Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-07-2022, 08:46:27

Gość 2022-07-01 14:28:21
Gość 2022-06-22 12:59:59
Pisałam do Krakowa dostałam informację że wedle zarzadzen ministra protony nie są refundowane. Aczkolwiek umówili mnie na konsultacje o będę musiała starać się o zgodę u krajowego konsultanta ds onkologii radioterapii.
Pojadę , zobaczymy. Mam na 6 lipca.mam nadzieję że dojadę no mam powikłanie worek oponowy mi nie trzyma i się płyn wylewa . Kazali czekać bo może się sklei ale z dnia na dzień coraz gorzej a nie lepiej tak więc chyba kolejna operacja :(. Pozdrawiam Anka

Anka daj znać po konsultacji co Ci powiedzieli.
Pozdrawiam Julia
Anka i co Ci powiedzieli na konsultacji ???
Pozdrawiam Julia
gość
10-07-2022, 10:08:41

Kochani wyznaczyli mi w końcu rezonans głowy i całego kręgosłupa.( 19 oraz 26 lipca)
Tylko podzielili mi to na 2 razy.Domyśla się ktoś dlaczego tak ? Kwestia " wciśnięcia " bo problem terminów czy raczej chodzi o kwestie zdrowotne?
Denerwuje się co tam wyjdzie 😮🥵
Trzymajcie kciuki
Pozdrawiam Julia
gość
10-07-2022, 15:30:32

Zazwyczaj tak jest ze robia to tydzien po tygodniu i teraz robia 2 odciniki naraz. kiedys byl kazdy osobno.
przy rezonasie jest podawany kontrast duze obciążenie dla nerek wiec lepiej zeby nie robic dzien za dniem
gość
10-07-2022, 20:23:24

Gość 2022-07-10 12:08:41
Kochani wyznaczyli mi w końcu rezonans głowy i całego kręgosłupa.( 19 oraz 26 lipca)
Tylko podzielili mi to na 2 razy.Domyśla się ktoś dlaczego tak ? Kwestia " wciśnięcia " bo problem terminów czy raczej chodzi o kwestie zdrowotne?
Trzymajcie kciuki
Pozdrawiam Julia
podzielili bo glowa + cały kregosłup strasznie dlugo trwa. Wiec raczej zrobili to dla Twojego konfortu zebys 2h nie leżała w tej rurze. Napisz po ale wiem że bedzie ok. Nikt z nas nie mial w innych miejscach. Ale teraz to standard że robia całość.
gość
11-07-2022, 09:31:24

słuchajcie, czy ktoś z Was z wyściółczakiem III st. znalazł się w sytuacji, gdzie wykorzystano wszystkie możliwości leczenia? U mojej mam tak niestety jest... A ten skur... dalej rośnie w rdzeniu, znowu zaczyna boleć. Czuję się bezradna i nie wiem jak jej powiedzieć, że nie ma dla niej już żadnego leczenia. Proszę o info peperonitrip@wp.pl
gość
11-07-2022, 10:54:16

Gość 2022-07-11 11:31:24
słuchajcie, czy ktoś z Was z wyściółczakiem III st. znalazł się w sytuacji, gdzie wykorzystano wszystkie możliwości leczenia? U mojej mam tak niestety jest... A ten skur... dalej rośnie w rdzeniu, znowu zaczyna boleć. Czuję się bezradna i nie wiem jak jej powiedzieć, że nie ma dla niej już żadnego leczenia. Proszę o info peperonitrip@wp.pl
tak mi przykro napisz cos wiecej. Gdzie jest zlokalizowany. Jakie leczenie bylo do twj pory z kim sie konsultowaliscie??
gość
11-07-2022, 11:12:01

Gość 2022-07-10 22:23:24
Gość 2022-07-10 12:08:41
Trzymajcie kciuki
Pozdrawiam Julia
podzielili bo glowa + cały kregosłup strasznie dlugo trwa. Wiec raczej zrobili to dla Twojego konfortu zebys 2h nie leżała w tej rurze. Napisz po ale wiem że bedzie ok. Nikt z nas nie mial w innych miejscach. Ale teraz to standard że robia całość.
Dzięki, oczywiście jak tylko coś będę wiedziała zaraz Wam napisze.
Buziaki Julia
gość
12-07-2022, 22:37:13

Hej. Długo nie pisałam bo się działo.bylam w Krakowie na konsultacji dostałam list aby jechac do krajowego konsultanta. Jestem umówiona na 21.07
A teraz źle wiadomosci. Jestem w szpitalu jak już pisałam bo wycieka mi płyn mózgowo rdzeniowy. Wczoraj miałam operacje opony twardej i nie uwierzycie;(...wstaje rano i jak było tak jest płyn nadal wycieka. Mają jutro zobaczyć co dalej najprawdopodobniej kolejna operacja. Jestem załamana. Zrobili mi rezonans na ktorym pozostałości po guzie nadal się wzmacniają czyli został i to z komórkami. A miałam nadzieję że te macki co niby zostały to są czyste.
Ogólnie siedzę i wyje. Poradzcie grupo co robić. Szukać lekarza który usunie ta pozostałość - można tak w ogóle ? Czy protony wybija ty co zostało? Nie mówiąc o tym że jak nadal cieknie płyn i kolejna operacja to nie wiem kiedy dotrę do tego konsultacja.
Pozdrawiam was wszystkich Anka
gość
13-07-2022, 04:53:14

Gość 2022-07-13 00:37:13
Hej. Długo nie pisałam bo się działo.bylam w Krakowie na konsultacji dostałam list aby jechac do krajowego konsultanta. Jestem umówiona na 21.07
A teraz źle wiadomosci. Jestem w szpitalu jak już pisałam bo wycieka mi płyn mózgowo rdzeniowy. Wczoraj miałam operacje opony twardej i nie uwierzycie;(...wstaje rano i jak było tak jest płyn nadal wycieka. Mają jutro zobaczyć co dalej najprawdopodobniej kolejna operacja. Jestem załamana. Zrobili mi rezonans na ktorym pozostałości po guzie nadal się wzmacniają czyli został i to z komórkami. A miałam nadzieję że te macki co niby zostały to są czyste.
Ogólnie siedzę i wyje. Poradzcie grupo co robić. Szukać lekarza który usunie ta pozostałość - można tak w ogóle ? Czy protony wybija ty co zostało? Nie mówiąc o tym że jak nadal cieknie płyn i kolejna operacja to nie wiem kiedy dotrę do tego konsultacja.
Pozdrawiam was wszystkich Anka
Warto skonsultowac z innym neurochirurgiem. Protony moga duzo pomoc z tymi resztaki guza. to ze cos tam zostalo nie znaczy ze bd odrastac. A odnosnie powiklan po operacji czesto wystepuja i duzo przypadkow jest reoperacji zwiqzanych z powiklaniami.
gość
13-07-2022, 07:23:48

Hej! Podpisuję się pod powyższą odpowiedzią trzeba skonsultować się jeszcze z przynajmniej 2 onkologami i porównać opinie.Najkorzystniejsza jest reoperacja bo to największa pewność że guz nie odrośnie ale nie zawsze można tego dokonać.Protony dają również szansę i zdecydowanie trzeba o nie walczyć gdyż są lepsze od zwykłej radioterapii.Najwazniejsze to pozytywne myślenie .Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: