Reklama:

Wzrok a nerwica (141)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-01-2015, 20:11:15

na tężyczkę to jest badanie krwi na wapń w rożnej postaci (zjonizowany i całkowity) oraz wapn w dobowej zbiórce moczu oraz krew na 25OH D3. Oraz wcześniej EMG i próba teżyczkowa i tez wapn, magnez. Próba dodatnia niedobór wit D3 reszta nie jedno znaczna ... Badania są dość standardowe - chyba ?Ale takich epizodów jak próba wychodziła dodatnia tj. skakanie mięśni już nie mam ... wiec tężyczka może być opanowana ? Nerwica to jest największy kaszalot co napędza każdą inna chorobę więc ja bym się nie skupiał nad ta tężyczką do zbadania ...
muzykant
gość
12-02-2015, 19:08:27

jakieś nowe informacje?
muzykant
gość
25-02-2015, 15:29:21

Witam.
Ja też mam takie objawy jak Wy. Mam podejrzenie migreny ocznej z aurą... Na co dzień błyski przed oczami w szczególności jak patrzę na coś jasnego albo jakieś zawijasy na dywanie. Strasznie jest to wszystko męczące w szczególności jak człowiek się sam nakręca i o tym myśli. Byłam u okulisty dno oka ok. Neurolog skierował mnie na rezonans magnetyczny ale to badanie nie dla mnie mam klaustrofobię i zrezygnowałam zaraz po wsunięciu mnie do środka. Też podejrzewam, że to wszystko ma podłoże nerwowe, gdzieś te nerwy muszą się kumulować jednym na żołądku innym w oczach innym gdzie indziej. Jeszcze czeka mnie usg oka i wizyta u neurologa żeby skierował mnie na jakieś inne badanie niż rezonans. masakra.....
pozdrawiam wszystkich
Pela
gość
14-06-2015, 07:55:52

Witam wszystkich tez zmagań się z kropkami w oczach błyski i taki dziwny obraz w okularach przeciwsłonecznych jest w miarę ok ostatnio czytałam ze takie mety można leczyć w klinice okulistycznej w Białymstoku mam zamiar wybrać się tam na konsultacje jak tylko urodze bo te kropki są nie do zniesienia tym bardziej ze choruje na nerwice lekowa wiec potęguje to wszystko jakby ktoś coś to piszcie na priv alicjas91@wp.pl
gość
18-09-2015, 07:22:05

może to być ukryta padaczka,czasami po silnym uderzeniu w głowę
gość
17-11-2015, 23:23:24

Witam wszystkich.
Może ktoś mi poradzi czy niewyraźne widzenie jest skutkiem nerwicy? Dwa miesiące temu byłam u okulisty z tego powodu. Okulista podwyższył mi moc szkieł o 0.5 twierdząc, że mogłabym nawet mieć cały czas te co mam. A ja cały czas czuje, że gorzej widze. Wyczytałam, że to może być guz mózgu. Boje się dosłownie codziennie, że to może być to. Pare dni temu zbadałam morfologie, ob i elektrolity myśląc, że może czegoś brakuje w organiźmie ale wszystko w normie. Zdażył mi się półtora tygodnia temu straszny napad nerwicy. Tętno 140, ciśnienie 160 pare/100 pojechałam do szpitala. Stwierdzili, że to nerwy i dali hydroksyzyne i kroplówke z magnezu. U kardiologa byłam i żadnej wady nie mam. Często zdarza się, że gdy coś zaboli mnie to wmawiam sobie raka. Najpierw żołądka potem kości, białaczka i teraz ten guz mózgu. Nie wiem co robic mam 26l i dwójke dzieciaczków a czuje sie taka schorowana. Jak to rak mózgu to chyba się załamie :(
gość
22-11-2015, 20:58:58

daj spokój z tym rakiem każdy z nerwica co chwila sobie wkręca jakoś straszna chorobę zwłaszcza raka masz 26 lat wyniki krwi w normie i po prostu wzrok Ci trochę siada - niech zgadnę praca przed komputerem? albo ulubiona rozrywka tv czy nawet książka (od tego też może)...
gość
24-04-2016, 12:34:34

Witam.tez to mam,nie mile doznania a to przez nerwice
gość
24-04-2016, 12:35:55

Jesli jest osoba chcaca porozmawiac o tym samym.napisz moj nr razem przezwyciezmy to..796071974
gość
27-06-2016, 14:36:44

Witajcie,
ja tez mam za soba juz ponad poltoraroczna bieganine od lekarza do lekarza.
Oczywiscie tak jak u was z oczami wszystko ok pomimo symptomow ktorych nie moge wytlumaczyc:
- drzenie obrazu,
- nadwrazliwosc na swiatlo,
-mety,
-aureola (szczegolnie wokol bardziej kontrastowych obiektow)
- iskrzenie, widzenie przez mgle, ucisk galek ocznych.
do tego objawy ze strony kregoslupa, szczeki, lopatki............
Skoki cisnienia nawt do 180 ale kardiolog nie znalazl zadnych nieprawidlowosci
Bylem tez w szpitalu 3 dni na neurologii.... tam przebadali mnie dokladnie wraz z rezonansem glowy i zgodnie stwierdzili ze to nerwowe i wypisali.
Czy ktos z tego wyszedl? Czy antydepresanty pomogly komus na tyle ze objawy minely?
Pozdrawiam,
Doniu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: