Reklama:

udar niedokrwienny lewostronny (128)

Forum: Udary i tętniaki

gość
09-07-2014, 11:13:00

Kupiłam w Mydeal.pl. i zapłaciłam 109 zł. Mam nadzieję, że dzisiaj przyjdą. Napiszę czy spełnia nasze oczekiwania.
aisikkka 2014-07-09 12:15:13
Wianami,
Drogie te pasy? Ile daliście?
Wtajemniczona
09-07-2014, 20:32:43

sami zadecydowaliście, czy po radzie rehabilitanta..hmm.. nie jestem przekonana czy na łopatkę dobre.
gość
10-07-2014, 08:31:17

Fotka akurat pokazuje ćwiczenie na łopatki. Nam zależy na wzmocnieniu prawej nieczynnej ręki czyli barku, łokcia i w tym kierunku będziemy działać. Pasy mają szersze zastosowanie. Wszystko będziemy robić z wyczuciem bo mięśnie są zastane i każdy ruch tą ręką boli. Jasmino gimnastyka w miarę zdrowego rozsądku jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Mąż całe lata trenował więc też ma w tej dziedzinie doświadczenie. Ja miałam w przeszłości złamane 2 barki ( nie jednocześnie) i gdybym tylko polegała na rehabilitacji na którą chodziłam ruch ręki miałabym ograniczony.
A póki co jestem zła bo termin wyjazdu się zbliża a paski jeszcze nie dotarły. Zabieram na działkę ławeczkę do ćwiczeń i będę pomagać przy ćwiczeniach na mięśnie brzucha bo jest słabiutki.
Pozdrawiam i życzę wszystkim walczącym i wspomagającym wytrwałości
jasminowe 2014-07-09 22:32:43
sami zadecydowaliście, czy po radzie rehabilitanta..hmm.. nie jestem przekonana czy na łopatkę dobre.
Wtajemniczona
10-07-2014, 14:25:07

tez sie zastanwaim, zeby może włączyć siłownię i jakiegoś trenera do tułowia, cwiczymy mega duża, ale nadal nie jest mocny. Tak samo z siłą porażonej nogi. Reh. ćwiczą dużo, ale wiadomo, bardziej neurologicznie niż siłowo.
wypoczynku! bo nie wiem czy będziesz miał dostęp do sieci.
gość
11-07-2014, 08:13:44

Dzięki. Do Internetu dostępu nie będzie do telewizora Bogu dzięki też nie ( na nasze życzenie) Będziemy nareszcie tylko my z rehabilitacją. Jacek będzie bez telewizora miał lepszy kontakt z ciałem. Takie jest moje zdanie. Jeżeli się z nim nie nawiąże bliższego kontaktu to nie będzie dobrych efektów
Do usłyszenia po powrocie z wakacji
Ps. A gdzie podział się nasz Romanek i reszta?
gość
25-07-2014, 20:14:22

Romanek był w szpitalu i odpoczywał od telewizora i internetu. Już mnie wygonili.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
25-07-2014, 20:20:41

My jesteśmy już po wakacjach. Jacek ćwiczył tam dzielnie przez cały czas. Zaczynam namierzać dla niego pływalnię i jakieś tam zajęcia.
Romanek, a co się stało, że byłeś w szpitalu?
Pozdrawiam
gość
25-07-2014, 20:57:44

jasminowe 2014-07-10 16:25:07
tez sie zastanwaim, zeby może włączyć siłownię i jakiegoś trenera do tułowia, cwiczymy mega duża, ale nadal nie jest mocny. Tak samo z siłą porażonej nogi. Reh. ćwiczą dużo, ale wiadomo, bardziej neurologicznie niż siłowo.
wypoczynku! bo nie wiem czy będziesz miał dostęp do sieci.
Co do wyrabiania siły to jest bardzo dobry pomysł. Tworzy odskocznię od już nudnej rehabilitacji. Gimnastyka izometryczna jest bezpieczna i bardzo skuteczna. Ogólna instrukcja http://pl.wikipedia.org/wiki/Gimnastyka_izometryczna
Również rozsądne wprowadzanie ćwiczeń z przyrządami miękkimi /gumy/ na pewno też nie zaszkodzi. Sprężyny, hantle choć nobilitują ćwiczącego, są niebezpieczne do czasu uzyskania dużej siły i stabilności ciśnienia krwi. Myślę że dojdę do tego poziomu.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
25-07-2014, 21:06:22

Te pasy które kupiłam do ćwiczeń są z gumy
gość
25-07-2014, 21:11:08

wianami 2014-07-25 22:20:41
My jesteśmy już po wakacjach. Jacek ćwiczył tam dzielnie przez cały czas. Zaczynam namierzać dla niego pływalnię i jakieś tam zajęcia.
Romanek, a co się stało, że byłeś w szpitalu?
Pozdrawiam
Żeby mi się nie nudziło to przyplątało się jeszcze MMN-CB. Mniej więcej co dwa, trzy miesiące mam podawany KIOVIG. Ale w koło jest wesoło.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: