Reklama:

wielopoziomowa dyskopatia szyjna (48)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-02-2011, 12:31:44

Justyna ja mam tez chory kręgosłup od góry po sam dół ból daje popalić z każdej strony jestem po operacji C5-c6 zanim trafiłam na blok operacyjny miałam silne bóle potylicy prawej całej długości twarzy aż do omdleń i wiele innych od szyjnego odc.najpierw miałam tk.głowy pózniej mr.odc.szyjnego skierowanie od neurologa z poradni mam kochaną p.doktor która wyjaśnia wszystko teraz po operacji nie wiem co to ból głowy drętwienie i sztywnienie rąk.Boli ale przynajmniej na tym odcinku mniej.Nie cierp nie warto.Pozdrawiam Ania.
gość
12-08-2011, 09:07:17

Ja jestem w szoku, że problemy związane z ręką wywołane mogą być dyskopatią szyjną. Palce u ręki od dłuższego czasu, szczególnie przy wysiłku okropnie puchną mi, nie mogę ich zginać, nie raz tracę czucie. Na początku ortopeda skierował mnie na badanie EMG...wszystko ok wyszło. Przy kolejnej wizycie wysłał mnie na prześwietlenie odcinka szyjnego, gdyz podejrzewa dyskopatie. Od kilku lat zmagam się z niesamowitymi bólami głowy... myślałam, iż to bóll migrenowy. Żadne środki przeciwbólowe nie pomagają.. kompletnie wtedy nie nadaje się do życia, pojawiały się przy tym wypieki na twarzy, straszne uciski w głowie, ból po prawiej stronie głowy, czasem po lewej... na przemian. Wtedy udawało mi się z wielkim trudem usypiać i to likwidowało ból. Zobaczymy co dalej. Czy operacja w razie czego jest poważna ?
gość
13-08-2011, 07:56:36

Witam.
Gościu, zapraszam Ciebie do wątku - DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA. Tam znajdziesz odpowiedź na wiele interesujących ciepie pytań. Co do bólu to niech lekarz prowadzący przepisze Tobie: Zaldiar 37,5mg + 325mg, Cinnarizinum 25mg, Pridinol 5mg, mnie pomaga.

Pozdrawiam
Irek
krak62
gość
26-10-2011, 10:00:57

Witam wszystkich. Mam pytanie czy przy wielopoziomowej dyskopatii (spondylioza) i przepuklinie C5C6, bez zmian neurologicznych SAMA rehabilitacja pomogła? Mój neurochirurg dał mi 6-7 m-cy na ćwiczenia. Może to odwlec operację. Jeżeli będzie okej zabieg odłożę na później. Na razie 2 m-c ćwiczeń w domu i troszkę lepiej. Chociaż bóle głowy i barków oraz zawroty głowy są lekkie. Czy ktoś zdołał poprawić swój stan przez ćwiczenia???
gość
04-01-2012, 15:23:16

Prosze napiszcie, co robic, bo oprocz w/w schorzenia mam w opisie rtg masywne zmiany zwyrodnieniowe kregoslupa szyjnego i patologiczna kifoze szyjna. Jaka rehabilitacja jest wskazana?
gość
04-01-2012, 15:23:46

Prosze napiszcie, co robic, bo oprocz w/w schorzenia mam w opisie rtg masywne zmiany zwyrodnieniowe kregoslupa szyjnego i patologiczna kifoze szyjna. Jaka rehabilitacja jest wskazana?
gość
04-01-2012, 16:20:09

krak62 2011-08-13 09:56:36 Witam.
Gościu, zapraszam Ciebie do wątku - DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA. Tam znajdziesz odpowiedź na wiele interesujących ciepie pytań. Co do bólu to niech lekarz prowadzący przepisze Tobie: Zaldiar 37,5mg + 325mg, Cinnarizinum 25mg, Pridinol 5mg, mnie pomaga.
Pozdrawiam
Irek
tutaj dostaniesz zapewne odpowiedź
gość
05-01-2012, 10:03:40

Witam ja tez cierpie na dyskopatie wielopoziomową C4-C7,na początku było strasznie,ograniczone ruchy szyja,pieczenie w łopatkach,ból barków ,mięśni,ramion,drętwienie od ramion do palców obu rąk.Po diagnozie podjełam Rehabilitaje oczywiście wszystkie badania,wyniki MRI łącznie z rehabilitacja opłaciłam sama,ale trafiłam na dobrego ,młodego pełnego pasji Fizjoterapeutę który ulżył mi w cierpieniu i sprawił,że wszystkie objawy ustapiły...Nie wiem na jak długo,ale czekam na miejsce na oddziale rehabilitacyjnym wiec może być tylko lepiej dopóki bedę cwiczyć i choc raz w roku sie rehabilitować(ponieważ mam pracę siedzącą 8-godz. przed kompem).Polecam wszyskim z takim właśnie jak ja schorzeniem...Z tym mozna normalnie żyć:)
gość
13-02-2012, 21:43:24

Witam,
Czy może Pani dać jakiś kontakt do wspomnianego fiziterapeuty?
gość
14-02-2012, 13:18:24

Do póki się da żyć nie pójdę na operację. Wystarczy mi operacja L4/L5 nic nie dała. Mam problem z dyskopatią szyjną ale się nie poddam operacji, a problemów mam z nią bez liku ; drętwieją mi obie dłonie, a lewa aż do barku, ciągłe bóle pleców oraz efekty wzrokowe - Centralnie przesłaniającą mi pole widzenia mam rozlaną wodę otoczoną rozświetlonymi tęczowo pryzmatami. Zamknięcie oczu nic nie daje efekt ucisku dysku jest nadal. Kładę się na brzuchu rozluźniam mięśnie i mija.
Pod nóż, e tam za wcześnie jeszcze jakoś się trzymam, a szpitali boję się okropnie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: