Reklama:

wyściółczak? (3286)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-05-2022, 09:51:26

Gość 2022-05-24 15:27:02
Gość 2022-05-23 22:35:43
Hej. Dziś zadzwonil lekarz że jednak jest problem(IV klinika Wrocław. . Pani na urlopie itd. zaproponowali połowę czerwca. Nie mogę czekać. Napisałam maile do 8 dobrych neurochirurgów z Warszawy Bydgoszczy i Lublina i oczywiście do Wrocławia dr Tabakow. Od rana będę dzwonić. Zobacze z jakim efektem. Dodam wam znać kto się w ogóle 9dezwal . Tomek długo czekałeś na przyjęcie na borowskiej?.pozdrawiam Anka z Głogowa
Hej, na konsultacji byłem 4listopada a operację mogłem mieć w połowie grudnia. Uzgodniłem z prof. Tabakov, że zrobimy to w połowie stycznia. Święta a przede wszystkim miałem już wykupione narty, więc chciałem jeszcze skorzystać. Nigdy nie traciłem nadziei że po operacji będzie coś nie tak ale różnie bywa. Z tego argumentu Tabakov śmiał się dosyć głośno.
Ciężko jest się do niego dostać prywatnie, długie terminy, przyjmuje w Polmed Wrocław. Ja miałem dużo szczęścia bo zwolnił się termin. Dzwoń do szpitala na Borowskiej do sekretariatu neurochirurgi. Wiem że przyjmował w czwartki od 12 do 13 ale po umówieniu się. Próbuj na pewno się uda.
Tomek[/
A jak duża byla zmiana ? W jakim odcinku . Czy oprócz drętwienia nog miałeś jakieś inne objawy. Jestem przerażona tym wszystkim. Wiedziałeś odrazu idąc na operację że to wysciolczak ?. Bo ja mam napisane że obraz sugeruje. A skoro sugeruje to mam cały czas nadzieję że jednak coś innego coś niezłośliwego. Dziękuję bardzo
gość
25-05-2022, 14:26:15

Gość 2022-05-25 11:51:26
Hej. Dziś zadzwonil lekarz że jednak jest problem(IV klinika Wrocław. . Pani na urlopie itd. zaproponowali połowę czerwca. Nie mogę czekać. Napisałam maile do 8 dobrych neurochirurgów z Warszawy Bydgoszczy i Lublina i oczywiście do Wrocławia dr Tabakow. Od rana będę dzwonić. Zobacze z jakim efektem. Dodam wam znać kto się w ogóle 9dezwal . Tomek długo czekałeś na przyjęcie na borowskiej?.pozdrawiam Anka z Głogowa
Hej, na konsultacji byłem 4listopada a operację mogłem mieć w połowie grudnia. Uzgodniłem z prof. Tabakov, że zrobimy to w połowie stycznia. Święta a przede wszystkim miałem już wykupione narty, więc chciałem jeszcze skorzystać. Nigdy nie traciłem nadziei że po operacji będzie coś nie tak ale różnie bywa. Z tego argumentu Tabakov śmiał się dosyć głośno.
Ciężko jest się do niego dostać prywatnie, długie terminy, przyjmuje w Polmed Wrocław. Ja miałem dużo szczęścia bo zwolnił się termin. Dzwoń do szpitala na Borowskiej do sekretariatu neurochirurgi. Wiem że przyjmował w czwartki od 12 do 13 ale po umówieniu się. Próbuj na pewno się uda.
Tomek[/
A jak duża byla zmiana ? W jakim odcinku . Czy oprócz drętwienia nog miałeś jakieś inne objawy. Jestem przerażona tym wszystkim. Wiedziałeś odrazu idąc na operację że to wysciolczak ?. Bo ja mam napisane że obraz sugeruje. A skoro sugeruje to mam cały czas nadzieję że jednak coś innego coś niezłośliwego. Dziękuję bardzo
Cześć, przed operacją nie miałem objawów, to dziadostwo wykryto przez przypadek. Rezonans robiłem z innego powodu. Nogi miałem odrętwiałe po operacji. U mnie c6/c7, 14x9x6mm.
Tomek
gość
25-05-2022, 14:57:46

Gość 2022-05-25 16:26:15
Gość 2022-05-25 11:51:26
Tomek[/
Cześć, przed operacją nie miałem objawów, to dziadostwo wykryto przez przypadek. Rezonans robiłem z innego powodu. Nogi miałem odrętwiałe po operacji. U mnie c6/c7, 14x9x6mm.
Tomek[/CYTAT
Hej, ja w sumie też przez przypadek. Ale ja mam c67-th2. Dzięki za odpowiedź . Trzymaj się zdrowo .
gość
25-05-2022, 15:21:08

Gość 2022-05-25 11:45:54
Hej. Czy was wszystkich też straszyli paraliżem ?[/CYTAT
Tak wszystkim to mówią]
gość
25-05-2022, 20:12:07

Gość 2022-05-25 17:21:08
Tak wszystkim to mówią]
To nie straszenie, to obowiązek lekarza. Przed operacją i tak trzeba podpisać dokumenty o ewentualnych konsekwencjach. Dobry fachowiec nie pozwoli sobie na okaleczenie pacjenta. Liczą się ręce neurochirurga, jego wiedzą, asystenci, robot kontrolujący do którego jesteś podpięty.
Każdy przypadek jest inny, przed operacją trzeba wziąć pod uwagę ws ystkie za I przeciw.
Tomek.
gość
26-05-2022, 18:11:53

Gość 2022-05-25 17:21:08
Tak wszystkim to mówią]
warto zapytać jak szacują ile procent szansy jesr na taki obrót spraw. Wiadomo ze mozna być i w tym 1%. Jednak historie z forum pokazuja ze wszystko sie pozytywnie kończy mimo poczatkowych perturbacji. Wysciolczaki to bardzo wolno rosnace guzy o dobrych rokowaniach. Glowa do gory. Napisz czy ktos sie odezwal i zakwalifikował do operacji??
gość
31-05-2022, 06:00:44

Hej i co odezwał sie jakiś neurochirurg???Zakwalifikowali na operacje?
gość
31-05-2022, 17:20:40

Hej .jestem właśnie 2 dobę po operacji w Iv wojskowa szpital Wrocław. Mój lekarz zawalczył o mnie i mimo problemów udało się. Guz był duzy . Usunięty prawie cały. Obrzeza zostały bo gdyby je usunieto to byłabym sparalizowana od szyi w dol.na wygląd wygląda im to bardziej na gwiazdziaka niż wysciolkacza . Zobaczymy co pokaże histopat. Ja miałam z mi iane od C6 - th2 czyli 4 kręgi :(. Czuje się ok. Ruszam nogami choć prawej nie czuje ale ruszam :).
gość
31-05-2022, 17:23:58

A z klinik które odezwały się i chciały mi pomóc w dobrej wierze i gdzie zaproszono mnie na konsultacje na które nie zdążyłam pojechać ty o Lublin prof . Rola . Warszawa szpital ale odległe terminy. I Bydgoszcz .
Wszystkim podziękowałam i trzymali kciuki razem ze mną. Nie robili problemu ze nie dojechałam tylko zdrowia życzyli.
gość
31-05-2022, 17:26:19

Ale polecam w 100 % dr Bojda z Wrocławia. Pomógł mi bardzo a przede wszystkim zawalczył o to abym byla już po operacji.
Cudowny człowiek dba o pacjenta bardzo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: