Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-06-2022, 19:41:09

Pytałam na konsylium powiedzieli że na ten rodzaj nowotworu nie ma wskazań . A jak załatwić na własną rękę te protony ?
Pozdrawiam Anka
gość
22-06-2022, 06:49:51

Dziwne to bo wiele osob z tego forum jest po protonach.... musisz miec albo radio albo protony bo troche fuza zostsło. Warto powalczyć o protony. Na forum były informacje jak sie starać nie wiem tylko czy aktualne. Pozdrawiam
gość
22-06-2022, 10:59:59

Pisałam do Krakowa dostałam informację że wedle zarzadzen ministra protony nie są refundowane. Aczkolwiek umówili mnie na konsultacje o będę musiała starać się o zgodę u krajowego konsultanta ds onkologii radioterapii.
Pojadę , zobaczymy. Mam na 6 lipca.mam nadzieję że dojadę no mam powikłanie worek oponowy mi nie trzyma i się płyn wylewa . Kazali czekać bo może się sklei ale z dnia na dzień coraz gorzej a nie lepiej tak więc chyba kolejna operacja :(. Pozdrawiam Anka
gość
22-06-2022, 14:28:20

Gość 2022-06-22 12:59:59
Pisałam do Krakowa dostałam informację że wedle zarzadzen ministra protony nie są refundowane. Aczkolwiek umówili mnie na konsultacje o będę musiała starać się o zgodę u krajowego konsultanta ds onkologii radioterapii.
Pojadę , zobaczymy. Mam na 6 lipca.mam nadzieję że dojadę no mam powikłanie worek oponowy mi nie trzyma i się płyn wylewa . Kazali czekać bo może się sklei ale z dnia na dzień coraz gorzej a nie lepiej tak więc chyba kolejna operacja :(. Pozdrawiam Anka
Ja tez byłam u Konsultanta i dostalam zgodę. Także mam nadzieję ze Tobie tez sie uda. Pozdrawiam Karolina
gość
22-06-2022, 20:24:17

Super wiadomość. Budująca :). A jak u ciebie stan zdrowia? U ciebie też został kawałek guza ? Gdzie byłaś operowana. ?.Anka
gość
23-06-2022, 04:25:13

Gość 2022-06-22 22:24:17
Super wiadomość. Budująca :). A jak u ciebie stan zdrowia? U ciebie też został kawałek guza ? Gdzie byłaś operowana. ?.Anka
U mnie nic nie zostało po operacji, robili rezonans i mowili ze wszystko wyciete, ale przed radio w Krakowie robili mi rexonans obok guza mam smuge, przed radio miala 9 mm, teraz ma 3 mm i nie wiedza czy to nowotwór czy nie, mowia jak nie rosnie jest ok, KI 1, akurat onkolodzy do ktorych trafilam zalecali radio z uwagi na doświadczenia z przeszlosci zwiazane z odrostem np. po 8 latach wiec sie zdecydowałam. Operacje mialam w Grodzisku Mazowieckim, po 5 miesiacach wrocilam normalnie do pracy, w listopadzie mina 2 lata. Mam problemy z czuciem ale tak to normalnie funkcjonuje, guz byl w C4- C5. Pozdrawiam Karolina
gość
24-06-2022, 12:12:38

Hejka jestem tu nowa i bardzo przerażona, odebrałam wyniki histo- Pato i czekam na konsylium co dalej ze mną zrobią 🙆😭
Czy ktoś jest w stanie się do tego odnieść?
GFAP ++ ODCZYN DODATNI ;
S-100 + ODCZYN SLABO DODATNI
VIMENTYNA ++ ODCZYN DODATNI
EMA - ODCZYN UJEMNY
Ki67 ++ odczyn dodatni śladowo
Co oznaczają te + i - ??
gość
24-06-2022, 12:25:15

Gość 2022-06-24 14:12:38
Hejka jestem tu nowa i bardzo przerażona, odebrałam wyniki histo- Pato i czekam na konsylium co dalej ze mną zrobią 🙆😭 20 maja była operowana w Poznańskim szpitalu klinicznym na Przybyszewskiego z powodu dyskopatii lędźwiowej oraz guza kanału kręgowego ( wstępnie oscylowanie,że to nerwiak )jednak wyniki histopatologiczne wykazały wyściółczak.
Tak bardzo się boję ......
GFAP ++ ODCZYN DODATNI ;
EMA - ODCZYN UJEMNY
Co oznaczają te + i - ??
gość
24-06-2022, 18:10:19

Gość 2022-06-24 14:25:15
Hejka jestem tu nowa i bardzo przerażona, odebrałam wyniki histo- Pato i czekam na konsylium co dalej ze mną zrobią 🙆😭 20 maja była operowana w Poznańskim szpitalu klinicznym na Przybyszewskiego z powodu dyskopatii lędźwiowej oraz guza kanału kręgowego ( wstępnie oscylowanie,że to nerwiak )jednak wyniki histopatologiczne wykazały wyściółczak.
GFAP ++ ODCZYN DODATNI ;
EMA - ODCZYN UJEMNY
Co oznaczają te + i - ??
A jaki procent KI?
gość
24-06-2022, 18:50:56

Gość 2022-06-24 20:10:19
Gość 2022-06-24 14:25:15
GFAP ++ ODCZYN DODATNI ;
EMA - ODCZYN UJEMNY
Co oznaczają te + i - ??
A jaki procent KI?
No niestety żadnej informacji więcej na ten temat nie mam .
Jedynie to co napisałam wcześniej Ki 67 ++ odczyn dodatni śladowo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: