Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-03-2020, 23:51:15

Ja już byłam we wrześniu,u lekarza jak i teraz w marcu jade.tak wiec zobaczymy czy czerwiec będzie czy może już troszkę pozniej nie co 4mc tylko 6mc???.Ale to zalerzy id lekarza.
Z niczym nie dałam popisu a medal dostają inni ludzie...w obliczu strachu o życie każdy biegnie do lekarza.
Ja u doktora furtaka byłam operowana.
Z kolei jeśli chodzi o wyrwanie się to lekarze szpitale będą teraz częścią mojego życia,ale tak kocham moja rodzine i czasem wiem ze za mało jestem wdzięczna im za wszystko za troskę miłe słowo wiarę w to ze ma być dobrze choć nie raz wątpię i za to ze ich mam,poprostu.
Dobranoc I zycze wszystkim by każdy zdrowy czy chory miał obok siebie tych najbliższych.
Wtajemniczona
03-03-2020, 07:47:54

Hejo drużyno :)
No proszę, chwilę mnie nie było a tu Madzia się odezwała :)
Cieszę się że jesteś.
W ogóle fajnie że jesteście wszyscy.
Witam nowego kolegę :)
Zobaczysz że z czasem przestaniesz tyle o tym myśleć. Największy stres towarzyszy nam podczas odbioru wyników rezonansu.
Później już z górki.
Ja funkcjonuje jak przed operacją.
Jedyna niedogodność jaka mi towarzyszy to od czasu operacji szybciej się męczę.
Poza tym pracuję, wychowuje dzieci, jeżdżę samochodem po Polsce, korzystam z rollercoasterów :)
Staram się oszczędzać ale bez przesady.
Nie lekceważe przeciwnika ale na codzień mam go gdzieś.
Przychodzą chwilę zwątpienia, owszem.
Ale trzeba nad sobą popracować.
Zadręczanie się nic nie pomoże i trzeba pamiętać że nie na wszystko mamy wpływ.
Mi rodzina nie dała taryfy ulgowej. Może to i lepiej. Cieszę się chwilą, nie wybiegam planami w przyszłość. Carpe diem jak to mówią :)
Będzie dobrze bo musi i innej opcji nie ma.
Tego się wszyscy trzymamy.
Pozdrawiam cieplutko
Paula
gość
03-03-2020, 08:26:23

Hej... Tomek sie klania.
No ja po operacji 16 stycznia i tez zauważyłem że szybko się mecze. Głupie wejście na poddasze w domu i już zadyszka.
Obecnie zwolnienie L4 mam bede miec do końca sierpnia. Zalecenia lekarskie.
A czy bedzie dobrze. To się czyta w necie nie na forum to aż strach.
Stres mialem co roku jak miałem kontrolny rezonans guza czy urusl czy nie. Okazywało się ze nie choc wyniki pomiaru byly większe (Ale wg lekarzy to błąd pomiaru i ułożenie glowy podczas badania)
Teraz mam wątpliwości czy trzeba bylo to ruszać. Może pozylbym z nim do 70 lat a tak.... pozdrawiam wszystkich
Wtajemniczona
03-03-2020, 09:58:57

A tak pożyjesz 80 :)
Pomyśl inaczej.
Chodzisz sobie a w głowie tykająca bomba?
No chyba nie, dziękuję..
To że długo siedział cicho wcale nie oznacza że dalej by tak było.
Teraz jesteś zdrowy.
Guza nie ma.
Więc klata do przodu i będzie dobrze.
Sam zobaczysz z czasem że decyzja o operacji była najlepsza jaką mogłeś podjąć to raz, a dwa z czasem jak objawy ustąpią będzie Ci lżej i myśli nie będą tak zadręczać.
Ja odkąd pojawiłam się na forum otrzymałam tu ogrom wsparcia i dobrego słowa ale i przysłowiowego kopa w tyły ;)
Poza tym Dawid mnie uspokoił za co mu bardzo dziękuję!
Jeśli jeszcze nie wiesz to taka nasza forumkowa chłodząca encyklopedia :)
Wie dużo więcej niż my pozostali razem wzięci hihi.
Głupot w portalach nie czytaj.
Tam głupi katar oznacza raka więc szkoda nerwów.
Kolega z pracy mojej teściowej jest po operacji usunięcia guza już 18 lat więc można.
Trzeba tylko ufać że będzie dobrze i się nie nakręcać.
Ja jestem prawie 2lata po i cisza i mam nadzieję że za 20lat napiszę tu dokładnie to samo.
Pozdrawiam
Paula
gość
03-03-2020, 13:10:38

Paula.... no chciałbym to samo pisać ze RM teraz nic nie wykazał i tak do ko ca zycia ;)
Idę dziabnac piwko...
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
gość
03-03-2020, 13:32:41

Hej !Paula super ze dodajesz tu wszystkim otuchy i poprawiasz humor.Ja rowniez szybko męczę się ale nie myslę o tym mam dwoje małych dzieciakow przy ktorych zapomina sie o chorobie.Kazdy tu na tym forum zyje od rezonansu do rezonansu.Ty jesteś w najlepszej sytuacji masz bardzo bardzo niski wspolczynnik proliferacji komorek nowotworowych Ki-67 mniej niz 1% to wielkie szczęscie super wynik.Mozesz spokojnie cieszyc się zyciem.Ja niestety do 6%ale mysle ze po radioterapii bedzie dlugo dobrze.Mam kochanych rodzicow wyrozumiała i kochajacą zonę dzieciaki mozna powiedzieć ze jestem szczęsciarzem.Duzo czytam teraz opublikowano nowe badania w USA i Kanadzie dot.heterogenicznosci wysciolczakow grupy B II stopnia .Nie mam mozliwosci rozpisania sie na ten temat na forum ale badzcie wszyscy dobrej mysli są pozytywne dane.W Czerwcu maja ukazac sie statystyki na przestrzeni 20 lat.Do tej pory ukazywaly sie dane 5-cio letnie dot.przezycia a te nie mają nic wspolnego z rzeczywistoscią.Guzy z grupy B zlokalizowane są centralnie w mozgu i dot.doroslych.Guzy wsrod dzieci zlokalizowane są bocznie i dlatego trudniejsze do usuniecia. Pozdrawiam Dawid
gość
04-03-2020, 20:54:27

Hej Tomek wysciolczak II pień mózgu.
Mam pytanie i prosze o szczerą odp. Jak tutaj forumowicze ub chorzy zaopatruje się na terapię lub polecenia Ziemby. Czyli suplementacja wlewu z vit Ć etc. Proszę o szczere odp bo z siostrą prowadzę spór ze gdybym zastosował się do zaleceń z8emby guz by zmalał lubnoperacja nie byłaby potrzebna. Proszę o szczere odp jak Wy to widzicie.....
Pozdrawiam Tomek
gość
05-03-2020, 13:54:52

Hej Tomku!Nie ma zadnych potwierdzonych badań naukowych na temat skutecznosci wlewow z wit.C soku z buraka itp. Zrobisz jak zechcesz ale wedlug mojej wiedzy i lekarzy to jedno wielkie oszustwo.Mozesz zadać to pytanie onkologowi pod ktorego opieką jestes.Jestem przekonany ze potwierdzi bezsens tego typu leczenia.Pozdrawiam Dawid
gość
05-03-2020, 14:18:54

Cześć Dawid. Dziękuję za wypowiedź. Chyba zwolennicy ziemby czytają tylko jego fora stąd takie zafascynowani tym człowiekiem.
Pozdrawiam Tomek
Wtajemniczona
05-03-2020, 17:13:33

Tak na logikę, jeśli Zięba nie jest lekarzem tylko kimś w stylu znachora to skąd te jego medyczne "mondrości"?
To co wciska ludziom to nawet nie leki a parafarmaceutyki.
Niestety ludzie w akcie desperacji chwytają się przysłowiowej brzytwy.
Dopóki nie będzie jakichkolwiek badań jego radosnej twórczości to niech sobie ją w buty schowa- będzie wyższy, a nie wciska ludziom ciemnoty rodem z czasów średniowiecza.
To strasznie przykre.. I większości przychodzą chwile zwątpienia i tacy jak on na tym żerują.
Nie posiadam tak obszernej wiedzy jak np Dawid w temacie wyściółczaka ale wystarczy zachować odrobinę zdrowego rozsądku :)
Ps. Tak, nie trawię tego "pana" i tego jak wykorzystuje niewiedzę ale i cierpienie innych ludzi.
Paula

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: