Reklama:

Wzrok a nerwica (141)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-05-2017, 18:44:52

Ja tez mam to samo, błyski w oczach przy zgaszonym swietle , migotanie swiatelek jak jest ciemno na dworzu, powidoki. Stwierdzano u mnie padaczke jednak od 6 miesiecy zadne leki nie pomagaja. Zadnej poprawy. Wyszedl mi jeszcze niedobor wit d3. Czy ktos z Was sie z tego wyleczył?
gość
21-05-2017, 18:46:40

Gość 2017-05-21 20:44:52
Ja tez mam to samo, błyski w oczach przy zgaszonym swietle , migotanie swiatelek jak jest ciemno na dworzu, powidoki. Stwierdzono u mnie padaczke jednak od 6 miesiecy zadne leki nie pomagaja. Zadnej poprawy. Wyszedl mi jeszcze niedobor wit d3. Czy ktos z Was sie z tego wyleczył?
gość
10-07-2017, 09:23:28

A brałaś może lutezan? jest dobry na te sprawy, Niepokojące objawy, które mnie męczyły przeszły jak ręką odjął, z tym że u mnie nie było to związane z nerwicą
gość
18-07-2017, 05:02:05

Gość 2010-01-08 21:38:13
Witam, ja też często miewam dziwne objawy. Np: Jakieś dwa lata temu przez prawie pół roku prawie co tydzień traciłam w wzrok na sekundę lub dwie, jakby ktoś mi zasłonił oczy czarną kartką i szybko ją zabrał. Później objawy ustały na rok po czym zaczynają się pojawiać znów. Wprawdzie są dużo rzadsze ale trwają dłużej. Miewam też bóle głowy i łatwo się denerwuję. Czy to może byc objaw nerwicy? PS: mam - 0.5 diporii na prawe oko.
gość
18-07-2017, 05:21:45

Witam, ja też miałam identyczne objawy+ mdlalam z utratą świadomości. Byłam 2 razy w 2011 i 2015 na neurologii, ponieważ okulista stwierdził, że wszystko ok. Miałam robiony tomograf i rezonans głowy i okazało się, że częściowo zahaczono o kręgi szynkę i coś tam wyszło nie tak. Lekarze kazali mi zrobić rezonans kręgów szyjnych. I okazało się, że miałam ucisk na rdzeń kręgów. Konieczna była operacja kręgosłupa szyjnego. Jestem już prawie 2 lata po operacji i jest ok. Proszę spróbować. BO JA TEŻ SIĘ CZUŁAM Z TYM FATALNIE I MIAŁAM WRAŻENIE, ŻE KAŻDY BIERZE MNIE ZA SYMULANTKE.
gość
11-08-2017, 07:55:03

jak długo bierzesz lutezan?? też mam czasami problemy z wzrokiem, myślałąm już o tym, żeby jakoś to poprawić. Czekam na wizyte u lekarza, ale to troche potrwa jeszcze, może zacznę sama czymś wspomagać sie od wewnątrz
gość
11-08-2017, 20:19:57

ja gorzej widzę szczególnie wieczorem, kiedyś lubilem czytać, coś poogladać a teraz oczy się szybko męczą, litery rozmazują, nie tak dawno zmieniałem okulary i to chyba niemożliwe zeby tak szybko wada się powiększyła?
gość
27-08-2017, 19:51:27

Słuchajcie zbadajcie się na borelioze byłem na konferencji i to dziadostwo niszczy m in nerwy wzrokowe, wychodzi przy tym niedobór Wit b12 d3 i żelaza m.in polecam test biorezonans magnetyczny oraz Western Bolt ale po 2 miesiącach ukąszeniu bądź rumieniu po kleszczu, mi niestety dwa testy potwierdziły barelioze, i pijcie dużo wody oraz zarzywajcie Borelisspro DuoLife organizm się oczyszcza wtedy, dodatkowo trzeba pić kolagen bo to dziadostwo niszczy kolagen a tym są osłonięte nerwy, walczę z tym 2 tygodnie i już mam efekt herx, badania wszystkie wychodzą dobrze a pacjent symuluje, mam nadzieję że z tego wyjdę a bolerisa na początek stosować tak jak jest napisane po 2 miechach zwiększyć dawkę, pamiętajcie badanie róbcie w 7 klasach igg i igm min. TK rezonanse i kupę innych badań wszystko jak w najlepszej normie u mnie były a mało jest info na temat bareliozy dziadostwo jakich mało, leczenie trwa min 2,5 miesiąca do roku przeważnie z info które otrzymałem, trudno to znaleźć i wytępić, ja walczę pozdrawiam nienawidzi szczeci, czystka i rdestu japońskiego herbatki nie pomagają tylko polkniecie tych roślin pomaga tyle w temacie
gość
03-09-2017, 19:36:38

U mnie okulistycznie stwierdzono ze jest w porzadku. Eeg caly czas mam fatalne , zadne leki nie pomagaja poki co. Atakow padaczkowych nigdy nie mialam , tylko ten problem z oczami, blyski , miganie swiatelek w szczegolnosci w ciemnosci. Do tego drzenie miesni czasami. Wyszlo mi rowniez tezyczka. Zazywam magnez + wit d , leki przeciwpadaczkowe I caly czas nic.. mam to juz od roku.
gość
07-09-2017, 23:51:04

nie żadna nerwica, to są poważne objawy z mózgu, nerwów i oczu - nie chodźcie do tych jkonowałów psychiatrów, każdy teraz ma wmawianą nerwicę jak idzie z poważnymi objawami, dopóki chodzi jest traktowany jako potencja;lny pacjent psychiatryka. Nie wierzcie konowałom - konował tylko ma sprzedać usługę nie wyleczyć. Jak niektórzy pisali - borelioza, uszkodzenie układu nerwowego, niedobór składników również z zakażeń, leczcie się ziołami, rozmawiajcie z innymi - omijać lekaszy. Robić badania ale nie dać sobie wmówić urojeń bo potem jest za późno - poczytajcie o SLA i o SM, boreliozie itd. to wszystko wynik zakażeń, boreliozy, zatruć metalami - plomby również mają rtęć. Pestycydy. To nie jest nerwica.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: