Reklama:

zapalenie mózgu - czy ktoś to przechodził!!!!!!!!!! (857)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-10-2008, 18:25:00

03-09-2008 o 08:44, gość :
Witam!
Mam 29 lat w maju przeszłam wirusowe zapaleni mózgu i rdzenia kregowego.Trafiłam na pogotowie z goraczka ,bólem głowy, z utrata przytomnosci.Po 2 dnia przybywania na oddziale zakaznym trafiłam na intensywna terapie gdzie spedzilam 3 tygDawano mi tam 10% na przezycie!!!.Nieprzytomna bylam w sumie tydzien.Po tyg.odzyskałam przytomnosc ale miałam porazenie 4-konczynowe czyli nie ruszałam rekami i nogami! Pomału zaczynałam ruszac głowa.Gdy moj stan byłjuz w miare dobry trafilam na oddzial rehabilitacyjny by zaczac uczyc sie chodzic,poruszac .Tam miałam nastepujace cwieczenia:pionizacja,masaz,hydroterapia,ćwiczenia czynno-bierne.Podawano mi nastepujace leki;amoksiklav V625,augmentin,clexane 0,02g/0,2 groprinosin tabl.500,lacidofil,pyralginum,ranigast,signopam,tranxene,alanerv,lanzul.Dzieki modlitwie wyszłam z tego bez powikłan ! Jestem dzis po chorobie 4 miesiace fakt ,ze strasznie wychodza mi włosy ale to co przezyłam to istne piekło.Pamietajcie jedno;walczcie z ta chorob !! nie poddawajcie sie i bardzo wierzcie ,ze wszystko bedzie dobrze,modlcie sie i proscie Boga o wyzdrowienie mi to pomogło.Aha! badzcie ciagle przy bliskich ktorzy sa w stanie spiączki mówcie do nich niustannie to sie czuje ,ze ktos wowczas jest i to tez pomaga.Wszystkim ktorzy to przeszli lu przechodza zycze powrotu do pełnej sprawnosci.
Pozdrawiam.
Moj lussia0@vp.pl prosze pytac ...
gość
03-10-2008, 13:43:00

[***] [***] [***] Dzisiaj dowiedziałam sie ,ze ta choroba niesie jednak za sobą smierć.Umarła dziewczyna która miał 29 lat .[***]
gość
17-10-2008, 11:39:00

witam serdecznie.mam 32 lata,jestem po zapaleniu mozgu,ktore przechodziłam w czerwcu tego roku.byłam miesiąc w szpitalu w gdańsku.dzis juz czuje sie dobrze,chociaz uciekły mi 2 lata życia.serdecznie wszystkich pozdrawiam.
gość
03-11-2008, 21:40:00

właśnie dzisiaj dowiedziałam się że mój mąż ma zapalenie mózgu.
szybka diagnoza lekarza (zawiozłam go wczoraj do szpitala) i od 8 godzin jest na intensywnej terapii. jestem dobrej myśli że wszystko będzie dobrze.
POzdrawiam
gość
17-11-2008, 08:06:00

17-10-2008 o 13:39, gość :
witam serdecznie.mam 32 lata,jestem po zapaleniu mozgu,ktore przechodziłam w czerwcu tego roku.byłam miesiąc w szpitalu w gdańsku.dzis juz czuje sie dobrze,chociaz uciekły mi 2 lata życia.serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Nie rozumiem? Piszesz ze masz 32 lata wtym roku zachorowałas na zapalenie mózgu a dlaczego uciekły Ci 2 lata zycia????????
gość
17-11-2008, 08:08:00

03-11-2008 o 22:40, gość :
właśnie dzisiaj dowiedziałam się że mój mąż ma zapalenie mózgu.
szybka diagnoza lekarza (zawiozłam go wczoraj do szpitala) i od 8 godzin jest na intensywnej terapii. jestem dobrej myśli że wszystko będzie dobrze.
POzdrawiam
Prosze napisac jak sie czuje mąż? Pozdrawiam serdecznie gdyz sama to przezyłam.
gość
17-11-2008, 21:33:00

Witam bardzo serdecznie! Ja również miałam straszną chorobę-opryszczkowe zapalenie mózgu dwa lata temu. Od tego czasu niczego nie pamiętam przed chorobą-mam drugie życie! Chciałabym z Wami porozmawiać na gg. Moj nr 4851259. Chętnie kogos z Poznania!
gość
18-11-2008, 11:27:00

witam-uciekły mi 2 lata życia-nie wiem czemu.tak to już jest w tej chorobie.poza tym jest ok.pozdrawiam.
gość
19-11-2008, 08:13:00

18-11-2008 o 12:27, gość :
witam-uciekły mi 2 lata życia-nie wiem czemu.tak to już jest w tej chorobie.poza tym jest ok.pozdrawiam.
Jestem ciekawa dlaczego? Czy miałas jakies skutki uboczne? strasznie mnie to ciekawi bo ja jestem pół roku po chorobie i jakos wydaje mi sei ,ze sie zmieniałam
gość
19-11-2008, 19:15:00

ja też jestem około poł roku po spiączce i tez wydaje mi sie że się zmieniłam.Moja rodzina też tak uważa,ale zmiana jest na lepsze.a co u ciebie?jestem z woj.pomorskiego a ty?J.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: