Reklama:

Wzrok a nerwica (141)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-09-2016, 18:01:55

u mnie będzie już drugi rok od objawów które opisujecie (drżenie obrazu, iskrzenie, męty). Próbuje z tym żyć, bo lekarze nic nie wiedzą a co najgorsze nie wierzą w to co opisuje. Nie wiem co o tym myśleć, czy te nasze objawy naprawdę może powodować stres?? nie wiem bo to by znaczyło że stresuje się non stop :((
gość
17-10-2016, 14:49:23

ja też mam podobne objawy do waszych okulista mi powiedziała że takie skoki migotania w oczach może być przyczyną nerwów bo wzrok mam dobry nic nie boli nerwica ma bardzo dużo objawów i występują nagle i dochodzą jeszcze nerwy i silny stres bo nie wiemy co się dzieje u mnie to przechodzi jak tylko się uspokoję jest w miarę dobrze pozdrawiam serdecznie
Początkująca
19-10-2016, 20:40:39

Ja tez myślałam, że mam problemy ze wzrokiem. Okulista na wszelki wypadek dał mi krople Tobrosopt, ale po 2 tygodniach niewiele się zmieniło. W badaniu okulistycznym nie ma zmian. Podobno problem może być neurologiczny, poza okiem. Wybieram się do neurologa Dr Piotra Ślifirczyka , który przyjmuje w Warszawie Al. Jana Pawła II 64 (przy stomatologu) wysokość ul. Anielewicza. Zajmuje się m. in. nerwicami. Czytałam o nim dobre opinie, może to dobra droga.
gość
21-11-2016, 17:54:38

Witajcie. Mam pytanie, cz ktoś może coś czytał czy naturalny poród wiąże się z ryzykiem zwiększenia objawów śniegu optycznego? Mam te objawy już 16 lat i w sumie żaden lekarz nie potrafił zdiagnozować przyczyny. Okuliście mogę powiedzieć przed porodem ale i tak pewnie o tym nie słyszał, więc nie ma sensu.
gość
24-12-2016, 07:59:05

dzień dobry ja też mam nerwicę ale mam inne objawy i chcę się skonsultować z okulistą zaczęło się tak : byłam u babci i nagle jakbym zaczęła gorzej widzieć to jest straszne po świętach udam się niezwłocznie do okulisty przed zaśnięciem miałam takie myśli że stracę wzrok i tego się najbardziej boję ale wyczytałam na jednej ze stron o nerwicy było napisane "Nerwica może osłabiać wiele zmysłów np.wzrok i słuch" co mnie trochę uspokoiło dodam że jak byłam mała nosiłam okulary na korektę oka ale jak na osobę która kiedyś nosiła okulary to widzę bardzo dobrze potrafię odczytać litery o wielkości 3cm z dużej odległości ktoś tak miał
bardzo się boję że stracę wzrok
gość
01-01-2017, 02:14:22

kurde ludzie, zacznijcie trenowac sporty. Zacznijcie biegać i chodzic na siłownię. regularnie. Badaliscie się i nic wam nie jest więc to nerwica czyli chora reakcja organizmu na stresy którymi sie katujecie przez lata. Nerwica to takie zwarcie w głowie. Błędny sygnał z osrodka atak/ucieczka. Jeśli tego nagłego napiecia nie rozładujecie wysiłkiem (walką/ucieczką) to organizm szaleje jeszcze bardziej zalany adrenaliną i przychodzi nastepny atak i tak w kółko. Niektórzy z was też są pewnie nieźle pieprznięci co raczej przy nerwicy nie pomaga. Mówię wam: regularny wysiłek fizyczny was ozdrowi, nawet jesli początkowo bedzie ciężko zwłaśzcza jeśli całe życie sie gniło za biurkiem. Dodatkowo kilka razy dziennie arktyczny korzeń dla wzmocnienia ducha i coś z magnezem i do roboty łamagi!! Pamiętajcie badał was neurolog, okulista i kardiolog i jestescie zdrowi. Poprostu głowa was oszukuje, ze zdychacie. Marsz na siłkę łajzy!
gość
14-02-2017, 13:51:37

U mnie po dwoch latach biegania pomiedzy neurologami i okulistami utwierdzilem sie w przekonaniu ze to nerwowe. Wiekszosc obiawow ustapila z czasem lub jest mniej dokuczliwa. Problem z oczami pozostal bez zmian ale chyba zaczynam sie do tego przyzwyczajac. Uwierzcie mi ze im bardziej sie w to wkrecie tym objawy sa silniejsze. Przyczyna to prawdopodobnie nieswiadoma sklonnosc do napiecia miesni (glownie odpowiadajace za stres -plecy ramiona, szyja, twarz). Jedyne wyjscie to relaks spokojna praca i pozytywne myslenie czego i wam zycze
gość
07-03-2017, 10:26:18

nie wiem jak to dokladnie dziala ale na pewno jedno z drugim ma cos wspolnego. Mialam troche inne problemy ze wzrokiem dokladniej z powiekami i najbardziej pomogła mi Pani doktor z Warszawy z Dzięgielewska Instytut Oka, maja swietnych fachowców i profesjonalnie podchodzą do takich nietypowych problemów
gość
22-03-2017, 13:08:18

męty, powidoki, iskierki, błyski, drganie obrazu ma każdy!! zdrowy i chory. Jest to normalne osoby chore na nerwicę zwracają na nie uwagę i mózg uczy się wyłapywać każdą taką patologię mając ją za coś mającego znaczenie. U osób zdrowych zaburzenia te są ignorowane przez mózg. Wszyscy to mają!.
gość
19-04-2017, 15:03:46

Mam męty od jakiś dwóch miesięcy. Uczę się z tym żyć i mam nadzieję, że niedługo mój mózg zacznie je ignorować. Większość objawów o których piszecie, że "zwykła" nerwica i stres.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: