Reklama:

Wzrok a nerwica (141)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-09-2016, 18:01:55

u mnie będzie już drugi rok od objawów które opisujecie (drżenie obrazu, iskrzenie, męty). Próbuje z tym żyć, bo lekarze nic nie wiedzą a co najgorsze nie wierzą w to co opisuje. Nie wiem co o tym myśleć, czy te nasze objawy naprawdę może powodować stres?? nie wiem bo to by znaczyło że stresuje się non stop :((
gość
17-10-2016, 14:49:23

ja też mam podobne objawy do waszych okulista mi powiedziała że takie skoki migotania w oczach może być przyczyną nerwów bo wzrok mam dobry nic nie boli nerwica ma bardzo dużo objawów i występują nagle i dochodzą jeszcze nerwy i silny stres bo nie wiemy co się dzieje u mnie to przechodzi jak tylko się uspokoję jest w miarę dobrze pozdrawiam serdecznie
Początkująca
19-10-2016, 20:40:39

Ja tez myślałam, że mam problemy ze wzrokiem. Okulista na wszelki wypadek dał mi krople Tobrosopt, ale po 2 tygodniach niewiele się zmieniło. W badaniu okulistycznym nie ma zmian. Podobno problem może być neurologiczny, poza okiem. Wybieram się do neurologa Dr Piotra Ślifirczyka , który przyjmuje w Warszawie Al. Jana Pawła II 64 (przy stomatologu) wysokość ul. Anielewicza. Zajmuje się m. in. nerwicami. Czytałam o nim dobre opinie, może to dobra droga.
gość
21-11-2016, 17:54:38

Witajcie. Mam pytanie, cz ktoś może coś czytał czy naturalny poród wiąże się z ryzykiem zwiększenia objawów śniegu optycznego? Mam te objawy już 16 lat i w sumie żaden lekarz nie potrafił zdiagnozować przyczyny. Okuliście mogę powiedzieć przed porodem ale i tak pewnie o tym nie słyszał, więc nie ma sensu.
gość
24-12-2016, 07:59:05

dzień dobry ja też mam nerwicę ale mam inne objawy i chcę się skonsultować z okulistą zaczęło się tak : byłam u babci i nagle jakbym zaczęła gorzej widzieć to jest straszne po świętach udam się niezwłocznie do okulisty przed zaśnięciem miałam takie myśli że stracę wzrok i tego się najbardziej boję ale wyczytałam na jednej ze stron o nerwicy było napisane "Nerwica może osłabiać wiele zmysłów np.wzrok i słuch" co mnie trochę uspokoiło dodam że jak byłam mała nosiłam okulary na korektę oka ale jak na osobę która kiedyś nosiła okulary to widzę bardzo dobrze potrafię odczytać litery o wielkości 3cm z dużej odległości ktoś tak miał
bardzo się boję że stracę wzrok
gość
01-01-2017, 02:14:22

kurde ludzie, zacznijcie trenowac sporty. Zacznijcie biegać i chodzic na siłownię. regularnie. Badaliscie się i nic wam nie jest więc to nerwica czyli chora reakcja organizmu na stresy którymi sie katujecie przez lata. Nerwica to takie zwarcie w głowie. Błędny sygnał z osrodka atak/ucieczka. Jeśli tego nagłego napiecia nie rozładujecie wysiłkiem (walką/ucieczką) to organizm szaleje jeszcze bardziej zalany adrenaliną i przychodzi nastepny atak i tak w kółko. Niektórzy z was też są pewnie nieźle pieprznięci co raczej przy nerwicy nie pomaga. Mówię wam: regularny wysiłek fizyczny was ozdrowi, nawet jesli początkowo bedzie ciężko zwłaśzcza jeśli całe życie sie gniło za biurkiem. Dodatkowo kilka razy dziennie arktyczny korzeń dla wzmocnienia ducha i coś z magnezem i do roboty łamagi!! Pamiętajcie badał was neurolog, okulista i kardiolog i jestescie zdrowi. Poprostu głowa was oszukuje, ze zdychacie. Marsz na siłkę łajzy!
gość
14-02-2017, 13:51:37

U mnie po dwoch latach biegania pomiedzy neurologami i okulistami utwierdzilem sie w przekonaniu ze to nerwowe. Wiekszosc obiawow ustapila z czasem lub jest mniej dokuczliwa. Problem z oczami pozostal bez zmian ale chyba zaczynam sie do tego przyzwyczajac. Uwierzcie mi ze im bardziej sie w to wkrecie tym objawy sa silniejsze. Przyczyna to prawdopodobnie nieswiadoma sklonnosc do napiecia miesni (glownie odpowiadajace za stres -plecy ramiona, szyja, twarz). Jedyne wyjscie to relaks spokojna praca i pozytywne myslenie czego i wam zycze
gość
07-03-2017, 10:26:18

nie wiem jak to dokladnie dziala ale na pewno jedno z drugim ma cos wspolnego. Mialam troche inne problemy ze wzrokiem dokladniej z powiekami i najbardziej pomogła mi Pani doktor z Warszawy z Dzięgielewska Instytut Oka, maja swietnych fachowców i profesjonalnie podchodzą do takich nietypowych problemów
gość
22-03-2017, 13:08:18

męty, powidoki, iskierki, błyski, drganie obrazu ma każdy!! zdrowy i chory. Jest to normalne osoby chore na nerwicę zwracają na nie uwagę i mózg uczy się wyłapywać każdą taką patologię mając ją za coś mającego znaczenie. U osób zdrowych zaburzenia te są ignorowane przez mózg. Wszyscy to mają!.
gość
19-04-2017, 15:03:46

Mam męty od jakiś dwóch miesięcy. Uczę się z tym żyć i mam nadzieję, że niedługo mój mózg zacznie je ignorować. Większość objawów o których piszecie, że "zwykła" nerwica i stres.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: