Reklama:

Wzrok a nerwica (141)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-04-2013, 12:47:03

A mi po prostu pulsują oczy i od ponad roku mam zawroty głowy. Jakby to opisać...czuje się jakby gdzieś w okolicach gałek ocznych stał krasnoludek i ciągnął mnie za mięśnie oczu: prawa lewa prawa lewa
Wzrok mi się znacznie pogorszył no i ogólnie mam już dość tego stanu!!!
Jeśli macie podobne doświadczenia to piszcie do mnie: marlenr@poczta.fm
Dodam tylko, że robiłam MR głowy, angio głowy, tk głowy, hormony tarczycy i wszystko w normie.
gość
04-09-2014, 15:40:51

witam mam 24 lata mam nerwice lekowa,mam pytanie do was co tydzien co dwa,gdy wstaje rano mam uczucie jakby oczy mia lataly i podwojnie widze,martwie sie ze moze mam jakiegos guza w glowie,mam isc do neurologa i na rezonans,czy to moze byc od nerwicy???blagam doradzcie cos
gość
07-09-2014, 14:38:51

Guza w glowie raczej nie masz. Wiem cos o tym bo sama sobie go ciagle wmawialam. Zrobilam w koncu rezonans glowy i wszystko w porzadku. Strasznie martwily mnie moje mroczki przed oczami ktore nigdy nie znikaja,jakies iskierki, powidoki, uczucie naswietlonego wzroku.. u okulisty bylam wszystko okej. Wszystkie wyniki mam bardzo dobre. Jedynie na rtg szyi wyszedl mi przeprost lordozy szyjnej (ponoc to moze byc od tego). W kazdym razie coraz bardziej zastamawiam sie czy to nie nerwica mi funduje takie atrakcje...
gość
22-09-2014, 15:37:26

Witam:(
Ja mam to samo:( mroczki latajace, bol z tylu glowy... I nerwice... lekowa. Moze to byc od tego ?
gość
24-09-2014, 18:16:53

ale lipa no to witam w klubie mam identyko... rożne przypały nerwicowe udało mi się olać: kołatania serca, jakieś skurcze w klatce, duszności, gul w gardle, zawroty, bule brzucha, skakanie miesni - generalnie to wszystko udało mi się wyciszyć ale tego dziadostwa jak mi się do oczu dorwało nie idzie spokojnie opanować, ludzie piszą na forach że to nerwica i stan derealizacji ...
dajcie jakieś info jak sobie z tym g... radzić
pozdrawiam
Muzykant
Początkująca
25-09-2014, 12:42:37

No wlasnie jakbym wiedziala sama co zrobic... Lata mi swinstwo w oczach, zaden lekarz nic nie widzi.. EEG, rezonanas glowy, tetnice szyjne mialam badane NIC! a ja juz nie moge z tym. Czyli GOSC tez to masz??
gość
25-09-2014, 15:44:17

do ef7ef w sumie zazdroszczę bo ja mam jeszcze cześć tych badań co wymieniłaś przed sobą - gdybym miał info ze wszystko ok to bym był spokojniejszy - a tak idzie się trochę podenerwować.
Fakt objaw z oczami jest irytujący bo nie pozwala o sobie zapomnieć - jeśli jednak wszystko w badaniach jest ok to należy założyć że to nerwicowe i zacząć pracę nad wychodzeniem z tego dziadostwa - ludzie ozdrowieńcy nerwicowi piszą że gały to jeden z ostatnich etapów i z tego można wyjść i podobno po objawach nic nie zostaje :)

muzykant
gość
25-09-2014, 16:23:14

es7ef 2014-09-25 14:42:37
No wlasnie jakbym wiedziala sama co zrobic... Lata mi swinstwo w oczach, zaden lekarz nic nie widzi.. EEG, rezonanas glowy, tetnice szyjne mialam badane NIC! a ja juz nie moge z tym. Czyli GOSC tez to masz??
A okulista badał?. Takie mroczki też latają przy problemach z siatkówką oka.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
Początkująca
25-09-2014, 16:31:22

Pewnie... 3 razy byłam u okulisty. Wszystko z oczami Ok.
Początkująca
25-09-2014, 16:33:25

Gość 2014-09-25 17:44:17
do ef7ef w sumie zazdroszczę bo ja mam jeszcze cześć tych badań co wymieniłaś przed sobą - gdybym miał info ze wszystko ok to bym był spokojniejszy - a tak idzie się trochę podenerwować.
Fakt objaw z oczami jest irytujący bo nie pozwala o sobie zapomnieć - jeśli jednak wszystko w badaniach jest ok to należy założyć że to nerwicowe i zacząć pracę nad wychodzeniem z tego dziadostwa - ludzie ozdrowieńcy nerwicowi piszą że gały to jeden z ostatnich etapów i z tego można wyjść i podobno po objawach nic nie zostaje :)

muzykant
Kurcze nawet niewiesz jakbym chciala zeby to zniknelo... Bo jak to widze bardziej sie nakrecam... Ze moze cos przeoczyli... Moze czegos nie zobaczyli... masakra :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: