Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-01-2023, 11:37:05

Hej witam się z wami serdecznie czy jest może jakaś grupa na Facebooku abyśmy mogli się wspierać w tym ciężkim dla nas czasie jestem po usunięciu wyjściu chucka w rdzeniu kręgowym szyjnym obecnie po 15 tygodniach rehabilitacji niestety po usunięciu guza ręce moje odmówiły posłuszeństwa operował mnie doktor Skawiński w Warszawie na Banacha a rehabilitację mam w kamiennej górze.
Jeżeli nie ma takiej grupy bardzo chętnie ją założę abyśmy mogli szybciej porozmawiać i zobaczyć efekty naszej ciężkiej pracy
gość
15-01-2023, 21:05:19

Treść zablokowana przez moderatora

gość
16-01-2023, 13:58:22

Tego guza którego operował dr Skawiński miała Pani NA rdzeniu kręgowym czy W rdzeniu kręgowym? Bo to zasadnicza różnica i w jakim odcinku go Pani miała?
Pozdrawiam
gość
16-01-2023, 17:32:35

Też chętnie się dowiem. Ja niestety mam w rdzeniu w odcinku szyjnym. Pani która zadała to pytanie jest już po operacji czy również czeka tak jak ja. To są tak rzadkie przypadki, że każda wiadomość i Rada jest bardzo cenna. Ewa
gość
17-01-2023, 09:52:13

gość
17-01-2023, 20:57:05

Gość 2023-01-08 13:02:12
Witam Magdę oraz Tomasza. Dopiero zaczynam swoją walkę z wysciółczakiem w odcinku szyjnym C7.. Prawdopodobnie nie operacyjny wniknął w struktury rdzenia. W kwietniu rezonans kontrolny i zobaczymy co się dzieje.. Przeczytałam wszystkie posty od samego początku trwania bloga trafiając również na Wasze. Dodajecie mi otuchy że pomimo upływu kilku lat, dalej można funkcjonować. Pozdrawiam proszę o cenne rady.. Jaka rehabilitacja i jak dalej funkcjonować.. Czego unikać.. Ewa
Hej Ewo,
rehabilitacja to dopiero po operacji. Czego unikać? Stresu.
Jeżeli guz jakoś daje o sobie znać, to jakie są objawy.
Skonsultowac to z kilkoma neurochirurgami, nazwiska znajdziesz na forum. Nie jest łatwo ale ciężko z umówieniem się też nie jest.
"głowę pod zimną wodę" i na spokojnie poukładać plan działania.
Ja po pierwszej diagnozie spanikowałem, na szczęście jestem otoczony kochającymi osobami, które mnie sprowadzili do pionu, dzięki temu nie dałem się "okaleczyć". Trafiłem do super neurochirurga i jak na razie wszystko jest OK. Ostatnie wyniki, sprzed tygodnia, są super.
Głowa do góry, spokojnie do przodu. Jak to się mówi głowa do góry.
Pozdrawiam.
Tomek
gość
18-01-2023, 10:34:42

gość
18-01-2023, 22:44:04

Gość 2023-01-17 21:57:05
Gość 2023-01-08 13:02:12
Witam Magdę oraz Tomasza. Dopiero zaczynam swoją walkę z wysciółczakiem w odcinku szyjnym C7.. Prawdopodobnie nie operacyjny wniknął w struktury rdzenia. W kwietniu rezonans kontrolny i zobaczymy co się dzieje.. Przeczytałam wszystkie posty od samego początku trwania bloga trafiając również na Wasze. Dodajecie mi otuchy że pomimo upływu kilku lat, dalej można funkcjonować. Pozdrawiam proszę o cenne rady.. Jaka rehabilitacja i jak dalej funkcjonować.. Czego unikać.. Ewa
Hej Ewo,
rehabilitacja to dopiero po operacji. Czego unikać? Stresu.
Jeżeli guz jakoś daje o sobie znać, to jakie są objawy.
Skonsultowac to z kilkoma neurochirurgami, nazwiska znajdziesz na forum. Nie jest łatwo ale ciężko z umówieniem się też nie jest.
"głowę pod zimną wodę" i na spokojnie poukładać plan działania.
Ja po pierwszej diagnozie spanikowałem, na szczęście jestem otoczony kochającymi osobami, które mnie sprowadzili do pionu, dzięki temu nie dałem się "okaleczyć". Trafiłem do super neurochirurga i jak na razie wszystko jest OK. Ostatnie wyniki, sprzed tygodnia, są super.
Głowa do góry, spokojnie do przodu. Jak to się mówi głowa do góry.
Pozdrawiam.
Tomek
gość
18-01-2023, 22:49:47

Dziękuję bardzo Tomaszu za cenne rady. Z unikaniem stresu nie jest łatwo. Przeraża mnie bezsilność i okres oczekiwania na kolejny rezonans. Ale skoro taka decyzja zapadła pozostaje mi ją zaakceptować. Oby do kwietnia. Pozdrawiam życzę zdrowia. Ewa
gość
29-01-2023, 16:45:20

A czy ktoś Was znalazł informacje na temat leczenia wysciolczaka za granica? Słyszeliście o jakiś konkretnych ośrodkach ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: