Reklama:

Wzrok a nerwica (141)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
20-11-2014, 09:35:42

Witam, troche mnie nie bylo.
I jak Muzykant z ta tężyczką?
gość
20-11-2014, 18:27:21

prawie na 95% mam ale mam też problem ze zrobieniem pewnych badań krwi aby potwierdzić - nie mnie jednak raczej to problemu ze wzrokiem nie powoduje jak coś będę wiedział to dam znać ...
muzykant
gość
11-01-2015, 15:23:33

Witam was wszystkich:) Mam te wszystkie objawy co opisujecie juz 14 lat... Nauczylem sie jakoś z tym życ... Wiele ta choroba zmieniła w moim życiu , pewne rzeczy nie moge wykonywać, nie mam prawa jazdy, bo mam odblaski i straszne sniezenie w nocy widoczne.... Moja historia jest dość długa... Zrobiłem wszytskie możliwe badania, dziesiatki wizyt u psychologów, psychiatrów, mnostwo lekow od calego sztabu lekarzy różnych specjalności... Na koniec okazało sie że ta choroba ma nazwę "Śnieg optyczny".... Dla załamanych pocieszam że od tego nie starcisz wzroku i nie umrzesz.... A pomocy szukaj u specjalistów z psychologi by nauczyć sie ztym życ bądz psychiatrów by uśmierzyć leki i inne żlożone zmiany wynikające z nie umiejętności radzenia sobie z tym objawem. Jęsli wcześniej cierpiał ktoś z was na cięzko nerwicę czasami leczenie tych objawów polega na wyleczeniu żrodła problemu ... Psychika
gość
11-01-2015, 15:29:00

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
12-01-2015, 14:59:28

Witaj, ja nie mam sniegu optycznego. Ja mam mety w ciele szklistym. Takie kropki ciemne, paski, cienie itf. Do tego mam czasem wrazenie jakbym szla po drodze " w kosmosie". Widze tak jakby migajace cienie... Tez niewiem z czego to ;/ Masz racje, ze przez takie zaburzenia wzroku mozna popasc w paranoje. Sama to przezywam a jak mnie glowa rozboli to juz wogole. Ostatnio mialam takie zdarzenie, ze zamzywal mi sie obraz w prawym oku. Ledwo na nie widzialam i glowa bolala bardzo. Bylam u neurochirurga w sobote. Spadek cisnienia (jestem w ciazy teraz) i skurcz naczyc powoduje takie schizy a czlowiek sie nakreca ze to jakis guz czy cos....
Pozdrawiam :)
ps. Jak tam muzykant z ta tezyczka u Ciebie?
gość
13-01-2015, 19:38:57

hej Wam ja czekam do prywatnego neurologa na kolejna wizytę ... Śnieg optyczny jest mi znany i to pojecie jak o tym nie myślę to tego nie zauważam ale wiem co to ... bardziej mnie to drżenie obrazu denerwuje np. na wzorach czy liniachpasach czarne-białe - nie wiem czy to od astygmatyzmu i lekkiej różnicy w wadzie wzroku trochę inna w obu oczach ? I z tym drżeniem też nie ma reguły ...
muzykant
gość
18-01-2015, 08:42:50

Cześć. Szukałam i znalazłam Was. Ten sam problem z oczami, najbardziej przy zamkniętych:( Oprócz tego mam szum w uchu. Zaczęło się pół roku temu i tak trwa. Też myślę że to nerwica:( Z badań miałam tylko okuliste i rtg odcinka szyjnego. Okulista stwierdził jaskrę, która troszkę mi nie pasuje. Martwi mnie to, że często gadam głupoty, tzn. Chcąc powiedzieć jakieś zdanie, używam całkiem innych słów:( Np. Potrafię powiedzieć: "Jest wcześnie" mówię "jest słodko". Często czuję się jak pijana, idąc ulicą mam wrażenie, że oglądam jakiś film, tak jakbym była za szybą, nie wiem jak to opisać. Gdzieś znalazła, że to może być padaczka skroniowa. No i oczywiście paraliżujacy strach przed guzem mózgu. Dobrze przeczytać, że nie jestem sama.
Początkująca
23-01-2015, 19:14:18

Witajcie :)
Wiesz co ja tez mam to drzenie muzykant. Takie dziwne to. Miganie, drzenie niewiem jak to nazwac. Bylam u neurochirurga ostatnio prywatnie nawet u dwoch bo przyjmuje z zona. Lekarz z Lublina. Stwierdzili, ze to moze byc albo wlasnie od szyjnego albo naczyniopochodne bole. Ewentualnie migrenowe.
Gosc spokojnie choc wiem jak sie czujesz. Denerwujesz sie a nerwy tez swoje robia. Pytalam kiedys okulisty. Przy zamknietych oczach tez mi czasem sniezyl obraz czy jak to nazwac... Stwierdzilysmy ze skoro oczy mam zdrowe to pewnie nerwy, i jak o tym nie mysle nie widze tego....
Jedyne co mnie martwi to zauwazylam ze jak sie zmecze... szybko ide wtedy mam te migawki. Niewiem od czego to. Moze jakies problemy z krazeniem ;/ teraz jestem w ciazy :) Zganiam wszystko, ze to przez to ale badan pewnie znowu nastepnych pare po porodzie zrobie...
Pozdrawiam Was serdecznie i dawajcie znac co u Was :)
gość
24-01-2015, 09:44:46

Hej,
ja przyjmuje witaminę D po badaniach na tężyczkę wyszedł nie dobór oraz będę leczył nadciśnienie bo mam lekkie (a jak się zdenerwuje to już i nie jest takie lekkie) tylko leki trzeba będzie dobrać odpowiednie...
gały tzn. oczy też przy nadciśnieniu się psują :) ale i tak mam jeszcze parę badań przed sobą - kręgosłup szyjny na kliszy ok .
pozdrawiam
muzykant
Początkująca
26-01-2015, 14:25:34

Witam
Muzykant jakies badania na tezyczke robiles? Chyba nie wszedzie takie badanie da sie zrobic ;/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: