Reklama:

Wzrok a nerwica (141)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-09-2017, 14:40:01

a przy zmęczonych oczach od komputeraz tez trzeba działac, Ja od jakiegoś czasu czuję, ze troszeczkę gorzej widzę i mam troche zaczerwienione wieczorami, mąż móił ze za dużo przy komputerze siedze, ale niestety taka praca, projekty trzeba konczyc bo czas kończy. Co do nerwicy to nie wiem, ale moim zaniem o wzrok i tak rzeba zadbac i chyba sama kupię ten lutezan w aptece żeby wypróbowac i zobaczyć jak będzie po mieisącu, dwoch na przykład
gość
11-10-2017, 18:23:41

A wy też macie tak że jak czytacie np te komentarze to takie zulte na około ma ktoś tak
gość
07-11-2017, 11:28:48

Witajcie kochani mam 30 lat i niestety mam nerwice boje sie smierci i wogole ostatnio wlasnie tez widze jak przez mgle masakra jakas ,najgorzej jest kilka dni przed sprawani kobiecymi wtedy to nachodzi najbardziej. Podniesione tetno i natrectwo mysli... zyje w tym stanie od 22 pazdziernika 2016 roku a stalo sie to nagle po pogrzebie wuja ktory nagle umarl. Ile ja badan nie narobilam i wogole lekow nie probowalam niestety na prawie kazdy mam uczulenie . Zostala mi juz tylko terapia oby ona przyniosla rezultat. Czy wy tez tak macie?
gość
29-11-2017, 11:41:56

ja luteza brałem przez kilka miesięcy, na pewno troch trzeba poczekac na efekt ale według mnie warto, oczy mi się tak nie męczą, mogę sobie w końcu jak za dawnych czasów poczytać wieczorem coś więcej niż pół strony
Początkująca
19-12-2017, 11:44:53

Bezzwłocznie udajcie się do lekarza jeśli macie takie dolegliwości! Być może to jest zaćma, a zaćma nieleczona prowadzi do utraty wzroku! Polecam poczytać o operacja zaćmy nfz czas oczekiwania http://alfamedycyna.pl/operacja-zacmy-nfz-czas-oczekiwania/ Może wam naświetli to jakoś sprawę.
gość
19-01-2018, 21:07:36

Tez się mecze już drugi rok. Trzęsący się obraz chyba najbardziej mnie martwi. Okulista mówi ze to coś w mózgu, rezonans głowy ok poza jakaś mała torbielą ale mówią ze to nie od tego. W kręgosłupie szyjnym dużo dziwnych rzeczy ale mówią ze nie od tego. No szlag trafia. Żałuje ze nie zgodziłem się na punkcję z której można zdiagnozować sm/borelioze. Nadal sie będę męczył, nic nie robił i tylko wyczekiwał wizyt u lekarzy
gość
24-01-2018, 21:30:37

Zdiagnozujcie się pod katem tezyczki i hipoglikemii
gość
26-04-2018, 22:29:33

To nie jest żadna nerwica . To jest nadpobudliwość kory wzrokowej w mózgu . Ludzie opamiętajcie się. Skoro są takie objawy to powstaje nerwica na tym to polega.
Przyczyny tego : Borelioza,Migrena,Zapalenie Nerwu wzrokowego ,Choroby autoimmunologiczne. Badają to możliwe że za parę lat będzie lek. Niektórym pomaga Lamotrygina 100-200 mg.
Polecam stronę http://visualsnowsyndrome.com
gość
28-06-2018, 18:02:53

Z tymi objawami na pewno trzeba udać się do specjalisty !
02-07-2018, 07:10:09

Generalnie o wzrok trzeba bardzo dbać, bo wszelkie problemy z nim odbijają się na naszym samopoczuciu. Ja poszukałabym dobrego okulisty, sama korzystam z Centre de la Vision i jestem zadowolona.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: