Reklama:

zapalenie mózgu - czy ktoś to przechodził!!!!!!!!!! (857)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-11-2008, 10:06:00

Ja jesetem z Przemysla.Pisałam o swoim przebiegu choroby wczesniej .Moje gg260938 napisz to pogadamy.Lucyna
gość
24-11-2008, 09:31:00

czy ktos po tej chorobie byl w sanatorium?
gość
24-11-2008, 09:33:00

Witam!
Czesto tu zagladam ale widzę ,ze niewiele jest tu wpisów? moze gdzies jest lepsze forum na ten temat???bo na temat tej choroby mało jeszcze wiem a bliska osoba jest chora.
Początkująca
25-11-2008, 16:19:00

Witam, mam na imie Joanna, moja mam zachorowala, zapadla w spiaczke i po tygodniu na intensywnej terapii zdiagnozowano wirusowe zapalenie mozgu, wczoraj pierwszy raz odzyskala przytomnosc(po 12 dniach), miala otwarte oczy, ale nie poznawala i nie reagowala, moze poza chwila gdy do niej mowilam i patrzyla mi w oczy...pozniej juz przed siebie. Lekarze od poczatku nie daja nadziei, juz uwierzylam ze nie wyjdzie z tego, gdy nagle to przebudzenie. Dostaje leki przeciwwirusowe i antybiotyki, leca jej plytki w krwi, nie wiem co to znaczy. Ale od wczoraj mam juz nadzieje, czytam to forum bo jest to dla mnie zrodlo informacji i nadziei. Tearaz musialam wrocic do Wiednia gdzie mieszkam i jak najszybciej chce do niej pojechac z powrotem, jest przy mamie siostra ale ja tu tak daleko jest mi b. ciezko...
gość
27-11-2008, 11:31:00

Witam, jestem nowy ale szukam porady.
2 lata temu przeszedłem zapalenie opon rdzenia kregowego czego skutkiem był chwilowy paraliz i nidowład KKD. Powróciła funkcja kończyn dolnych natomiast pozostał problem z impotencją. Lekarze na poczatku mówili ze to wróci, kwestia pół roku potem jak nadal nic twerdzili że jesczze wróci minęło 2 lata i bez zmian. Robiłem tomografie, rezonans pod katem neurologicznym podobno jest OKI. czy mam szanse na wyzdrowienie??

gość
27-11-2008, 14:49:00

Mój dziś 16 letni syn w wieku 9 miesięcy zachorował na zapalenie mózgu i opon mózgowych.Stracił wzrok,słuch,był sparaliżowany,miał padaczkę.Po czterech miesiącach walki wygralismy.Wszystko sie cofneło oprócz słuchu-dziś ma obustronny głeboki niedosłuch.Bartek miał bakteryjne zapalenie mózgu-megingokoki.Trzeba walczyć i wierzyć ze będzie dobrze.
gość
28-11-2008, 11:48:00

25-11-2008 o 17:19, tujoanna :
Witam, mam na imie Joanna, moja mam zachorowala, zapadla w spiaczke i po tygodniu na intensywnej terapii zdiagnozowano wirusowe zapalenie mozgu, wczoraj pierwszy raz odzyskala przytomnosc(po 12 dniach), miala otwarte oczy, ale nie poznawala i nie reagowala, moze poza chwila gdy do niej mowilam i patrzyla mi w oczy...pozniej juz przed siebie. Lekarze od poczatku nie daja nadziei, juz uwierzylam ze nie wyjdzie z tego, gdy nagle to przebudzenie. Dostaje leki przeciwwirusowe i antybiotyki, leca jej plytki w krwi, nie wiem co to znaczy. Ale od wczoraj mam juz nadzieje, czytam to forum bo jest to dla mnie zrodlo informacji i nadziei. Tearaz musialam wrocic do Wiednia gdzie mieszkam i jak najszybciej chce do niej pojechac z powrotem, jest przy mamie siostra ale ja tu tak daleko jest mi b. ciezko...

Prosze sie nie sugerowac co mowia lekarze bo oni sa kompletnymi kretynami nie maja zielonego pojęcia co sie dzije przy tej chorobie.Prosze miec nadzieje jezeli odzyskala przytomnosc to juz jest swietnie! bądzcie przy niej nie ustannie i mówcie mówcie to jest bardzo wazne .Sama to przezyłam i wiem co mówie.
Pozdrawiam gorąco!
gość
03-12-2008, 17:10:00

Mam na imie Tomek na poczatku mojego leczenia lekarze orzekli mi ze mam nerwice natrectw dopiero po kilku latach leczeniau dobrego specjalisty z tytulem okazalo sie ze mam defekt mozgu czyli stan zapalny 20 procentowy . Na poczatku tej choroby lekarze zwykli chcieli mnie zamknac na oddziale zamknietym i wtedy trafilem na dobrego lekarza
gość
04-12-2008, 11:03:00

03-12-2008 o 18:10, gość :
Mam na imie Tomek na poczatku mojego leczenia lekarze orzekli mi ze mam nerwice natrectw dopiero po kilku latach leczeniau dobrego specjalisty z tytulem okazalo sie ze mam defekt mozgu czyli stan zapalny 20 procentowy . Na poczatku tej choroby lekarze zwykli chcieli mnie zamknac na oddziale zamknietym i wtedy trafilem na dobrego lekarza

Prosze napisac cos wiecej..
gość
04-12-2008, 11:07:00

27-11-2008 o 12:31, gość :
Witam, jestem nowy ale szukam porady.
2 lata temu przeszedłem zapalenie opon rdzenia kregowego czego skutkiem był chwilowy paraliz i nidowład KKD. Powróciła funkcja kończyn dolnych natomiast pozostał problem z impotencją. Lekarze na poczatku mówili ze to wróci, kwestia pół roku potem jak nadal nic twerdzili że jesczze wróci minęło 2 lata i bez zmian. Robiłem tomografie, rezonans pod katem neurologicznym podobno jest OKI. czy mam szanse na wyzdrowienie??

Witaj! mysle,ze masz tylko musisz w to uwierzyc bo jezeli bedziesz sie załamywal to nic z tego nie bedzie.ja tez miałam niedowład nie jest ok w 100% ale dziekuje Bogu ze moge normalnie funkcjonowac czyli poruszac sie ,słyszec,mowic zatem głowa do góry!
Pozdrawiam wszystkich forumowców
Pozdrawiam Cie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: