Reklama:

WIELOOGNISKOWA NEUROPATIA RUCHOWA Z BLOKIEM PRZEWODZENIA (317)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-09-2017, 16:15:23

Gość 2017-02-13 14:32:01
Witam
Od 4 lat co 6 tygodni dostaje kiovig,Po podaniu czułam się dobrze miałam więcej siły i energii,ale 02-02-2017r gdy pojechałam na podanie kiovigu nie przypuszczałam ze ktoś mnie oszuka Po podlączeniu, na moje pytanie ze są inne flakoniki odpowiedziano mi ze są mniejsze dawki dopiero 3 dnia dowiedziałam że podano mi Privigen do dzisiaj nie wiem dlaczego mi zamieniono jestem zawsze w piątek sobota niedziele nie ma wtedy lekarzy Po wypis i następny termin będę jechała w tym tygodni ale jestem strasznie rozczarowana postawą lekarzy których darzyłam ogromnym szacunkiem i zaufaniem,HANNA
gość
06-09-2017, 16:42:04

Gość 2016-05-24 21:57:50
pisze ponownie po miesiącu od podania cyklofosfamidu który mi podano zamiast Rituximabu, dlaczego, otóż ten pierwszy ma działać szeroko (niszczyć przeciwciała ) a ten drugi ma działać podobnie jak immunoglobuliny a te na mnie nie działały ,
Teraz więc tak , podano mi ta chemię (cyklofosfamid) -15 godzinny maraton kropluwkowy , po którym miałem wrażenie ze przejechał mnie walec drogowy i co ano wielkie NIC ,żadnej poprawy czy zmiany .
ponieważ nic na mnie nie działa spróbuje ziołolecznictwa ,żeby było śmieszniej nigdy dotąd nie paliłem trawy , teraz spróbuje przez miesiąc potem napiszę czy coś to dało
Schusi
Początkująca
25-10-2017, 15:57:22

Gość 2014-08-23 00:39:32
Halli hallo witam wszystkich na tym forum!!! Mam na imie Iwona, mieszkam od 25 lat w Niemczech, na koncu 2011 krotko wspomnialam o lekach na ta dziwna nie za przyjemna chorobe MMN.
Iwona, mozemy porozmawiac gdzies online poza tym forum? Jestem ciekawa, czy ze wzgledu na Twoj pogarszajacy sie stan zdrowia ktos wpadl na pomysl, zeby Ci podwyzszyc dawke immunoglobulin. Ja dostahe 2g/kg co 4 tygodnie juz od 2.5 roku, i tylko to spowodowalo, ze choroba nie postepuje jakos dramatycznie. Za malo dostawalas tego leku. Ja musze sie wyprowadzic z Wielkiej Brytanii i myslalam o iemczech, mam tam kontakty do dobrych lekarzy i pacjentow z MMN, moze moglabym pomoc, ale tez jestem ciekawa do kogo Ty tam chodzisz...
Chora na MMNwCB od 2005
gość
21-11-2017, 13:40:26

Gość 2017-09-06 18:42:04
Gość 2016-05-24 21:57:50
pisze ponownie po miesiącu od podania cyklofosfamidu który mi podano zamiast Rituximabu, dlaczego, otóż ten pierwszy ma działać szeroko (niszczyć przeciwciała ) a ten drugi ma działać podobnie jak immunoglobuliny a te na mnie nie działały ,
Teraz więc tak , podano mi ta chemię (cyklofosfamid) -15 godzinny maraton kropluwkowy , po którym miałem wrażenie ze przejechał mnie walec drogowy i co ano wielkie NIC ,żadnej poprawy czy zmiany .
ponieważ nic na mnie nie działa spróbuje ziołolecznictwa ,żeby było śmieszniej nigdy dotąd nie paliłem trawy , teraz spróbuje przez miesiąc potem napiszę czy coś to dało
Schusi
?????.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
Początkująca
21-11-2017, 14:31:16

Dobrze byloby rozmawiac gdzies indziej, chocby na facebooku. To forum jest dosc denerwujace i niewygodne w obsludze.
Chora na MMNwCB od 2005
gość
13-04-2018, 15:07:21

Witam wszystkich . Nam pytanie napiszcie jak dostajecie Kiovik sam lek czy z osłoną płynów.Ja już jestem w trzecim szpitalu i wszędzie inaczej. Szczecin 500 płynu i 30 gr leku i tak 5dni . Zielona Góra litr płynu i po każdej małej porcji leku 250 płynu i na koniec 500ml jropmowki lecą od 7 rano do 18 i tak 5 dni żyły nie wytrzymują. Poznań podaję sam lek przez 5 dni i tu najlepiej żadnych niepokojących objawów i efekt był znacznie lepszy. A jak jest u Was? Dodam że za 5 dni jadę 10 raz ( co 3 miesiace). Pozdrawiam Jola z lubuskiego
Początkująca
13-04-2018, 15:19:37

Nie dostaje zadnych plynow, poza samym poczatkiem i koncem kroplowki. Czy w Polsce wszedzie lecza raz na 3 miesiace? Ja teraz bede miala kroplowki w dawce 55g co 2 tygodnie, czyli spedze pol dnia w szpitalu. Do tej pory mialam co miesiac. Dosyc koszmarnie sie w Polsce ludzi leczy. Nie widzialam nikogo/ nie slyszalam o nikim z MMN na Zachodzie Europy kto bylby leczony tylko raz na 3 miesiace. Pisze to po to, zebyscie nie dziwili jesli macie marne wyniki. Lekarze chociaz sa szczerzy? Tzn. czy mowia ze "leczymy co 3 miesiace bo nie mamy pieniedzy, ale tak naprawde to trzeba czesciej"?
Chora na MMNwCB od 2005
Początkująca
01-06-2018, 15:29:22

Mam pytanie . Jak szybko dostrzegła pani poprawę po pierwszych wlewach KIOVIG ? Czy ustąpiły fascykulacje , czy choć trochę wróciła siła mięśniowa ?
aniaaneczka 2018-04-13 17:19:37
Nie dostaje zadnych plynow, poza samym poczatkiem i koncem kroplowki. Czy w Polsce wszedzie lecza raz na 3 miesiace? Ja teraz bede miala kroplowki w dawce 55g co 2 tygodnie, czyli spedze pol dnia w szpitalu. Do tej pory mialam co miesiac. Dosyc koszmarnie sie w Polsce ludzi leczy. Nie widzialam nikogo/ nie slyszalam o nikim z MMN na Zachodzie Europy kto bylby leczony tylko raz na 3 miesiace. Pisze to po to, zebyscie nie dziwili jesli macie marne wyniki. Lekarze chociaz sa szczerzy? Tzn. czy mowia ze "leczymy co 3 miesiace bo nie mamy pieniedzy, ale tak naprawde to trzeba czesciej"?
Początkująca
01-06-2018, 15:55:08

Jaki był „ kop” po 1 wlewie?
Gość 2015-02-28 12:46:26
Witaj aniaane.
Immunoglobuliny w zasadzie działają po 2 / 3 dniach i tak do około 3 / 4 tygodni , chociaż są osoby na które one nic nie wpływają. Ja taką dużą pięcio-dniową dawkę miałem podaną już drugi raz , po długiej 5-cio miesięcznej przerwie i nie był to ten sam ,, kop,, ,co po tym pierwszym wlewie. Z tego co pamiętam , to miałaś podjąć leczeni w Anglii , pod opieką super neurologa. Jakie są tam metody leczenia mmn, takie jak w Polsce? Może mają tam w swoim dorobku jakiś wyleczonych z mmn? Co tam mówią o tej chorobie i czy prowadzone są jakieś badania nad mmn. Jest więcej pytań, ale na razie proszę o odpowiedż na te.
Dziękuję i pozdrawiam.
Początkująca
01-06-2018, 15:59:14

Po jakim czasie od wlewu się poprawia?
Gość 2013-09-13 14:08:56
Witaj Maju,na MMN choruję już od 4 lat ,immnunoglobuliny dożylnie dostaję od 14 miesięcy.Bloki przewodzenia mam głównie w górnych kończynach,stały się nie władne,bez jakiejkolwiek siły.Faktem jest że leki poprawiają mój stan na okres 3 tygodni po każdym wlewie,ale w ostatnim miesiącu nie dostałem i zaczyna wszystko wracać.Pisałaś że są osoby które się wyleczyły całkowicie,daje to wielką nadzieję,tylko czy to jest prawda?Słyszałem ze ta choroba jest zaleczalna ,ale nie wyleczyła,chciał bym się mylić.Proszę o odpowiedz,ewentualnie wpisy innych osób które miały kontakt z tą chorobą,z góry dziękuję.
CHORY na MMN

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: