Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-01-2018, 20:27:55

Ja tam wlasnie mam miec ale wyzej pani napisala ze jej mama miala problem z polykaniem itd.boje sie!!!chce zyc i funkcjonowac obecnie jestem po paru dniach wyciecia oponiaka tez w bydgoszczy zarabisty zespol!!!ludzie wspaniali.ale teraz to juz jestem przerazona!!!niespie od kiedy to przeczytalam nawet nie dzialaja leki od pielegniarek ha chce zyc 😢😢😢😢😢
mam rodzine😢😢
gość
31-01-2018, 15:26:18

wszystko bedzie dobrze trzeba myslec pozytywnie.
gość
31-01-2018, 15:30:24

Tez mialam operacje usunięcia wysciolczaka IV komory jest ok. Pozdrawiam i zyczę szybkiego powrotu do zdrowia.Po operacji radioterapia protonowa w Krakowie.Rok po radioterapii jest ok.Pozdrawiam
gość
02-02-2018, 12:18:37

Boze mam nadzieje ze juz nigdy tobie nie odrosnie!
moj ma 2cm i pebetruje do rdzenia przedluzonego.nawet nie wiem co to znaczy nawet nie moge znales nic w internecie.To fakt juz dlugo nie moge spac czuje sie jak na kacu tak mocno sie boje ze to ostatnie miesiace kiedy jem normalnie mowie chodze mysle itd.to tyle cierpienia tyle strachu.Modlitwa daje mi spokoj ale lzy leca nieustannie.sercem jestem przy was wszystkich nie umiem myslec pozytywnie bo nie znam odpowiedzi bo to nie odemnie zalerzy.madi.jestem z wami i bede do puki bede mogla.madi
gość
06-02-2018, 17:04:59

Witam Panią ktora czeka na operację wysciolczaka 4 komory!
Pani guz ma 2 cm. tzn.jest bardzo mały rosnie bardzo wolno to pozytywna informacja.Dopoki nez zostanie zbadany wycinek nie trzeba robic tragedii bo moze okazać się ze to subependymoma I stopnia a zatem guz bardzo,bardzo wolno rosnący.Jesli to bylby podwysciółczak to nawet radioterapia jest niepotrzebna.Trzeba zatem brać leki na uspokojenie i czekać na wynik i nie dołowac się przypuszczeniami.Bedzie dobrze,jeszcze do Pani usmiechnie się los.Pozdrawiam bardzo serdecznie i trzymam kciuki.
Ewa
gość
07-02-2018, 08:45:57

Dziekuje za pozytywne slowo!
dr.prodesor stwierdzil wysciolczaka.
ktory penetruje do rdzenia przedluzonego-dlatego sie boje dlatego tu zagladam w dzie w nocy...
nie moge inaczej myslec jestem dopiero po 1operacji ale i wtedy myslalam tylko o tej 2giej wszyscy co stylu glowy mieli opatrunki trzymali sie raszek jedna powieka im opadala jedzili a eaczej byli worzeni na wuzku niektorzy z pampersami niektorzy nie przelykali nie mowili tylko nawet nie chce nikogo obrazac ale to bylo geganie.Jak sie nie bac jak spac???
A do tego od tyg.jezdrze do szpitala bo mi rana krwawi mam wyciek wodno krwisty i co i nic zalozone zostaly szwy na zywca i dzis znow to samo o 11:00jade.😢teraz z innego miejsca cieknie.madi
gość
18-02-2018, 11:53:16

Prosze jesli ktos moze mi na wyzej pytanie odpowiedziec...bede wdzieczna gdyz zagladam tu od 7go a nikt nic nie odpisuje.
chyba ze nikt nie byl w podobnej sytuacji.
madi
gość
02-03-2018, 19:15:28

Byłam operowana w 2001 roku przez prof Harata w Bydgoszczy.Miałam wtedy 20 lat. Wysciółczak 7cm w rdzeniu kręgowym TH7-TH9. Można nazwać to cudem.Chociaz uczyłam się chodzić na nowo. Nie miałam czucia w jednej nodze. Miałam radioterapię. Po 2 miesiącach odstawiłam kule a po 7 miesiącach przetanczylam cala noc na weselu:) Pozostał mały wycinek. Urodziłam 2 dzieci, chodzę.pracuję. Chociaz ból pozostal w plecach. Co rok co dwa lata mam robiony rezonas. Mieszkam w Anglii obecnie i miałam kilka wizyk z neurochirurgami z dobrych klinik i az nie mogli uwierzyc jak funkcjonuje po takiej operacji i po zniszczeniu rdzenia przez guz. Nie poddawajcie sie. Myśleć pozytywnie. Miałam wtedy 20 lat myslalam ze świat mi sié zawalił bo uprawiałam sport. Kiedy po operacji nie poczułam nogi totalnie się załamałam. Ale otrząsnełam sie i dziecki wsparciu mamy zaczęłam szybko chodzic..
gość
04-03-2018, 22:57:49

Ja uwazam ze jak maly to aby szybko sie go pozbyc.po co jakiekolwiek powiklania maja byc na drodze jak jest maly to malo szkod.Zdrowia i pozbyc sie tego byle szybko przed 40stka!!!
gość
18-03-2018, 18:33:37

witam wszystkich
mam nawrót po 22 latach tj 2 wysciółczaki na rdzeniu kręgowym i zrezygnowałem z operacji do następnej wizyty ponieważ radioterapia była już robiona a chemia nie działa na te guzy więc po operacji może być tylko gorzej
lekarz zalecił mi diete bez glutenów , skrobi i cukru z dużymi dawkami kwasu l-askarbinowego podobno jest szansa że przestaną rosnąć a z czasem mogą nawet maleć
do tego w sieci jest sporo informacji o kurkumie i kapsaicynie które też dołączyłem do diety
Pytanie czy ktoś stosuje jakieś diety na wyściółczaki i z jakimi efektami ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: