Reklama:

Utrata zmysłów węchu i smaku (65)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-03-2016, 19:35:58

Ja mam, ale z agresja słowna. Bardzo szybko się denerwuje. Ale już chyba przechodzi. Ciężko mi się kontrolować jak mnie k#rwica złapie. Ja ponad dwa miesiące miałem czaszkę otwarta. Ze śpiączki obudziłem się właśnie z otwartą czaszka. Była tylko skóra naciagnieta. A powiedz mi co czujesz? Kompletnie nic? Ja rozrozniam czasem sól i pieprz. Czujesz ostre? Ja tak. Ale sól, pieprz i np ostre to nie jest smak raczej.
gość
10-05-2016, 14:35:04

czuję tylko sól, pieprz, ostre jedzenie... zgadza się to nie jest smak jaki powinien być, mam nadzieję, że to wszystko niebawem wróci bo mija już 3 rok
gość
14-05-2016, 10:35:16

Witam, prowadzę badania na temat możliwości opieki z zastosowaniem telemedycyny nad pacjentami z różnymi chorobami.
Wypełnienie krótkiej anonimowej ankiety zajmie kilka minut. Z góry dziękuję za pomoc
http://goo.gl/forms/ZCwZ4niXwd
gość
17-05-2016, 18:03:49

Lekarze tlumacza ze po takim czasie moze wrocic smak i wech tylko jezeli nieuzywana dotychczas czesc mozgu przejmie te funkcje. Ale i tak mala szansa jest na to ze wroci w 100%. Przerwane sa polaczenia neuronowe ktore przekazuja te bodzce
gość
03-02-2017, 17:37:43

Witam. Po urazie głowy straciłem wech . Teraz po 3 miesiącach czuje jakiś zapach ale nie przyjemny i wszystko nim właśnie pachnie a dokladnie śmierdzi ! Czy ktoś miał podobnie i wyleczyl ??? Jak chce ktoś porozmawiać to podaje meila . krzysiek1207@interia.eu.
gość
03-02-2017, 17:39:39

krzysiek1207@interia.eu
gość
03-02-2017, 17:40:52

Gość 2017-02-03 18:37:43
Witam. Po urazie głowy straciłem wech . Teraz po 3 miesiącach czuje jakiś zapach ale nie przyjemny i wszystko nim właśnie pachnie a dokladnie śmierdzi ! Czy ktoś miał podobnie i wyleczyl ??? Jak chce ktoś porozmawiać to podaje meila . krzysiek1207@interia.eu
gość
12-07-2017, 21:02:31

nie używajcie OTRIVIN miałem ciągle zapchany nos w czasie choroby używałem tego 7 dni rano i na noc żeby dało się spać. Działać działało i z nia na dzień straciłem węch. Dzisiaj mija 3 dzień od kiedy straciłem węch nic ani amol ani amoniak, nic nie czuję. Nos niby drożny mam. Smak na razie jest ale wszystko smakuje bez nadziejnie płytki smak, bardzo szczegółowy jakbym czuł każdy składnik osobno blech. Na razie biorę coś na zatoki ziołowego i wącham amol za waszymi poradami. Czuję, że to by było na tyle. Lekarz mówi żeby pomyśleć nad wytoczeniem procesu firmie Otrivin i że to nie pierwszy przypadek o którym słyszał. Węch był dla mnie bardzo istotny, straciłem wiele cennych niuansów w życiu. Zwłaszcza, że samodzielnie komponowałem perfumy albo dobierałem składniki do nalewek.. *** smutne.
gość
21-01-2018, 00:16:14

Cześć straciłem powonienie kilka dni temu po urazie głowy czy ktoś z tych starych postów odzyskał wech?
gość
01-02-2018, 00:02:40

Co to są sterydy?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: