Reklama:

Utrata zmysłów węchu i smaku (65)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-03-2018, 03:59:12

uzywalam otrivin przez okolo miesiac. wiem przesadzilam na wlasne zyczenie ale mam katar ciazowy od 2 trymestru a na dodatek przeziebilam sie. teraz dostalam zapalenia zatok i od kilku dni nie czuje zapachow ani smakow. zapalnie prawie wyleczone a ja nic nie czuje nawet jak nos drozny i bez kataru. tragedia. jestem zalamana... czy komus wrocil wech i smak po dostawieniu kropli?
gość
30-05-2018, 22:01:59

Odgrzewam temat. Mogę tylko stwierdzić to samo,co autorka wątku - po pieprznięciu potylicą w twardą posadzkę, pęknięciu podstawy twarzoczaszki i nabyciu krwiaka, po wyjściu ze szpitala po tygodniowej oberswacji (w czasie której krwiak został farmakologicznie wchłonięty) - brak węchu i smaku poza smakami podstawowymi (słodki, słony, kwaśny, gorzki i umami).
gość
01-06-2018, 17:13:02

czytałem kiedyś że jak krew dostanie się do narządów węchu to zmysł ten traci się bezpowrotnie...
ja sam po septoplastyce miałem kilka dni kiedy nie czułem zupełnie zapachów i smaku i mogę powiedzieć że jest to potworne uczucie, jak jesz i wlasciwie smakuje to jak wata
gość
24-09-2018, 16:06:33

Treść zablokowana przez moderatora

gość
24-06-2020, 17:15:47

Gość 2010-11-03 21:18:56
Ja powoli odzyskuję węch i polepszyły się smaki, chociaż musiało minąć wiele miesięcy. Wiem jak trudne jest życie za szkłem.Jeśli ktoś miał taki problem odezwijcie się poniżej a wtedy podam swój email.Pozdrawiam
proszę o kontakt adczens@wp.pl
gość
12-02-2022, 09:42:44

Gość 2010-11-10 19:28:06
Hej Madziu, napisz do mnie na adres marika77-1977, napisz kiedy straciłaś węch i w jakich okolicznościach (to ważne) i czy cokolwiek czujesz. Napiszę Ci jakie zażywałam leki itd... Nie martw się,ja też myślałam,że spędzę całe życie za szkłem a jednak nie.Pozdrawiam i głowa do góry
gość
12-02-2022, 09:44:42

Witam. Po upatku straculem węch i smakba jestem kucharzem.... podaj prosze adres email do siebie. Moj to jmwirscy@gmail.com
gość
12-02-2022, 17:19:10

Szybko na badania oraz mr /będą widoczne zatoki klinowe. Nie przedłużające tego!
gość
07-05-2022, 06:27:19

Cześć.w grudniu po upadku na glowe stracilem stracilem wech i smak.tzn stracilem.wszystko smierdzi i smakuje podobnie, toksycznie,zle.do tego szum w glowie, szybkie zmeczenie organizmu, nocne poty,czeste szczypanie oczu.czy byl ktos w podobnej sytuacji?
frujonh@gmail.com
gość
01-09-2022, 19:27:04

Gość 2010-11-10 19:28:06
Hej Madziu, napisz do mnie na adres marika77-1977, napisz kiedy straciłaś węch i w jakich okolicznościach (to ważne) i czy cokolwiek czujesz. Napiszę Ci jakie zażywałam leki itd... Nie martw się,ja też myślałam,że spędzę całe życie za szkłem a jednak nie.Pozdrawiam i głowa do góry

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: