Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-05-2022, 11:54:29

Proszę o kontakt jeśli to możliwe. Córka koleżanki jest pi operacji wysciolczaka. Pani ma już przetarte szlaki. Możemy się skontaktować. Iwonakrzysiak84@gmail.com
Początkujący
22-05-2022, 08:51:19

Gość 2022-05-19 13:13:44
Protony na NFZ nie ma problemów z załatwieniem
Na protony muszą być konkretne wskazania. Nikt nie dostanie jako kuracja wspomagająca bo chce.
Początkujący
22-05-2022, 09:11:23

Gość 2022-05-19 19:26:19
Hej wam wszystkim. Ja zdecydowałam się na Wrocław na IV klinikę wojskowa. Zobaczymy jak będzie. Za tydzień operacja. jestem przerażona nie wiem czy straszą czy mówią tak wszystkim że jest wysokie ryzyko paraliżu. Ale wolę być sparaliżowana i żyć jak najdłużej dla moich dzieci!!. Pozdrawiam Anka
Dzien dobry, miałem mieć operację w Wojskowym we Wrocławiu, w ubiegłym roku. Zrezygnowałem. Tam są super specjaliści od kręgosłupa ale niekoniecznie od takich spraw jak guzy mózgu czy śródrdzeniowwe. Moja operacja odbyła się w styczniu, na Borowskiej we Wrocławiu, operował wg mnie świetny nerorochirurg prof. Tabakov. Odcinek C6/C7. Po operacji miałem pewne "zaburzenia" od pasa w dół. Teraz po 4miesiącach jestem w pełni samodzielny. Tak właściwie to na przełomie marca i kwietnia już jeździłem samochodem w pełni bezpiecznie. Praca z fizjoterapeutą i takie tam zrobiły swoje. Po operacji nie brałem leków, sterydów. Byłem w Krakowie na konsultacji protonowej ale tak jak wspomniałem wcześniej bez konkretnych wskazań nie wykonują każdemu bo ktoś chce. Mój wyściółczak okazał się nowotworem II stopnia, całkowicie usunięty, wszystkie rezozonanse od głowy do pasa z wynikiem " czysto", płyn rdzeniowy czysty. Histopatologia Ki do 3%. Pozostaję pod obserwacją.
Pozdrawiam. Tomek
gość
23-05-2022, 20:35:43

Hej. Dziś zadzwonil lekarz że jednak jest problem(IV klinika Wrocław. . Pani na urlopie itd. zaproponowali połowę czerwca. Nie mogę czekać. Napisałam maile do 8 dobrych neurochirurgów z Warszawy Bydgoszczy i Lublina i oczywiście do Wrocławia dr Tabakow. Od rana będę dzwonić. Zobacze z jakim efektem. Dodam wam znać kto się w ogóle 9dezwal . Tomek długo czekałeś na przyjęcie na borowskiej?.pozdrawiam Anka z Głogowa
gość
24-05-2022, 13:27:02

Gość 2022-05-23 22:35:43
Hej. Dziś zadzwonil lekarz że jednak jest problem(IV klinika Wrocław. . Pani na urlopie itd. zaproponowali połowę czerwca. Nie mogę czekać. Napisałam maile do 8 dobrych neurochirurgów z Warszawy Bydgoszczy i Lublina i oczywiście do Wrocławia dr Tabakow. Od rana będę dzwonić. Zobacze z jakim efektem. Dodam wam znać kto się w ogóle 9dezwal . Tomek długo czekałeś na przyjęcie na borowskiej?.pozdrawiam Anka z Głogowa
Hej, na konsultacji byłem 4listopada a operację mogłem mieć w połowie grudnia. Uzgodniłem z prof. Tabakov, że zrobimy to w połowie stycznia. Święta a przede wszystkim miałem już wykupione narty, więc chciałem jeszcze skorzystać. Nigdy nie traciłem nadziei że po operacji będzie coś nie tak ale różnie bywa. Z tego argumentu Tabakov śmiał się dosyć głośno.
Ciężko jest się do niego dostać prywatnie, długie terminy, przyjmuje w Polmed Wrocław. Ja miałem dużo szczęścia bo zwolnił się termin. Dzwoń do szpitala na Borowskiej do sekretariatu neurochirurgi. Wiem że przyjmował w czwartki od 12 do 13 ale po umówieniu się. Próbuj na pewno się uda.
Tomek
gość
25-05-2022, 07:26:55

Hej grupo jak często robicie rezonans po wycięciu wyscióczaka II z IV komory?
Jestem 3 lata po operacji .
Pozdrawiam Ane😘
Wtajemniczona
25-05-2022, 07:34:42

Gość 2022-05-25 09:26:55
Hej grupo jak często robicie rezonans po wycięciu wyscióczaka II z IV komory?
Jestem 3 lata po operacji .
Pozdrawiam Ane😘
Hej. Ja na początku co pół roku. Teraz raz w roku. Na kolejne kazał mi się zgłosić za 1.5-2 lat. Operowana byłam w 4.2018
Z tego co rozmawiałam z radiolog niedawno (nie byłam leczona radiologicznie)
Mówiła że jeśli dochodzi do wznowy to najczęściej jest to do 3 lat.
Paula
gość
25-05-2022, 07:48:29

Dzięki.Własnie ja mam co 2 lata .Operacja w 2019.Pozdrawiam ,życzę wszystkim zdrowia i wytrwałości ❤
gość
25-05-2022, 08:12:55

Hej! Ja rezonans mam raz w roku Pozdrawiam
gość
25-05-2022, 09:45:54

Hej. Czy was wszystkich też straszyli paraliżem ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: