Reklama:

Utrata zmysłów węchu i smaku (65)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
04-05-2009, 13:43:00

W listopadzie ub. roku pośliznęłam się w łazience ,straciłam przytomność i odzyskałam ją w szpitalu. W wyniku upadku doznałam urazu głowy tj. krwiaka , pęknięcie czaszki i obrzęku mózgu. Po dwóch miesiącach urazy minęły ale pozostał płyn w głowie. Straciłam węch i smak i do tej pory nie odzyskałam tych zmysłów, jest to strasznie dokuczliwe. Lekarz nie dał mi na to żadnych leków i powiedział że nigdy już nie wrócą te zmysły. Proszę o pomoc , może ktoś miał taką przypadłość i doradzi mi coś.
[addsig]
TURYSTKA112
gość
13-02-2010, 10:16:39

Ja jestem moze troszke w lepszej sytuacji,bo smak posiadam ale wech mam zaburzony,cos czuje ale nie znam tych zapachow.Ja je okreslam jako zapach toksyczny.
Hmm..nie wiem sam czy to sie zmieni,choc czasami wydaje mi sie ze jest troszke lepiej,moze sugestia...
Pozdrawiam Hepper
gość
14-04-2010, 16:52:00

Mam to samo po krwiaku juz nie dlugo bedzie rok jak nie mam ani wechu ani zapachu,czuje czasem nie znane zapachy i nie wiem czy to rzeczywiscie zapach czy moja wyobraznie he trudno mi sioe z tym pogodzic ze moze tak byc do konca moich dni
gość
06-07-2010, 22:16:54

Ja czuję zapach niektórych rzeczy np mięty, kawy, zup, nawet chleba. Straciłam węch po urazie,pół roku nic nie czułam,a potem zaczęłam czuć wiele rzeczy stopniowo,ale nie jest ok a już 14 m-cy.
gość
03-11-2010, 20:18:56

Ja powoli odzyskuję węch i polepszyły się smaki, chociaż musiało minąć wiele miesięcy. Wiem jak trudne jest życie za szkłem.Jeśli ktoś miał taki problem odezwijcie się poniżej a wtedy podam swój email.Pozdrawiam
Początkująca
05-11-2010, 20:03:14

Ja też straciłam węch w bardzo dziwny sposób. Oczywiście chodzę do lekarza ale niewiem co mam robić. Proszę napisz swojego maila żebym mogła się z Tobą skontaktować jak odzyskałes węch.
gość
10-11-2010, 18:28:06

Hej Madziu, napisz do mnie na adres marika77-1977, napisz kiedy straciłaś węch i w jakich okolicznościach (to ważne) i czy cokolwiek czujesz. Napiszę Ci jakie zażywałam leki itd... Nie martw się,ja też myślałam,że spędzę całe życie za szkłem a jednak nie.Pozdrawiam i głowa do góry
gość
11-11-2010, 11:14:40

marika77-1977@tlen.pl
Początkujący
01-02-2011, 11:09:21

Witam
Utraciłem węch prawdopodobnie jak twierdzi laryngolog po zażywaniu zbyt długo OTRYVINU lub jest to wynik powikłań pogrypowych .Dostałem serię domięśniowo witaminy B i płukanie wodą morską.Obecnie dalej łykam witaminki B i B1 i dalej nic nie czuję lub bardzo słabo np. skórkę z mandarynek .Jeżeli ktoś miał podobne powikłania to proszę o poradę . Dzękuję
gość
25-03-2011, 10:52:48

Witam,

jestem studentką UwB, rozpoczynam pisanie pracy magisterskiej, zainteresował mnie temat utraty zmysłów (węchu i smaku). Potrzebuję osób chętnych do przeprowadzenia badań.
Zależy mi na nawiązaniu relacji mailowej -> 100 % anonimowej!
Po ukończeniu pracy przedstawiłabym wyniki.
Proszę o kontakt na mail: miskin3333@gmail.com
Pozdrawiam i liczę na pozytywną odpowiedź.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: