Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-07-2018, 20:56:09

Skoro Pani nie wie ze to na 100% wysciółczak to po co marwic się.Podwysciólczaki nie odrastają naleźą do najłagodniejszych glejaków.
gość
30-07-2018, 13:42:30

Byliśmy z mężem u niezależnego neurochirurga skonsultować możliwość operacji. Odradzał nam operację wyściółczaka w przypadku lokalizacji jaką ma mąż (tylne wzgórze). Powiedział, że jest to bardzo trudna lokalizacja do operacji i obarczona wysokim ryzykiem. Sugerował gamma knife, ewentualnie inne naświetlania i obserwację.
gość
30-07-2018, 14:32:36

Mam jeszcze pytanie do Pana, który miał protonoterapię w Krakowie. Naświetlania miały miejsce od poniedziałku do piątku a w weekendy do domy wypis (przepustka)?
gość
30-07-2018, 19:51:44

Naswietlania były od poniedzialku do piątku no i oczywiscie pobyt w szpitalu nie było przepustek na soboty i niedziele.
gość
30-07-2018, 21:33:51

Jaki koszt i czy faktycNie protonoterapia zabije wysciolczaka no i takiego który ma ponad 2cm
Oczywiście gdyby można poprosić o numer telefonu od pana
Z góry dziekuje z serca poprostu każdy z nas walczy o życie i gdy można pomoc to proszę nakierować czy jechać tam odrazu czy może przesłać płyty by spojrzeli i umówili wizytę.
Raz jeszcze dziekuje za namiary
gość
31-07-2018, 07:45:45

Bardzo dziękuję za odpowiedź w sprawie przebiegu protonoterapii- to spędził Pan prawie dwa miesiące w szpitalu...My kolejną wizytę u kolejnego neurochirurga mamy w przyszłym tygodniu. Ale oprócz tego do roztrzygnięcia pozostanie kwestia-jeśli nie operacja- to co skuteczniejsze gamma knife czy protonoterapia.
gość
31-07-2018, 19:02:31

Ja przy ponownym odroscie guza balem sie ponownej operacji ale profesor przekonał mnie ze operacja przede wszystkim a potem proton zeby zniszczýc pozostale komórki niewidoczne pod mikroskopem.Bralem pod uwagę Gama Knife i nawet bylem u prof.Ząbka ale nie zgodził się na ten zabieg tłumacząc źe glejaki nie są otorbione nie mają wyraźnych granic i Gama Knife nie obejmie pozostałych po operacji komórek nowotworowych.Jesli chodzi o proton to byl na NFZ nie poniosłem zadnych kosztów.Proton był wybłagany bo chcieli mi dać zwykłą radioterapię.Proton dają tylko w przypadku anaplastycznego wyściółczaka.Moj był IISt.a więc nie kwalifikowałem się
gość
31-07-2018, 21:42:51

Jak to załatwiłeś proszę daj namiary w ręcz błagam ❗️❗️
Tez chce żyć proszę pomóż podaj imię nazwisko numer telefonu bardzo cie proszę
Choć się nie znamy będę bardzo bardzo wdzięczna
gość
01-08-2018, 04:50:13

Proton jest dosyc trudnym zabiegiem do zalatwienia.Przede wszystkim trzeba mieć skierowanie od onkologa najlepiej profesora z dobrym uzasadnieniem.Jesli jest moźliwa operacja to najpierw próbują usunąć guza a potem ewentualnie proton.sa wtedy wieksze szanse źe nie odrosnie.Musze wyszukac kontakty do Krakowa i zaraz podam namiary.Wiem ze Pani z niecierpliwoscią czeka
gość
01-08-2018, 09:20:13

Ze skierowaniem na proton / ja mialem od konsultanta krajowgo z Centrum Onkologii w W-wie/ trzeba udac sie do Krakowa do prof.Sas-Korczynskiej ktora nadzoruje proton na konsultację.Gabinet 20 tel. 12 63 48 305. Cięzkp jest zdobyc skierowanie na proton bo jest ono zarezerwowane głownie dla dzieci oraz na inne guzy typu struniak.wysciolczak anaplastyczny III Stopnia z rozsiewem do kręgoslupa.Nie mozna zniechęcac sie ale probowac wszedzie bo tu chodzi o zycie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: