Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
26-02-2022, 16:47:10

paulaitomek 2022-02-26 12:41:26
Czołem drużyno ;)
Melduje się z wynikami.
Dawid jak zwykle masz rację,
Świruje..
Wyniki są ok, brak cech wznowy ❤️
Musisz mnie następnym razem mocniej kopnąć w tyły hihi
Dziękuję za kciuki i teraz trzymam za pozostałych
Tak trzymaj.
Tomek
Początkujący
27-02-2022, 22:15:23

samolot75 2022-02-23 18:04:51
Gość 2022-02-22 00:22:56
Wiem, że to inna bajka, ale chodzi o to, że skoro lekarz deklaruje całkowitą resekcje guza to chyba nie ma sensu stosować żadnego rodzaju naświetlania. Nie można z tego korzystać jako rodzaj profilaktyki. Zobaczę jeszcze co mi powiedzą na konsylium i dopytam co o tym sądzą te mądre głowy. W międzyczasie spróbuję zasięgnąć języka gdzie indziej. A jak sytuacja u szanownego Tomka w odniesieniu do radioterapii? Zlecili Ci? Pozdrawiam
Damian
Witam, konsylium zleciło wykonanie rezonansu od głowy po tyłek, cały rdzeń. Pobranie płynu rdzeniowego i badanie. Co dalej to dopiero po wynikach.
Co do samej radioterapi to zdania są podzielone. Musi być jakaś przesłanka, jako profilaktyka jest niewskazana i rzadko stosowana. Wg mnie najlepsza byłaby protonoterapia ale bez podstaw też ciężko. Wogóle ciężko jest się załapać na protony.
Tomek
Jestem dokładnie takiego samego zdania. Gdyby z protonami było dużo łatwiej to pewnie bym się podjął, a tak z marszu pewnie zalecą radioterapie i bądź tu mądry. Zadam pytanie trochę z innej beczki. Miał ktoś problemy z jamą brzuszną po operacji? Mnie cały czas coś uwiera w nadbrzuszu, miałem USG jamy brzusznej i mam powiększoną wątrobę i śledzione... Kazali mi również zrobić tomograf z kontrastem. Nie wiem czy to od leków, chociaż przeciwbólowych praktycznie już nie biorę. Przed operacją było wszystko ok, mam szczepienia na WZW B, ale pomału mnie to wykańcza. Czucie w nogach lepsze, w dłoni pomału też się poprawia, coraz większe zakresy ruchu szyją, a ten brzuch tak jak było po operacji tak jest cały czas... Zaczyna mnie to niepokoić.
Pozdrawiam
Damian
Początkujący
02-03-2022, 07:14:10

Luigi_Cappucino 2022-02-27 23:15:23
samolot75 2022-02-23 18:04:51
Gość 2022-02-22 00:22:56
Wiem, że to inna bajka, ale chodzi o to, że skoro lekarz deklaruje całkowitą resekcje guza to chyba nie ma sensu stosować żadnego rodzaju naświetlania. Nie można z tego korzystać jako rodzaj profilaktyki. Zobaczę jeszcze co mi powiedzą na konsylium i dopytam co o tym sądzą te mądre głowy. W międzyczasie spróbuję zasięgnąć języka gdzie indziej. A jak sytuacja u szanownego Tomka w odniesieniu do radioterapii? Zlecili Ci? Pozdrawiam
Damian
Witam, konsylium zleciło wykonanie rezonansu od głowy po tyłek, cały rdzeń. Pobranie płynu rdzeniowego i badanie. Co dalej to dopiero po wynikach.
Co do samej radioterapi to zdania są podzielone. Musi być jakaś przesłanka, jako profilaktyka jest niewskazana i rzadko stosowana. Wg mnie najlepsza byłaby protonoterapia ale bez podstaw też ciężko. Wogóle ciężko jest się załapać na protony.
Tomek
Jestem dokładnie takiego samego zdania. Gdyby z protonami było dużo łatwiej to pewnie bym się podjął, a tak z marszu pewnie zalecą radioterapie i bądź tu mądry. Zadam pytanie trochę z innej beczki. Miał ktoś problemy z jamą brzuszną po operacji? Mnie cały czas coś uwiera w nadbrzuszu, miałem USG jamy brzusznej i mam powiększoną wątrobę i śledzione... Kazali mi również zrobić tomograf z kontrastem. Nie wiem czy to od leków, chociaż przeciwbólowych praktycznie już nie biorę. Przed operacją było wszystko ok, mam szczepienia na WZW B, ale pomału mnie to wykańcza. Czucie w nogach lepsze, w dłoni pomału też się poprawia, coraz większe zakresy ruchu szyją, a ten brzuch tak jak było po operacji tak jest cały czas... Zaczyna mnie to niepokoić.
Pozdrawiam
Damian
Hej, ja kilka dni po operacji miałem brzuch jakbym połknął piłkę, rozsadzało mnie od środka. Teraz jest normalnie. Niestety nadal mam brak pełnego czucia i mocniejsze/słabsze odrętwienie podbrzusza, w niektórych sytuacjach to strasznie utrudnia co nie co - hahaha.
Pozdrawiam.
Tomek
Początkujący
05-03-2022, 11:16:11

Hej, czy ktoś z was miał po operacji, po jakiś 7tygodniach, pobierany płyn mózgowo rdzeniowy do badań.
gość
07-03-2022, 13:12:51

Gość 2022-02-26 15:04:49
Hej!Mówiłem ci Paulo że jesteś szczęściarą a ty nie wierzyłaś.Przy tak niskim Ki-67 nie ma szans na odrost guza. Pewnie następny rezonans za rok.Trzymaj się i bądź dobrej myśli.Pozdrawiam Dawid
A mi z niskim ki odrósł pierwsza operacja była w 2017 roku A druga miałam w 2020 roku, też się kierowali lekarze że niskie ki i pierwszego stopnia i co z tego miałam powtórkę
Pozdrawiam
gość
07-03-2022, 13:33:28

Dzień dobry kochani,od 3mc drętwieje mi dłoń czasem idzie do łokcia,przedewszystkim palce lewa strona. Zastanawiam się czy powiedzieć rodzinie.Trochę się boje,może tak-bardzo się boje czy nie odrośli
Magdalena z ie.
Dawid możesz mi odpisać,bardzo proszę mam tez bóle głowy z prawej strony przy skroni praktycznie codziennie.
Pozdrawiam wszystkim i z góry dziękuje M.z ie
gość
07-03-2022, 13:42:05

Gość 2022-03-07 14:12:51
Gość 2022-02-26 15:04:49
Hej!Mówiłem ci Paulo że jesteś szczęściarą a ty nie wierzyłaś.Przy tak niskim Ki-67 nie ma szans na odrost guza. Pewnie następny rezonans za rok.Trzymaj się i bądź dobrej myśli.Pozdrawiam Dawid
A mi z niskim ki odrósł pierwsza operacja była w 2017 roku A druga miałam w 2020 roku, też się kierowali lekarze że niskie ki i pierwszego stopnia i co z tego miałam powtórkę
Pozdrawiam
A jak teraz sytuacja u ciebie,coś ostatnio mam dziwne objawy drętwienia lewej dłoni palcow to już wogle,czasem idzie do łokcia,i to kilka razy dziennie.Bóle głowy mam codziennie ale prawa strona czaszka gdzie był opóźniał plus skroń,boje się jak diabli spac z nerwow nie mogę lub mam tez takie dni kiedy praktycznie śpię 14 godzin. Od czasu do czasu poranne wymioty z 2/3razy w tyg. Nie wiem czy to z nerwow a mam ich ostatnio dużo.
Wtajemniczona
07-03-2022, 16:48:54

A kiedy masz Madziu kontrolę?
Paula
gość
07-03-2022, 18:34:01

31marca.
Tak Bardzo się boje,sprawdzam forum bo może Dawid napisze odniesie jakoś do tych moich objawów.
Nie chce współczucia tylko prawdy by to przetworzyć.
gość
07-03-2022, 21:30:30

Gość 2022-03-07 19:34:01
31marca.
Tak Bardzo się boje,sprawdzam forum bo może Dawid napisze odniesie jakoś do tych moich objawów.
Nie chce współczucia tylko prawdy by to przetworzyć.
Moze tez tak byc po Covidzie. U mnie przez 2 misiace problemy z zoladkiem plus wymioty i znaczne oslabienie czucia. W jednej chwili stracilam praktycznie czucie w nogach przez covida. Teraz juz wraca wszystko do normy, wynik rezonasu prawidlowy. Moze przeszlas covida i masz skutki uboczne. Ja nie mialam wechu przez 1, 5 dnia, oslabienie przez jeden i ta nagla utrata czucia. Pozdrawiam Karolina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: