W Drużynie siła 💪
Super ze ją mamy ❤️
Choć przykro że musi się powiększać..
Oby jak najmniej musiało chorować.
Madziu myślimy o Tobie cokolwiek by nie było.
Trzymaj się Kochana ❤️
Gość 2022-05-17 14:59:00A po operacji jak się czułeś? Był jakiś niedowład? I jak dochodziłeś do obecnej sprawności? Jakiś ośrodek rehabilitacyjny czy ćwiczenia we własnym zakresie?Gość 2022-05-17 11:39:53Cześć,Gość 2022-05-16 18:24:38
Hej wszystkim. Bardzo się cieszę że znalazłam to forum.
Jestem załamana odebrałam wynik z rm dgn wysciolczak wewnątrz rdzenia na odcinku C6/7 th1. Jestem po raku jasnokomórkowym nerki . Nie wiedzą czy to zmiana pierwotna czy meta.czekam na informację czy zechcą operować
.mam małe dzieci . Jeżeli jest ktoś to moze doradzic lub podpowiedzieć proszę o odpowiedź. Idę na konsultacje do Wrocławia profesor Zub. Nie wiem czy to dobry wybór.czy ktoś tu z obecnych miał guza wewnątrz oponowego. Pozdrawiam was wszystkich Anka.
Ja miałem guza wewnątrz rdzenia w odcinku szyjnym C1-C2. Lekarze nie pozostawiali złudzeń, że jest wysokie ryzyko, że zostanę sparaliżowany od szyi w dół. Operacje miałem pod koniec stycznia 2022r. Na początku zostałem kierowany przez docenta Krzysztofa Majchrzaka (bardzo w porządku, wyrozumiały człowiek, który potrafi poświęcić tyle czasu ile trzeba i odpowiedzieć na każde pytanie), ale dzień przed operacja dowiedziałem się, że operację poprowadzi dr Maliszewski ponieważ docent Majchrzak zachorował na covid. Początki po operacji nie były łatwe, ale miałem to szczęście, że nie mam paraliżu. Uczyłem się od nowa chodzenia i innych podstawowych czynności. Niedługo minie 4 miesiące od operacji, a ja już jeżdżę autem i jestem w pełni samodzielny. Także od siebie mogę polecić neurochirurgow z Sosnowca, a szczególnie dr Maliszewskiego. Jak sobie przejrzysz forum to często również wymieniany jest polski Bóg neurochirurgii czyli dr Furtak z Bydgoszczy. Również rozważałem dr Furtaka, ale z oczywistych przyczyn kontakt z nim i czas oczekiwania na operację jest bardzo dłuuugi.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło. Wiem, że jest ciężko, ale trzeba być dobrej myśli. W razie jakichkolwiek pytań pisz, mamy tutaj wiele wspaniałych ludzi ;)
Pozdrawiam
Damian
Gość 2020-08-03 21:18:10
Witam. Mam podejrzenie wysciolczaka rdzenia kregowego, odcinek C2-Th3. Czekam na dokładny rezonans w Gliwicach. Póki co jedyne dolegliwości to ból odcinka szyjno-piersiowego. W jakim stadium choroby decydować się ewentualnie na operację ? Konsultuje się z neurochirurgami w Sosnowcu. Mam 24 lata.
Gość 2020-08-12 19:13:42
Witam moja córka ma wyściółczaka 2 stopnia w całości usunięty z głowy niedługo wizyta u onkologa .Strach co dalej
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.