A w razie wznowow, czego absolutnie pani nie życzę będzie można ponownie skorzystać z protonów ? Czy wgl jest możliwość że guz nie odrośnie nigdy czy to tylko kwestia czasu u jednego rok u drugiego 15 lat ?
Gość 2021-01-27 14:06:14
A w razie wznowow, czego absolutnie pani nie życzę będzie można ponownie skorzystać z protonów ? Czy wgl jest możliwość że guz nie odrośnie nigdy czy to tylko kwestia czasu u jednego rok u drugiego 15 lat ?
Gość 2021-01-27 12:41:10A proszę jeszcze napisać czy zmiana jest wewnątrz rdzenia? bo może jest tylko w okolicy a nie w samym rdzeniu to wtedy zmienia sytuacje diametralnie.Gość 2021-01-27 09:50:55
To podobnie właśnie jak u mnie, nie wiadomo co to jest lekarz wymieniał tego masę co to może być..w opisie MR mam tylko dodane że konsultacja z neurochirurgiem i tyle.. operacji jeszcze terminu dokładnego nie mam narazie miałam didatkowo badanie MEP aby ułatwiło podjęcie decyzji jak się zabrać za resekcje guza i co dalej... i czekam na decyzję cała w nerwach
Gość 2021-01-27 14:47:12.Gość 2021-01-27 12:41:10A proszę jeszcze napisać czy zmiana jest wewnątrz rdzenia? bo może jest tylko w okolicy a nie w samym rdzeniu to wtedy zmienia sytuacje diametralnie.Gość 2021-01-27 09:50:55
To podobnie właśnie jak u mnie, nie wiadomo co to jest lekarz wymieniał tego masę co to może być..w opisie MR mam tylko dodane że konsultacja z neurochirurgiem i tyle.. operacji jeszcze terminu dokładnego nie mam narazie miałam didatkowo badanie MEP aby ułatwiło podjęcie decyzji jak się zabrać za resekcje guza i co dalej... i czekam na decyzję cała w nerwach
Powiedziano mi że tak jakby na rdzeniu czyli wnioskuje że to okolice a nie środek...
Gość 2021-01-27 15:01:35
A moze Pani przytoczyć opis MRI bo jeśli to na rdzeniu A nie wewnatrz to super!! Dużo łatwiej wyciąć.
Gość 2021-01-27 15:29:38Gość 2021-01-27 15:01:35
A moze Pani przytoczyć opis MRI bo jeśli to na rdzeniu A nie wewnatrz to super!! Dużo łatwiej wyciąć.
Gość 2021-01-27 17:18:19
ok Dziękuje. Mój guz jest wewnątrz rdzenia tam gdzie ośrodki oddechowe wiec każdy z neurochirurgów mówi że ryzyko przewyższa potencjalną korzyść. Na razie mam dyskretne objawy i jestem po 1
rezonansie każdy każe powtórzyć MRI i czekać ( czy będzie rósł i w jakim tempie). Niestety puki nie wytną to do końca nie wiedza co to i jaką metodę zastosować jak im się nie uda wyciąć w całości (radio, Chemio). U Pani jeśli lekarze podjęli decyzje że należy wyciąć to trzeba im
zaufać. Tu Pan Rafał co miał 9 cm guza wewnątrz rdzenia natchnął nadzieją że można po przy rehabilitacji wrócić do normalności a Pani co miała w C4 w ogóle nie potrzebowała rehabilitacji bo od razy chodziła. Tak jak Pan wyżej pisał statystycznie im wyżej guz tym mniejsze szanse ze odrośnie. wiec trzeba wyciąć i mieć z głowy żeby móc skupić się na innych ważnych rzeczach. My tu wszyscy ze swoimi małymi dramatami.... dzięki Bogu niektórzy już po operacji dają nadzieje że wszystko może się pozytywnie skończyć. Proszę się odzywać i informować będziemy się wspierać nawzajem!
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.