Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-09-2018, 05:56:30

Hej! Serdecznie dziękuję za takie wyczerpujące zwierzenia.Kazdy ma problemy z ktorymi mierzymy się na codzien.Ale bedziemy trzymac za Pania kciuki w pazdzierniku.Dobrze byłoby gdyby odezwał się Pan ktory miał operację wysciolczaka w okolicy podwzgórza.Prosimy o wiadomosc.Sciskam wszystkich borykajacych się z tym problemem.Pozdrawiam
gość
13-09-2018, 10:56:24

Tak jak obiecałam będę zaglądać co dziennie tez o tym panu myśle,ogólnie o każdym z nas tu piszącym.pozdrawiam z serca
gość
14-09-2018, 17:07:09

Witam, rozglądałam się za Panią na oddziale i wtedy wysłałam właśnie wiadomość. Byliśmy z mężem (wyściółczak lewe wzgórze) w Bydgoszczy od środy do czwartku. Od operacji odstąpiono, bo .... nastąpiła regresja! Nie mogliśmy w to uwierzyć, ale najwyraźniej na skutek biopsji guz uległ zmniejszeniu. Na obrazie MRI w miejscu guza jest - jak to określił prof Harat - ślad po biopsji widoczny w postaci kropki. Cieszymy się niezmiernie, bo choć to nie koniec walki to jednak bardzo dobra wiadomość. Szpital zalecił rezonans i kontrolę za 6 mc,my planujemy za 3mce. Trzymam kciuki za Panią z wysciolczakiem w IV komorze, proszę napisać po wizycie co u Pani.
Pozdrawiam Państwa
gość
14-09-2018, 22:31:39

To Suuuuperrr wiadomosc❗️
Dzień dobry uściski dla was.tak jak pisałam życie różnie nam się układa i będę wiedzieć wszystko 11pazdziernika.Pozdrawiam wszystkich,nie mogla pani mnie zobaczyć gdyż wszystko się pokielbasilo.Pisze teraz i uśmiech mam od ucha do ucha jestem szczęśliwa za was.Tak to długa droga by było dobrze strach jednak nigdy nas raczej nie opuści byle jaki ból wymioty to odrazu te myśli.Niestety mam tak na codzień co kolwiek to odrazu myśli Boze mam rodzine córkę nie mogę się poddawać dam rade i tak właśnie sobie tłumacze wszystko.Raz jeszcze sciskam was wszystkich i piszcie czasem co u was u mnie leje pogoda nieznośna pochmurna i dołująca,dni robią się krótsze i bardziej stresujące bo wiem ze zbliża się czas na MRI i tyle.Spokojnej nocy kochani całuje z ie.do juterka😘😘😘15
gość
15-09-2018, 05:49:19

Hej! Super wiadomosc i diagnoza.Powiem szczerze źe spodziewałem się takiego wyniku bo wszędzie gdzie czytałem wysciolczak podwzgórza zaliczany jest do guzów I stopnia i nie odrasta.dlatego dopytywalem się o Ki-67 i badania molekularne.Mąź z pewnoscią narodził się na nowo bo przed wizytą u prof.Harata był w totalnym dolku.Cieszymy sie bardzo będzie dobrze.Ja mam dopiero 27 lat i walczę z tym guzem juź 5 lat mam dwoje malutkich dzieci.jest cięzko.Pozdrawiam serdecznie i do uslyszenia
gość
15-09-2018, 10:12:50

Dzień dobry,tak to bardzo dobra wiadomosc.pozdrawiam pana który 5lat walczy i podziwiam ja dowiedziałam się o1,5roku temu,miałam 2guzy pierwszy to oponiak lewego płata czołowego 4,5cm kranotomia i przed operacja embolizacja.Jesli mogę dociec czy to pan miał protonoterapie?i gdzie był pana wysciolczak?moj iv komora niestety.Strach to mało powiedziane czasem wole tu coś napisać niż pokazać najbliższym jak mocno się boje tej walki a tak bardzo chce żyć.Ja nie zmieniłam nawyków żywieniowych jem normalnie trochę schudłam,Pozdrawiam wszystkich i pana który ma 27lat ja mam 38.zovaczymy jakie wyniki będą 11pazdziernika aż cała drze z nerwów.milego dnia wszystkim życzę
gość
15-09-2018, 21:53:04

Tak, mąż bardzo się cieszy, on, ja, cała rodzina i znajomi. Strach zostanie, wiadomo, ale takiej wiadomości nie spodziewaliśmy się kompletnie jadąc do Bydgoszczy- jak nam się wydawało- na operację. Guz był we wzgórzu (nie podwzgórzu) i II stopnia. Mąż miał też konkretne objawy neurologiczne (zaburzenia równowagi, mowy, brak kontaktu), teraz jest spokój. I oby tak było jak najdłużej. Trzymam kciuki za Was.
gość
16-09-2018, 13:06:19

Tak się ciesze razem z państwem i wszystkich was sciskam.Mam nadzieje ze zaburzenia ustąpiły i wszystko jest jak kiedyś.milego dnia wszystkim życzę pozdrawiam,i tak jak pisałam zaglądam 😘
gość
16-09-2018, 18:43:53

Hej! W Polsce upały pod koniec tygodnia do 30 st.C. Wracać z tej deszczowej pochmurnej Irlandii.Klimat zmienia się i moze niedługo w
Polsce będzie tak cieplo jak w Hiszpanii.
gość
17-09-2018, 00:24:08

Oj tak ciepło to bym nie chciała by bylo😉
Tak wieje leje wilgoć ale nie jestem już sama by decydować o tym mam rodzine chce by choć tym ze tu są coś miały poprostu szkoła ich mnie czymś i szmat czasu przeleciał bym teraz wracała kocham Polskę wszystko jest jeszcze bardziej dla mnie przepiękne i szczerze mówiąc nowocześniejsze niż tu,ale będąc w pl na operacji powiem państwu tyle ze nasz naród jest smutny poprostu smutny odizolowany każdy i widać kto ma a kto nie to smutne,ja nie posiadam pieniędzy dużo w ręcz przeciwnie ale wiem ze są w ie tez tacy jak ja tyle tylko ze nie tacy smutni tacy odizolowani tacy spięci boja się rozmawiać i być nawet bez interesownie miłym do drugiego człowieka tego brakuje w naszej ojczyźnie.Co nie znaczy ze krytykuje poprostu zal mi tych smutków na twarzy poprostu z czego maja się cieszyć no nie?
Odchodząc od tematu kolejna ciężka noc z mnóstwo myśli tak mocno się boje,nawet nie wiem hak nazwać to co dusi i powoduje spocone nogi dłonie swędzenie skory poprostu akurat trafiło na dziś kiedy odchodzę od zmysłów,do jutra kochani pa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: