm,lacrimal.J
gość
13-04-2010, 14:44:38

To bylo dawno temu,prawie 35 lat. Wiem co to znaczy.
Dzieki super opiece lekarzy, rodzinie wyszlam z tego. Ostatni dzien pobytu w szpitalu, Zapamietalam zdanie jednego lekarz " Nie oczekuj litosci, musisz sama chciec i zyc normalnie". Cudowna mysl. Juz jako dorosta osoba zrozumialam sens tych slow. Nie tylko rodzina musi byc silna, ale rowniez pacjent. Wyroslam na wielka Optymistke a to bardzo pomaga.
gość
13-04-2010, 19:07:25

cześc Asiu chciałabym się z Tobą skontaktowac podaje swojego maila. chciałabym abyś więcej opowiedziała mi o swojej chorobie, mój narzeczony jest chory na zapalenie mózgu i chciałabym wiedzieć wszystko na ten temat. Jeśli masz ochotę proszę napisz.
mojdyplom@wp.pl
gość
13-04-2010, 19:13:00

" Nie oczekuj litosci, musisz sama chciec i zyc normalnie".

Piękne słowa oby każdy chory je zrozumiał tak jak Ty;)
Mojego narzeczonego ciężko do czegokolwiek namówić, nie chce wychodzić na spacery, leczy się od ponad pół roku jest już znaczna poprawa. Leczenie ENCORTONEM sprawiło że waży 118 kg a jego normalna waga sprzed choroby to 87 kg.Jest mi ciężko go namówic, lekarze każą mi na siłe Jarka wyciągac ale nie wiedzą że to trudna sztuka.
Proszę odezwij się na mojego meila
mojdyplom@wp.pl
gość
14-04-2010, 11:04:10

Witaj.Pisałyśmy juz wcześniej.Ja też biore cały czas encorton i przytyłam 40 kg!Ale już stopniowo zaczynam chudnąć!Chudnięcie przy tylu lekach to bardzo trudna sprawa!Ale schudnąć można.Trzeba motywacji...Pozdrawiam.J.
gość
14-05-2010, 15:54:40

Witam serdecznie!Mam na imię kamilla ja tez przechodzę wirusowe zapalenie mózgu zachorowałam nagle z dnia na dzień .Obiawy miałam jak przy zwykłym przezębieniu potem było coraz gorzej prawie nie widziałam i głowa mi pękała miałam słabsze czucie w stopach i dłoni ,wysoka gorączka.lekarze mi szybko postawili diagnoze i od razu kroplowki Szybko doszłam do siebie po 10 dniach wyszłam ze szpitala ale dalej jestem pod kontrolą lekarzy .Wszyscy sie dziwili ze tak szybko doszłam do siebie .Mam tylko czasami lekkie zaniki pamięci i jestem bardzo słaba.Nie załamałam sie bo mam 2 dzieci i meza,ktory jest po operacji tarczycy.
gość
15-05-2010, 20:42:53

czy któs z was wie co to jest leczenie CYKLOFOSAMIDEM?? czy to jest chemia?proszę o odpowiedz.
KŁAPOUCHY
gość
22-05-2010, 23:43:09

Witaj.
obecnie mam 19 lat. i przechodziłem tę chorobę. tydzien po urodzeniu(wcześniak, prawie 6 miesiąc) złapałem wirusowe-ropne zapalenie opon mógzowych. lekarze ponoć walczyli o moje życie 2 miesiące. jak do tej pory nie widzę żadnych powikłań. wszystko ze mną dobrze.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama:
Reklama:
Reklama: