Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
09-06-2022, 14:08:42

Hej, pobudzać nerwy do znudzenia, ćwiczyć. 4-5 razy dziennie. Ja przez około 5tyg. miałem rehabilitanta codziennie 1,5h. Później 2-3 razy w tyg., teraz 1raz w tyg. Jestem 5miesięcy po operacji. Z powodu wielu codziennych obowiązków zaniedbuję ćwiczenia i niestety prawa noga od kolana w dół i lewa stopa jest jeszcze trochę niesprawna. Dlatego namawiam do regularności i samozaparcia w ćwiczeniach.
Pozdrowionka.
Tomek
gość
09-06-2022, 16:46:44

Gość 2022-06-09 12:45:00
Hej. Ja w poniedziałek miałam operację a wyszłam w sobotę. Wogole mam wrażenie że ten kręgosłup mi się przesuwa hehe. Jakiegoś garba dostałam. Masakra jest ogólnie. NIE wiadomo czy siedzieć leżeć czy chodzić żeby było dobrze. Mnie brzuch nie boli bo go nie czuje. Mam brak czucia w tułowiu . Dlatego chyba taki problem z załatwieniem .
A ogólnie to każdego dnia boli inaczej i gdzie indziej, też tak mieliście ?.
Fajnie że jesteście na forum.daje to duże wsparcie tzn oby jak najmjiej nas było. Czy też miałeś podczas chodzenia takie parcie kręgosłupa na tyłek. ?
Hej, z tym przesunięciem się kręgosłupa lepiej uważać. U mnie pogłębił się kręgozmyk po operacji, właśnie przez osłabienie stabilizacji. Myślę , że tak jak pisze Tomek warto spotkać się z fizjoterapeuta i zacząć działać, także w pracy nad właściwą postawą ciała.
Co do bólu to było podobnie, w jeden dzień kręgosłup, na drugi nogi lub ręką. Ale to minie, nie ma co się denerwować na zapas. Wszystkiego dobrego, pozdrawiam,
A.
gość
09-06-2022, 21:22:46

Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi. Fizjoterapeuci z którymi rozmawiałam chce mieć od lekarza info co mi można co nie . ( Bo jestem z rakiem nerki dodatkowo). (Nawet nie wiedziałam że można mieć 2 raki pierwotne). Ogólnie robię masarze za piłeczkami szczotkami itd pobudzam nerwy.
Jeżeli chodzi o sprawność to jest ok..
Martwią mnie jak pisałam wcześniej te ciągnięcia parcia itd. na szyji garb teściowej się zrobił. A kręgosłup tak mnie naciąga że czuje go nizej niz powinnam. ;/
Jutro mam ściągnięcie szwów.:( Znowu ból pewnie.
Czekam na konsylium i czytam forum od początku ;). Optymistyczne jest to że wielu ludzi nawroty miało nawet po 20 latach.
U mnie niedojz że możliwość przerzutu z nerki ( bo dopiero 2 lata od diagnozy ) to teraz kręgosłup. Choć może i okaże się że to przezut na kręgosłupie , mimo tego że zapewniają że to mało prawdopodobne.
Tak więc ja będę miała rezonanse kontrolne robione już chyba całego ciała ;) bo z nerka robię też raz na rok wielonarządowe tomografy.
Życzę wszystkim dużo zdrowia i wytrwałości. Trzymajcie się cieplutko 😘😘😘dziękuję że jesteście , to ważne mieć takie osoby niby obce ale czuję jak bym was znała.
Jak będę miała wyniki napisze co i jak😘😘
Początkująca
10-06-2022, 13:55:19

Przeczytałam temat i pierwsze co mi sie rzuciło to wyściółczak :( Mi to kojarzy tylko z jednym wyściółczakiem anaplatycznym . mam nadzieję , ze bedzie dobrze
gość
11-06-2022, 11:11:48

Rafaella48 2022-06-10 15:55:19
Przeczytałam temat i pierwsze co mi sie rzuciło to wyściółczak :( Mi to kojarzy tylko z jednym wyściółczakiem anaplatycznym . mam nadzieję , ze bedzie dobrze
no bo temat tego wątku forum to wyściółczak, skąd akurat sugestia o anaplastycznym? Tu się wspieramy ale nie straszymy się niepotrzebnie
gość
11-06-2022, 11:11:49

Gość 2022-06-06 15:18:53
Hej. Słuchajcie mam problem. Może ktoś będzie umiał pomoc. Po tej operacji mam brak czucia od piersi w dół po prawej stronie. Nie mogę się załatwić. Tzn siusiu robię normalnie.ale mam duży problem ze stolcem. Nie załatwiałam się od operacji czuje napięcie ale parcia nie czuje. Brzuch wzdęty jakbym w ciąży była:). Czy u kogoś u was też tak było? Jak sobie poradziliście ? Pozdrawiam Anka
Czucie powinno wrócić.
Mi dużo pomógł rehabilitacja masowanie ,przyciskanie odpowiednich struktur brzucha i jelit.
Moje jelita wcale prawie niepracowały już przed operacją , teraz trochę lepiej ,ale rehabilitacja to podstawa.
Życzę zdrowia i wytrwałości ja 3 lata po wycięciu wyściółczaka z IV komory na rdzeniu przedłużonym
gość
11-06-2022, 14:31:41

Hej . Dziwna ta wypowiedź o wysciolkaczu anaplastycznym. Mam nadzieję że nikt z nas nie będzie go miał.
Słuchajcie chciałam zapytać jeszcze j się leki braliście przeciwbolowe i jak długo . Ja biorę ciągle oxydolor, a teraz dostałam plastry. Wszystko mocne narkotyki. Czy wy też braliście tak mocne leki. Bo zastanawiam się czy po prostu nie przejść na zwykle leki. Trochę się boje bolu jak odstawie te mocne. Pozdrawiam was wszystkich ;)
gość
11-06-2022, 19:49:48

Hej! Rafaello nie opowiadaj bzdur wyssanych z palca Pojęcia nie masz co to wysciolczak anaplastyczny i *** opowiadasz my tu liczymy tylko na dobre wiadomości i nie zajmujemy się czarnowidztwem .
gość
12-06-2022, 08:51:52

Gość 2022-06-11 16:31:41
Hej . Dziwna ta wypowiedź o wysciolkaczu anaplastycznym. Mam nadzieję że nikt z nas nie będzie go miał.
Słuchajcie chciałam zapytać jeszcze j się leki braliście przeciwbolowe i jak długo . Ja biorę ciągle oxydolor, a teraz dostałam plastry. Wszystko mocne narkotyki. Czy wy też braliście tak mocne leki. Bo zastanawiam się czy po prostu nie przejść na zwykle leki. Trochę się boje bolu jak odstawie te mocne. Pozdrawiam was wszystkich ;)
Na ból to proponuję zajęcie się czymś innym. Mam tu na myśli jakieś inne myśli, skupienie się na czymś innym niż chorobie. Ja po wyjściu ze szpitala sporadycznie coś brałem, a jak już to typowe: apap, paracetamol, coś takiego. Bolało ale po czasie przeszło.
Głowa do góry, odpowiednią postawa i będzie dobrze.
Pozdrawiam.
Tomek.
gość
13-06-2022, 19:14:22

Gość 2022-06-12 10:51:52
Gość 2022-06-11 16:31:41
Na ból to proponuję zajęcie się czymś innym. Mam tu na myśli jakieś inne myśli, skupienie się na czymś innym niż chorobie. Ja po wyjściu ze szpitala sporadycznie coś brałem, a jak już to typowe: apap, paracetamol, coś takiego. Bolało ale po czasie przeszło.
Głowa do góry, odpowiednią postawa i będzie dobrze.
Pozdrawiam.
Tomek.
Ja po wyjściu ze szpitala też łagodne leki przeciwbólowe, tylko kilka dni po wyjściu ze szpitala. Ogólnie lekarze w moim szpitalu mówili, żeby sie nie faszerowac. Pozdrawiam Karolina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: