Reklama:

zapalenie mózgu - czy ktoś to przechodził!!!!!!!!!! (857)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-02-2010, 14:02:12

http://nasza-klasa.pl/#profile/31835498

tutaj znajdziecie zdjęcia mojej córeczki
Mama Izuni.
gość
23-02-2010, 14:13:24

Gość 2006-08-11 15:53:00 Witajcie!

Nasza (obecnie 16-letnia) corka zachorowala w drugim miesiacu zycia, rzekomo na wirusowe zapalenie mozgu. Nastepstwem bylo mozgowe porazenie dzieciece i rzekomo epilepsja. W roznych szpitalach w kraju rzekomo ja leczono – bez skutku. W wyniku poszukiwan i dochodzen udalo sie stwierdzic, ze diagnoze „wirusowe zapalenie mozgu“ postawiono jako „najbardziej prawdopodobna“, bo starszy brat byl 2 tygodnie wczesniej mocno zaziebiony. Natomiast wyniki badan nie potwierdzily wtedy sladow wirusow w plynie mozgowo-rdzeniowym. To rozpoznanie zawazylo jednak zapewne na dalszych blednych diagnozach i „leczeniu“. Gdyby nie ta nieodpowiedzialnie postawiona diagnoza, moze nasza corka nie bylaby tak uposledzona...

Czy u Was stwierdzono obecnosc wirusow? Jesli tak, to jakich, bo z tego wynikaja dalsze konsekwencje…

gość
23-02-2010, 19:44:27

To był wirus Opryszczki dla nas najważniejsze jest to by sama chodziła i mówiła a narazie nic . Wasza córka też nie chodziła i nie mówiła.
Mama Izuni.
gość
25-02-2010, 15:50:22

U mnie również stwierdzono wirus !
gość
11-03-2010, 19:04:02

proszę o odpowiedz.
czy zapalenia mózgu się wychodzi?
kwiatlotosu
gość
12-03-2010, 09:36:26

Tak, przeważnie z zapalenia mózgu się wychodzi.J.
gość
13-03-2010, 11:39:17

A ja mam do was pytanie.
Moja żona ma zapalenie opon mózgowych, nikt nie wie co jest przyczyną. Jest w stanie śpiączki i jest podpięta pod respirator. Jak dłużej do niej mówię, to jej mimika twarzy staje się coraz bogatsza i wydaje się, że żona by chciała samodzielnie pooddychać, w innym tempie niż narzucony przez maszynę. Na monitorze respiratora pojawia się napis "Osiągnięty limit PS". Niestety w tym momencie obsługa zawsze wymusza koniec odwiedzin. Po 20 minutach jak przychodzę znowu żona śpi bez jakichkolwiek oznak życia jakby dostała końską dawkę środka nasennego.
Mam wrażenie, że dzielą ją momenty od wstania i wyjścia ze szpitala na własnych nogach. Po tych 20 minutach nadzieja zostaje brutalnie wyzerowana.

Ma ktoś pojęcie co oznacza ten napis na respiratorze "Osiągnięty limit PS" i co się wtedy dzieje w organizmie żony?

Pozdrawiam.
gość
18-03-2010, 18:57:33

Mój synek zachorował na ropne zapalenie opon mózgowych w 5 dobie swojego życia. Dostał wysokiej gorączki( prawie 40 stopni),oczywiście wylądowaliśmy w szpitalu. Tam szybko miał zrobiona punkcję no i okazało się to najgorsze.Na szczęście urodził się duży i jakoś to przetrzymał. Faktem jest ,że miał podawany antybiotyk za antybiotykiem ,kroplówkę za kroplówką . Gorączka nie podwyższała się już wcale nie był żadnej sztywności karku ani wymiotów.2 tygodnie na zakaźnym ale daliśmy radę. Teraz chodzimy na wizyty do neurologa ale wszystko wskazuje na to ,że choroba nie zostawiła żadnych śladów, choć cały czas bardzo się boję czy wszystko będzie dobrze z moim syneczkiem. Pragnę wspomnieć że jak go rodziłam to dostałam nagle wysokiej gorączki a zaraz na drugi dzień po porodzie wyskoczyło mi na ustach 8 opryszczek. Prawdopodobnie podczas porodu zaraził się ode mnie i dlatego był taki chory. pozdr
gość
02-04-2010, 16:05:30

Gość 2006-07-29 18:22:00 Dzien dobry mam na imie Aska mam 21 lat w tamtym roku bylam chora na zapalenie wirusowe mozgu.bylam w ciezkim stanie lekarze tez ze mna walczyli ale wyszlam z tego nie moge duzo powiedziec bo stracilam pamiec.lezalam w roznych szpitalach i dosyc dlugo. niby lekarze twierdza ze ta choroba powstala od przeziebionej grypy.teraz mam powiklania i mam padaczke i od roku czasu jestem na lekach.
gość
02-04-2010, 16:06:29

Gość 2006-07-29 18:22:00 Dzien dobry mam na imie Aska mam 21 lat w tamtym roku bylam chora na zapalenie wirusowe mozgu.bylam w ciezkim stanie lekarze tez ze mna walczyli ale wyszlam z tego nie moge duzo powiedziec bo stracilam pamiec.lezalam w roznych szpitalach i dosyc dlugo. niby lekarze twierdza ze ta choroba powstala od przeziebionej grypy.teraz mam powiklania i mam padaczke i od roku czasu jestem na lekach.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
Reklama: