Reklama:

Udar pnia mózgu (99)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-11-2016, 22:42:32

Cześć. Mam teraz 36 lat. W sierpniu 2015 dostalam udaru krwotocznego do pnia mózgu. Miesiąc leżałam na udarowym, lewostronnie sparaliżowana, podwójne widzenie. Po udarowym trafiłam od razu na szpitalny oddział rehabilitacji /mialam dużo szczescia/ i troche mnie pocwiczyli do tego dużo pracy nad soba w domu. Po 7 mcach od udaru jeździłam samochodem - to byl juz mój ostatni cel. Pierwsze były mniejsze i tak po maly doszlam do tego ostatniego.. Motywacja dla mnie byla moja 5 letnia córeczka moje szczęście. To dla niej cwiczylam i dla niej walczyłam i walczę caly czas. Przyczyna bylo pęknięte naczynko. A skąd i dlaczego tego nie można ustalić. Ot tak stalo sie. Po udarze pozostala mi opadajaca lewa strona i powloczenie noga. NIE PODDAWAJCIE SIĘ I WALCZCIE. Nie ważne czy ktos ma 20, 30, 50 czy 70 lat WIARA CZYNI CUDA. Pozdrawiam serdecznie
gość
24-12-2016, 00:27:02

Witam,
Miałem udar w kwietniu i oprócz wielu innych problemów też było podwójne widzenie. Na szczęście trafiłem do centrum optometrii i terapii wzrokowej w Poznaniu i w moim przypadku udało się to zniwelować. Robi się też okulary ze specjalnymi pryzmatami podobno.
gość
25-02-2017, 21:31:28

Witam wszystkich jestem załamana moja serdeczna przyjaciółka doznała udaru mózgu i pnia . Leży w Piotrkowie Tryb jej stan po 14 dniach jest słaby. Po pierwszej dobie wprowadzili ja w śpiączkę po wysuszeniu 7 dniach myślałam że będzie jakiś przelom nic nadal. Obecnie ma nadal wprowadzona rurkę do thawicy by lepiej jej się oddychalo. Komunikuje się z nami oczami jest sparaliżowana lewostronnie ale prawa jest taka obojętna . Mam pytanie do Państwa co mogę zrobić by jej pomóc czy już można myśleć o rehabilitacji czy za wczesnie jak mam postępować by nie poddała się i walczyła . Martwie się że zapada się tak w sobie że nie zależy jej . Pomocy
gość
25-02-2017, 21:59:02

Proszę o jakieś namiary na dobrych neurologow na jakieś dobre osr rehabilitacji łódzkie Mazowieckie . Mój adres mailowy pycinska2005@interia.pl
Wtajemniczony
26-02-2017, 10:54:49

Witam.
Mam na imię Jacek , jestem 7 miesięcy po operacji ogromnego 5/8 cm,- krwiaka śródmózgowego prawej pólkuli mózgu .
Śpiączka , niedowład lewostronny, niedowidzenie , zespół zaniedbania lewostronnego , dwie rehabilitacje i teraz normalny facet , naprawdę normalny, zdrowy , świadomy i samodzielny.
Mieszkam pod Radomiem a więc blisko a wszystko miałem robione i rehabilitowany byłem w Radomiu.
Chętnie pomogę , wytłumacze , podpowiem i opowiem jak to było ze mną -- jak ze stanu krytycznego podniosłem się i wróciłem do żywych.
Pozdrawiam ...Jacek.
Życzę dużo zdrówka :)
Jacek.
Wtajemniczony
26-02-2017, 11:01:54

kontakt przez twój adres meilowy-- pycinska2005@interia.pl jest niemożliwy , wiadomości wracją jako niedostarczone z powodu błędu..
Pozdrawiam Jacek ...czaja55555@wp.pl
Jacek.
gość
26-02-2017, 15:58:29

Przepraszam z tych nerw źle podałam adres mailowy teraz podam poprawny i z góry dziękuję za wszystkie wskazówki i rady bo bardzo się o nią martwie . mpycinska2005@internat.pl
gość
26-02-2017, 16:17:44

Gość 2017-02-26 16:58:29
Przepraszam z tych nerw źle podałam adres mailowy teraz podam poprawny i z góry dziękuję za wszystkie wskazówki i rady bo bardzo się o nią martwie . mpycinska2005@internat.pl
Wiesz chyba sobie robisz żart z poważnych ludzi bo ten adresmeilowy jest też błędny i wraca informacja o braku możliwości wysłania wiadomości ...napisałem wcześniej swój adres meilowy ale nie skorzystałaś bolepiej podać własny błędny aniżelicoś napisać na mój , albo podać inny kontakt jeśli nie pamiętasz własnego adresu meilowego.
Pozdrawiam ..Jacek.
Wtajemniczony
26-02-2017, 16:22:13

Wiesz chyba sobie robisz żart z poważnych ludzi bo ten adresmeilowy jest też błędny i wraca informacja o braku możliwości wysłania wiadomości ...napisałem wcześniej swój adres meilowy ale nie skorzystałaś bolepiej podać własny błędny aniżelicoś napisać na mój ades poany powyżej --- czja55555@wp.pl--, albo podać inny kontakt jeśli nie pamiętasz własnego adresu meilowego.
Pozdrawiam ..Jacek.
Jacek.
Początkujący
07-03-2017, 15:56:25

Witam,
Moja mama (52 lata) w dniu 04.01 dostała udaru pnia mózgu. Ma porażenie czterokończynowe oraz nie mówi. Ma założona tracheostomie oraz PEG. Mama przy rehabilitacji w szpitalu zaczęłą ruszac lewą ręką i oraz nogami i coraz lepsza jest mimika twarzy. Jest w pełni świadoma.
Szukam cały czas jakiegoś oddziału rehabilitacyjnego który przyjmuje takich pacjentów. Ktoś może miał podobną sytuację i zna jakichs specjalistów? Jakakolwiek istotna informscja byłaby przydatna. Mieszkam w okolicach Warszawy ale dojazd nawet większej odległości nie sprawiałby problemów?
Dziękuję za każdą pomoc.
Paweł

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: