Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-02-2020, 11:25:50

Margarita2009 2020-02-24 00:29:47
Gość 2020-02-23 19:32:01
Witam
W listopadzie zdiagnozowano u mnie wysciółczaka rdzenia kręgowego guz jest bardzo obszerny od odcinak piersiowego do ledzwiowego. Musiało dojść do wypadku w którym się poślizgnęłam o straciłam równowagę żeby lekarze w ogóle dali mi skierowanie na rezonans magnetyczny. cały czas słyszałam że bóle kręgosłupa nie utrzymywanie równowagi i to że coraz gorzej chodzę to wina mojej wagi. Okazało się jednak cos innego teraz w czwartek idę na operację do szpitala do Sosnowac. Strasznie się boje ze nie wrócę do pełnejsprawności po tej operacji :( teraz ledwo co chodzę ale jeszcze pracuje mam problemy z wejściem po schodach czy do wanny. Ale jeszcze chodzę. Wiem że operacja jest koniecznością ale boje się że przez operację przestanę chodzić.
Pozdrawiam Asia
Witaj, moja córka miała w odcinku piersiowym 12 cm, tez miała trudności z chodzeniem poprzez zaburzenia czucia, po operacji miała rechabilitacje , chodzi ale nie biega, nie może prowadzić samochodu bo nie czuje się pewnie , wspomaga się przy chodzeniu kijkami bo czasem może stracić równowagę . Przez dwa lata chodziłyśmy od lekarza do lekarza, kazali jej pływać ... Aż w końcu jedna lekarz neurolog doszukała się problemu. Diagnoza nie była w Polsce . Operacja była rok temu już w Polsce. Będzie dobrze, proszę być dobrej myśli , napewno będzie potrzebna rechabilitacja. Życzę wszystkiego dobrego i trzymam kciuki❤️❤️❤️
dziekuje bardzo się stresuje mam nadzieję że będzie dobrze
Początkująca
29-02-2020, 17:49:13

Witam, ja już po operacji w czwartek 12 godzin... Wszystko mnie boli, mało co czuje nóg, podobno będzie dobrze.. Pozdrawiam,,,
Wtajemniczona
29-02-2020, 19:54:53

Trzymaj się Kochana!
Wracaj do zdrówka :)
Paula
gość
29-02-2020, 21:56:19

grazyneczka 2020-02-29 18:49:13
Witam, ja już po operacji w czwartek 12 godzin... Wszystko mnie boli, mało co czuje nóg, podobno będzie dobrze.. Pozdrawiam,,,
Będzie dobrze, stawianie do pionu, rechabilitacja. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. ♥️
Początkująca
01-03-2020, 13:50:30

Strasznie mnie boli, bardzo, i nogi same mi skaczą jakby nerwy oszalał, czy to przejdzie...
gość
01-03-2020, 15:38:11

grazyneczka 2020-03-01 14:50:30
Strasznie mnie boli, bardzo, i nogi same mi skaczą jakby nerwy oszalał, czy to przejdzie...
To normalne, powoli się będzie normować. Proszę przypomnij mi w jakim odcinku miałaś guza i jak był duży.Ruszasz nogami? Czy już przeprowadzają z Tobą rechabilitacje? Jeżeli tak cię boli to zgłoś to do lekarza, dostaniesz odpowiednie leki przeciwbólowe .Stopniowo będzie lepiej, regeneracja nerwów wymaga czasu. ♥️♥️♥️♥️
gość
01-03-2020, 18:26:04

Jestem po operacji wysciolczak II stopnia z IV komory. Guz usunięty całkowicie bez radio i ciemno. W czerwcu kontrola
gość
01-03-2020, 18:30:51

Ciekawe ile przeżyje .... mam 42 lata ... dożyję 75 lat bez kolejnej operacji lub jakiś zabiegów ? Wysciolczak II stopnia z IV komory bez radio i ciemno usunięty calkowicie
gość
01-03-2020, 20:35:29

Czy jest tu osoba po wycięciu guza IV komory pnia mózgu II stopnia ktora zyje juz 15 lat ? Przeczytałem w necie ze po.operacji guza w tej lokalizacji z II stopniem przeżywa się 5 lat.... *** k.j.m.
gość
02-03-2020, 12:17:35

Ja jestem.
Mam naimie Magda.
Czuje sie fatalnie bo mnie jeszcze dopadl ropniak mózgu w styczniu br.
Zawroty głowy,nerwowosc itd.
Jak masz naimie,jak żona znosi to co przechodzisz pytam bo czasem sobie chyba nie zdaje sprawy z tego co moi bliscy przechodzą.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: