Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-03-2021, 09:31:04

MagdalenaBk93 2021-03-31 09:19:23
W Krakowie są same protony , ciężko też się dostać. A w Niemczech jest ciężkim jonami i protonami, poczytajcie są 3 na świecie co to mają. Bardzo precyzyjna metoda , wyniszxza nawet małe komórki, nie naruszając dobrych
Do Krakowa kiedys bylo ciezko sie dostac ( rok temu ) zostalo to zmienione. Teraz jest duzo latwiej, Pani jest młoda napewno udaloby sie. Na protonach widzialam osoby po 80 roku zycia, az bylam zdziwona tym faktem wiec jestem praktycznie pewna, ze Pani zostalaby zakwalifikowana. Podobno mamy bardzo nowoczesna aparature, lepsza, nowsza niz w Europie. Jednak nie slyszalalam o terapii ciezkimi jonami w Krakowie.
gość
31-03-2021, 14:11:19

MagdalenaBk93 2021-03-31 11:19:34
Gość 2021-03-31 10:56:48
MagdalenaBk93 2021-03-31 09:19:23
W Krakowie są same protony , ciężko też się dostać. A w Niemczech jest ciężkim jonami i protonami, poczytajcie są 3 na świecie co to mają. Bardzo precyzyjna metoda , wyniszxza nawet małe komórki, nie naruszając dobrych
Dobrze że się odezwałaś, caly czas sie modliłam i myślałam, Czujesz sie fatalnie ...szkoda ale boli Cię ??? Chodzisz już czy jeszcze każa leżeć??? Sa jakies niedowłady?bedzie lepiej trzeba czasu. Zakładaj zbiórkę ja wpłace na pewno, trzeba wykorzystać wszystkie mozliwe sposoby.!!!
Kazali leżeć na brzuchu ale cała drętwieje trochę leżę na boku. Głowa chce pęknąć w czasie operacji zszedł płyn rdzeniowy z mózgu i go uzupełniają. Poruszałam nogami , powiedzieli że to cud dosłownie. W piątek mówią że może tylko już będziemy siadać , ale tylko siadać. Może w sobotę mnie postawią.... Na dodatek w czasie narkozy, z rurką inkubacyjna nagryzlam tak mocno usta że wczoraj był krwiak dziś podeszlo ropa, ledwo pije przez to ....pakiet szczęścia mnie nie opuszcza
współczuje, teraz to najgorszy czas tuż po. Z dnia na dzien bedzie lepiej. Super że nie ma niedowladow to rzeczywoscie kawał dobrej roboty neurochirurgicznej. Super ze lekarz usunął wszyatko. Wiadomo koedy beda wyniki histo?? Prosze sie trzymać i nie poddawać najgorsze juz minęło!!!!
gość
31-03-2021, 15:13:51

"Az bylam zdziwiona tym faktem"*** cytuje goscia ),
A ja jestem oburzona ze ktos smie poddawac
w watpliwosc celowosc leczenia 80 letnich starych ludzi / zwlaszcza protonami
Oni powinni miec pierwszenstwo bo sa sterani zyciem i schorowani , a wy macie czas i musicie tez wycierpiec swoje i dopiero doczekac na stare lata swojej kolejnosci do dostepu nowszych metod leczenia /protony i inne rehabilitacje a nie pomiatac starymi ludzmi . Cmentarze sa dla kazdego nie tylko dla starych, a lecznictwo nie tylko dla mlodych
gość
31-03-2021, 15:25:33

Gość 2021-03-31 17:13:51
"Az bylam zdziwiona tym faktem"*** cytuje goscia ),
A ja jestem oburzona ze ktos smie poddawac
w watpliwosc celowosc leczenia 80 letnich starych ludzi / zwlaszcza protonami
Oni powinni miec pierwszenstwo bo sa sterani zyciem i schorowani , a wy macie czas i musicie tez wycierpiec swoje i dopiero doczekac na stare lata swojej kolejnosci do dostepu nowszych metod leczenia /protony i inne rehabilitacje a nie pomiatac starymi ludzmi . Cmentarze sa dla kazdego nie tylko dla starych, a lecznictwo nie tylko dla mlodych
może ta osoba była pozytywnie zaskoczona że lekarze walczą o pacjenta w takim wieku, co jest bardzo pozytywne!...jakoś odebrałam ten post jako napastliwy Tu ludzie są schorowani i cierpiacy nie ma tu miejsca na niemiłe komentarze...prosze pamietać że dobro wraca...zło też!!!!
gość
31-03-2021, 15:53:46

Szukam dobrego onkologa Warszawa Lublin okolice ale i reszta polski wchodzi w grę.
Początkująca
31-03-2021, 16:31:16

8 godzin trwała operacja, dość duża rekonstrukcja była wykonana. właśnie muszę zapytać na obchodzie bo jeszcze głowa przez ten obrzek nie myśli. Najgorsze że człowiek sam.... :( ale znowu o tyle mocniejszy
gość
31-03-2021, 16:39:00

takie czasy;/ ale Sama nie jesteś jest napewno z TB rodzina i my tu wszyscy ;)
gość
31-03-2021, 17:17:26

MagdalenaBk93 2021-03-31 18:31:16
8 godzin trwała operacja, dość duża rekonstrukcja była wykonana. właśnie muszę zapytać na obchodzie bo jeszcze głowa przez ten obrzek nie myśli. Najgorsze że człowiek sam.... :( ale znowu o tyle mocniejszy
no bardzo mi przykro że przez Covid człowiek sam zdany na siebie. Oby szybko wszystko wrocilo do normy i szybko wrociła Pani do domu. Czekamy na pozytywne wiesci
Początkująca
01-04-2021, 08:27:20

Cześć kochane moje serduszka. Dziś był obchód był, 2 dni Mówia, że nie ma szans że jeszcze będę siadać 😫 A już się ludzilam , ze jutro powoli usiądę.
Dam wam znać jak coś będę więcej wiedzieć.
Całuje was
gość
01-04-2021, 09:28:44

MagdalenaBk93 2021-04-01 10:27:20
Cześć kochane moje serduszka. Dziś był obchód był, 2 dni Mówia, że nie ma szans że jeszcze będę siadać 😫 A już się ludzilam , ze jutro powoli usiądę.
Dam wam znać jak coś będę więcej wiedzieć.
Całuje was
Jesteśmy z Toba! Trzymaj się Tyle już przeszłaś!!! To pewnie przez ten wyciek płynu tak trzymaja. Bardzo mi Cie szkoda. Jeszcze w takim niefortunnym czasie. Przesyłam samą pozytywną energie. Jesli chodzi o protony to kilka wiadomosci wczesnie cudowna koleżanka ktora juz byla na protonach nasza dobra duszyczka podzieliła sie informacjami jak sie tam dostać bez problemów. Moze waryo rozwazyc protony w Polsce a ciezkie jony w Niemczech. ...taka luzna sugestia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: