Reklama:

wielopoziomowa dyskopatia szyjna (48)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-03-2012, 17:01:43

Witam wszystkich.
Jak część forumowiczów, mam dyskopatię na odcinku szyjnym C5/C6/C7, stenozę kanału kręgowego i generalnie w opisie moich wyników rezonansu było kilka terminów,których nie rozumiem :) Ze względu na to że moja wizyta u neurologa będzie dopiero za miesiąc chciałam was zapytać czy ewentualnie moje objawy kwalifikują się na operację.
W grudniu zeszłego roku dopadł mnie obezwładniający ból promieniujący na całą rękę, nie byłam w stanie umyć zębów,założyć skarpetek, w zasadzie niewiele byłam w stanie zrobić - to była masakra. Znalazłam rehabilitanta, który jakoś doprowadził mnie do stanu używalności. Niestety objawy zaczynają wracać, drętwienie ręki, drętwienie łydki oraz stopy, dziś pojawiło się drętwienie twarzy, a dokładnie prawej strony co poważnie mnie zaniepokoiło.
Nerwy mnie zżerają, bo wizytę u neurochirurga będę miała nie wiadomo kiedy (nasze kochane NFZ) i nie wiem czy przyszedł już czas na panikę czy jeszcze nie ma się co na zapas denerwować.
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
Atamana
gość
29-05-2012, 20:48:16

witam mam podobne problemy bardzo prosze o kontakt mailowy moniagruszecka26@wp.pl
gość
29-07-2014, 20:08:39

Witam mam 22 lata i jakies 4 lata temu ortopeda stwierdzil dyskopatie kregoslupa szyjnego z tego co pamietam kregow c4 -c7. Co jakis czas mam bardzo uciozliwe bole reki lewej lub prawej. Noe wiem czy bol nastepuje po nadwyrezeniu nie zaobserwowalam. Mialam rechabilitacje w postaci masazu i chyba cos z pradem ale pomoglo tylko na chwile. Bol jest denerwujacy reka boli od szyii do lokcia. Czasami mam wrazenie ze reka wazy 100 kg i nie moge jej podniesc. Smaruje mascia i czasami rozmasowuwuje zbolale miejsca ale jak dlugo tak mozna:(
Początkująca
31-07-2014, 02:59:28

Witam, jestem kobieta 20 lat. Poprzez złe czynności domowe wypadł mi dysk ledzwiony, ktorzy juz jakiś czas wypadał, ale pierwszy raz rowniez zaczela boles mnie reka. Prawa reka. Mialam brak sily, mrowienie , dretwienie itd. Czasami rownież twarzy. W sumie lekkie mrowienie twarzy nadal sie pojawia. Pobiegłam do chiriopraktyka. Po kilku sesjach plecy mnie nie bola, chodziłam na basen, nadal chodzę kiedy moge, robię tylko lekkie cwiczenia rozciągające na kregoslup. Ogólnie czuje sie lepiej jednak nadal czasami czuje bol w ręce, czy jak ja wyprostuje, czy jak poniosę, albo jak robię cos dłużej to tez szybko sie ta reka meczy. Nie moge czegos nawet stosunkowo lekkiego dłużej utrzymać. Głownie boli mnie od łokcia do nadgarstka. Mrowienia juz raczej nie mam. Czasami, zależy jak cos zrobię. Ostatnio tez zauważyłam, ze jak wlasnie cos porobieni to czuje zmęczenie tej reki, szczególnie wieczorem i jak wyprostuje dłoń i nia nienaruszony to palce same tak jakby mi drżą i na boki chodzą. Czy to moze byc ta dyskopatia odcinków szyjnych? Czy warto zrobic prześwietlenie kregoslupa dla pewności? Mam zamia isc do ogólnego lekarza i mam nadzieje ze mnie gdzieś pokieruje. Jaki specjalista leczy cos takiego? Raczej neurolog tak?
Do tego mam bole głowy... Ale to juz w innym moim wątku.
Początkująca
31-07-2014, 17:50:03

Bardzo proszę o pomoc. Coraz bardziej sie martwie. Reka mnie boli, jeste ciężka, nie mam w niej duzo siły albo szybko sie meczy, czasami mrowi k takie mam dziwne uczucie w niej. Juz teraz w całej...
gość
11-01-2015, 21:18:51

Witam serdecznie ...tak sobie czytam te wszystkie komentarze i wypowiedzi i jestem z siebie dumna ...mam w tej chwili lat 35i jestem już rok i 3 mies po operacji dyskopatii kręgów szyjnych C5-6 .Z bólem pod łopatką lewą poszłam do neurologa i dostałam skier na MRI przeżyłam szok kiedy odebrałam wyniki .Skrzywienie , przepuchliny, worki owodniowe na kilku kręgach ...z wynikiem bardzo szybko dostałam się do dobrego neurochirurga na Banacha , który już na 1 wizycie dostałam skier na operację a odbyła się już za miesiąc..nie bałam się i pojechałam tam sama bo miałam dosyć bólu i przykurczu ramion ...noce to była prawdziwa męka ....Pewnie czekają mnie kolejne operacje ale póki co czekam znów na rezonans ...życie z dyskopatią bardzo mnie ograniczyło ,byłam okazem zdrowia a teraz? czasem czuję się jak wrak ....dobrze popisać z kimś , kto ma podobne dolegliwości .Kochani musimy być dzielni i trzymam za Was wszystkich kciuki .pozdrawiam Monika z Siedlec
gość
17-01-2015, 21:28:31

Do Moniki z Siedlec odezwij się do mnie na skrzynkę, trzeba być tu zalogowanym.
Jestem też z Siedlec i po tej samej opracji co Ty, chętnie z Tobą porozmawiam.
Ania
Wtajemniczona
17-01-2015, 22:00:21

Moniko zapomniałam się zalogować pisz do mnie na skrzynkę.
Pozdrawiam
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: