Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-03-2020, 12:53:47

Czesc Madziu
Malzonek poinformowal nas o Twoim pobycie w szpitalu z powodu ropnia.
Mieliscie kontaktowac sie z dr Furtakiem w lutym i wykonac kolejny Rezonans czy zrezygnowaliscie bo w Dublinie tez mialas , wiec kolejny napewno bylby zbedny.
Cieszymy sie bardzo ze odezwalas sie , rozumiemy ze nie mialas mozliwosci wczesniej napisac ze wzgledu na pobyt w szpitalu i dochodzenie do wzglednej kondycji.
Napisz Madziu jak czujesz sie , czy nareszcie pozbylas sie bakterii ktore spowodowaly ropien. Czekamy na wiadomosci. JK
gość
02-03-2020, 13:46:37

Czuje się w miarę dobrze.
W tym mc jadę do pl na wizytę do dr.furtaka.
Poranne wymioty zostały,jak rowniez zawroty głowy.antybiotyki brałam jeszcze po wyścigu ze szpitala 3tyg.crp mam na poziomie 11.
Jestem ciekawa jak czuje się ten pan po takiej samej operacji i gdzie była wykonana.
Pozdrawiam wszystkich,ach MR miałam robione co praktycznie 4dni w dublinie,tak wiec z płyta jadę do dr.
A co u was jak się czujecie?
gość
02-03-2020, 14:02:43

Hej! Nie przejmujcie się statystykami.Jesli chodzi o histopatologię to najwazniejszy jest wspolczynnik proliferacji komorek nowotworowych czyli Ki-67 % Najwiarygodniejsze są badania molekularne.Jesli nie było wskazań do radioterapii i chemioterapii to znaczy ze Ki 67 jest niski i bardzo duze szanse na dlugie źycie.Zawsze jeszcze za wiele lat jakby guz odrosl mozna poddac sie ponownej operacji lub radioterapii.Poza tym guz w tym wieku w IV komorze ma łagodniejszy przebieg niz wysciolczaki u dzieci.Guz z duzym prawdopodobienstwem nalezy do grupy B .Wysciolczaki w tej grupie mają pozytywne wyniki.Pozdrawiam Dawid proszę byc dobrej mysli.Cieszę się ze Madzią dała znać martwilismy się na forum o ciebie.Pozdrawiam
gość
02-03-2020, 15:01:13

Cześć Magda. Żona się denerwuje. Dzieci tez. 3 lata temu zakrecilo mi sie w głowie. Okazało się guz pnia mózgu IV komora. Szukanie lekarza. Padło na prof Harata z Bydgoszczy. On był za opwracja odrazu. Ja zwlwkalwm dopiero 16 stycznia 2020 sie zdecydowałem. Zero powikłań poza lekkim ściąganie na prawo podczas chodzenia i lekkie mrowienie palce prawej ręki ( 2 palce)
Guz usunięty całkowicie. Niebpotrzeba radio ani chemio .
Boję się bo w necie pisza ze guz G2 z tej komory daje przeżycie max 5 lat
gość
02-03-2020, 15:10:36

Ach zapomniałem dodać.... uporczywe czkawką ni stąd ni zowąd. Pojawia się i znika..
Tomek guz pnia mozgu IV komory.
gość
02-03-2020, 15:38:55

Madziu bardzo fajnie ze dalas pokaz jak dostac zloty medal w biegu/wyscigu ze szpitala.
Tak trzeba wyrwac sie stamtad do zycia, rodziny do zdrowia.
Jestes fantastycznie silna , pozytywnie nastawiona gdyz bakterie zostaly zniszczone dluga terapia antybiotykowa.
Teraz bedzie coraz lepiej , wymioty juz nie beda meczyc bo byly spowodowane infekcja bakteryjna.
Mam nadzieje ze spotkacie sie z Tomkiem w czerwcu w Bydgoszczy na kontrolnych badaniach /rezonansie bo Tobie minie rok od operacji wysciolczaka.Pozdrawiam
gość
02-03-2020, 15:45:26

Tomek z tej strony.
... ja w czerwcu jade do Bydgoszczy ale do gabinetu prof Harata z wynikiem RM zrobionym w Poznaniu....a nie do szpitala ... Ale może spotkamy się w gabinecie
gość
02-03-2020, 17:49:25

Cieszę się że z Magdą jest już lepiejDawid super że MR jest ok.ja mam MR w marcu 24 .teraz jestem jeszcze na rehabilitacji. Chodzę już sama tylko niekiedy mnie zachwieje .najgorsze są nogi ,czasami sztywne.dostaje baklofen I troche jest lepiej.mowią że skutki raditerapi wychodzą nawet do dwóch lat.
Ps.siedzialam w aucie i naciskalam pedały czy w ogóle dam radę i mysle ze dam rade jezdzic. Dawidzie powiedz mi jak to jest po raditerapi?Monia ps.pozdrawiam wszystkich serdecznie ♥️♥️😊😊😊😊😊♥️♥️
gość
02-03-2020, 18:46:27

paulaitomek 2020-01-11 11:22:14
Ja również z wyściółczakiem 2
Ki poniżej 1%
Bez naświetlania.
Informacja dla niewtajemniczonych
Paula... ja też mam wysciolczak a właściwie mialem II STOPNIA CAŁKOWICIE USUNIWTY bez radio i chemii ale boję się ile pozyje... nie znam wyniku Ki67... ;-(
Jak u Madzi?
Jakieś wieści?
Pozdrawiam
gość
02-03-2020, 20:44:30

Hej! Ja po radioterapii czulem sie dobrze moze tylko na początku goraczka ale to dosłownie po dwoch naswietlaniach potem juz było okey ale dostalem niską dawkę moze dlatego nie bylo zadnych skutkow ubocznych.Pozdrawiam Dawid

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: