Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-09-2024, 09:46:22

gość 16-09-2024, 11:28:10
gość 14-09-2024, 18:00:06
Dziękuję bardzo. Pani Halino dla mnie są to bardzo ważne informacje. Napiszę jak będę coś bliżej wiedziała. Pozdrawiam

Na 1 października umówiłam konsultację w Krakowie. Jednak protony, a miałam nadzieję na radioterapię w Bydgoszczy.
Miałoby być radiochirurgię.
Początkujący
16-09-2024, 12:08:10

gość 16-09-2024, 11:28:10
gość 14-09-2024, 18:00:06
Dziękuję bardzo. Pani Halino dla mnie są to bardzo ważne informacje. Napiszę jak będę coś bliżej wiedziała. Pozdrawiam

Na 1 października umówiłam konsultację w Krakowie. Jednak protony, a miałam nadzieję na radioterapię w Bydgoszczy.

Moim zdaniem protony to bardzo dobre rozwiązanie. Nie jestem lekarzem, ale trochę czytałam o tym, jak sama stałam przed wyborem radioterapia czy protonoterapia. Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści. Pozdrawiam Halina
gość
18-09-2024, 07:03:13

Witam, mam prośbę do pani z Litwy - może Pani napisze jak czuje się mąż. Jak przebiega terapia wakcyną?
gość
18-09-2024, 12:28:43

gość 01-03-2024, 13:14:28
Witam. Moja historia w skrócie: 2015 guz odcinka piersiowego, wyściółczak g2, operacja subtotalna,, pozostałość części guza. Obecnie wznowa, ale w odcinku szyjnym C2 10x4mm oraz obecność komórek w płynie mózgowo-rdzeniowym, pewnie ze względu na nie doszczętne wycięcie poprzedniego guza. Ze względu na położenie operacja możliwa tylko w sytuacji zagrożenia życia, z bardzo dużym ryzykiem. W chwili obecnej jestem trakcie protonoterapii całej osi kręgosłupa oraz dodatkowo samego guza, podobno ma to pomóc. Różne są opinie na temat protonów, jedni bardzo zachwalają, inni są sceptyczni. Czytam tutaj na forum , że państwo kontaktowaliście się z klinikami zagranicznymi, piszecie o immunologii, szczepionce, lekach. Bardzo proszę o informację, jakie i gdzie można zastosować leczenie uzupełniające. Jestem przerażona, mam 35 lat i wielki apetyt na życie. Serdecznie pozdrawiam wszystkich zmagających się z chorobą i ich rodziny. Emma

Moja historia jest trochę podobna. Chciałabym zapytać czy protony zadziałały na guzy i czy miała pani naświetlaną także głowę. Jak pani się czuła po protonoterapii? Hania
gość
22-09-2024, 07:07:00

gość 18-09-2024, 10:03:13
Witam, mam prośbę do pani z Litwy - może Pani napisze jak czuje się mąż. Jak przebiega terapia wakcyną?

Witam
Kurs wakcynacji już skonczylismy przed 2 miesiacami. Kto wie jak to zadziala , ale narazie mamy dobre wyniki radioterapii,wiec mysle ze wakcynacja tez tu pomogla. Bo mowiono nam ze wakcyna zmocni efekt leczenia.
Na dany moment pije leki na gen mycn, ale to tez nic niewiadomo, bo to tylko badania, i czy prawidlowo dajemy mu te leki tez niewiadomo,protokolu takiego jak niemamy, to tylko tak co wiemy wedlug ogolnych opisow dostepnych w internecie. Chlopak z ktorym bylam w kontakcie niestety niedoczekalsie poczatku tych clinical trials w USA. I jak zrozumialam , to ich trzeba brać kiedy choroba jest stabilizowana a nie w tym czasie kiedy jest faza aktywna.....
Z takich negatywnych to pojawila sie alergija,to niewiadomo od czego, niewiem czy w Polsce tak sie nazywa ale z litewskiego tlumaczac- pokrzywica. Także ma problem ,że często ma biegunkę.....ale nogi sie poleprzyly....wiecej Mozė chodzic bez pomocy.
W listopadzie bedziemy robili MRT to teraz już sie troche denerwujemy....
Probujemy zyc zwykle normalne zycie i tak wygloda ze juz sie dostosowalismy do tej sytuacji , mąż wrocil na prace, pracuje mniej pewnie ale ma jakis sens w zyciu codziennym. Cieżko być caly czas w nastroju pozytywnym. Ale jak pomyslę,że jakie by leki teraz nieotrzymaliśmy,otrzymać leki na zycie wieczne na tej ziemi nieudasie nikomu. Więc tak siebie uspokajam,że robimy wszystko co możemy, i nawet wiecej,ale niezrobimy tego co niemożemy.
Wszystkie trzymajcie sie, wszyscy ktorzy otrzymali taką misję w życiu,już jesteśmy inni, już jesteśmy jacyś specjalni , to jakis inny poziom przeżyć i nie wszystkie to zrozumieją.🙏🩷
gość
22-09-2024, 18:52:09

Jesteście bardzo dzielni. Dużo siły i zdrowia.
gość
22-09-2024, 18:56:35

Mam pytanie do osób po protonoterapii. Z doświadczenia czy możecie powiedzieć, że to była dobra decyzja. Czy jesteście wyleczeni z tej okropnej choroby?
gość
23-09-2024, 04:12:21

gość 22-09-2024, 21:56:35
Mam pytanie do osób po protonoterapii. Z doświadczenia czy możecie powiedzieć, że to była dobra decyzja. Czy jesteście wyleczeni z tej okropnej choroby?

Witam,
A dlaczego boicie sie radioterapii? Moj mąż miał radioterapię, w naszym wypadku niemieliśmy czasu na szukanie innych naswietlan,ale pytałam u naszych lekarzy, że gdy jest forma ciężka,wysokiego stopnia,to protonoterapia nienadaje się, bo niezabije i te zle cząstki....radioterapia na dany moment niezrobila żadnych poważnych skutkòw....
gość
23-09-2024, 12:16:30

gość 23-09-2024, 06:12:21
gość 22-09-2024, 21:56:35

Witam,
A dlaczego boicie sie radioterapii? Moj mąż miał radioterapię, w naszym wypadku niemieliśmy czasu na szukanie innych naswietlan,ale pytałam u naszych lekarzy, że gdy jest forma ciężka,wysokiego stopnia,to protonoterapia nienadaje się, bo niezabije i te zle cząstki....radioterapia na dany moment niezrobila żadnych poważnych skutkòw....

Witam,
a jaką szczepionkę stosowaliście, jak się nazywa i gdzie to można kupić. Dziękuję z góry za odpowiedź.
gość
26-09-2024, 13:15:11

gość 22-09-2024, 20:56:35

Tak, uważam, że była to dobra decyzja. Wyleczyć się z tej choroby to raczej się nie da, ale można ją zatrzymać. Jestem już prawie rok po naświetlaniach i czuję się dobrze. A na pewno nie gorzej niż przed. Nie wydarzyło się nic niepokojącego zarówno w trakcie jak i po naświetlaniu. Gdybym drugi raz stała przed wyborem radioterapia czy protonoterapia to na pewno wybrałabym protonoterapię. Pozdrawiam Halina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: