Reklama:

Trileptal - poradźcie (84)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-05-2009, 23:07:00

Ja biore 2***trileptal 1050 i 2*** depakine 900 i normalnie wale co wlezie pewnie po tym co napisalem zaczniecie mi pisac ze jestem glupi. Ale ja bylem z tych co niepotrafili sie pogodzic jak cos moj nr gg 4658165
gość
18-06-2009, 07:00:00

05-05-2009 o 19:36, gość :
a ktoras z Was biorac ten lek jest była w ciazy ? planujemy z mezem dziecko...
pozdrawiam

My z mężem również planujemy dziecko. Mój Neurolog powiedział ze radził by na pierwsze trzy miesiące odstawić lek całkowicie, choć ponoć Trileptal jest bezpieczniejszy od innych leków.
Biorę Trileptal od 2 lat i czuje się lepiej niż po Amizepinie.
gość
02-07-2009, 22:40:00

Ja biore trileptal 2x dziennie 450 mg i depakine 2 x 300 od nieco ponad roku . Nic mi sie nie dzieje ,a gdzies od polowy roku sporadycznie zdaza mi sie na jakas grubsza BIBE trafic i oczywiscie nie stoje zboku. Nic mi sie po tym takze nie dzieje .

gość
15-07-2009, 09:21:00

biorę trileptal od trzech lat i czuję się swietnie
gość
17-07-2009, 12:20:00

ja trileptal zaczełam brać od niedawna. najpierw brałam depakine- piłam ]:-> potem lamitrin- chlałam ]:-> hehe przynajmniej raz w miesiącu było grubo a w tamte wakacje nie było dnia bez piwa potem poszłam do pracy i przestałam imprezować i... mi się pogorszyło. :P lekarz mi kazał wrócić do depakiny więc wróciłam wypadło mi połowe włosów więc kazał mi zminic na trileptal. biore narazie 300 na dobe łączone z lamitrinem którego nie odstawiłam do końca potem ma być 600. Szczerze mówiąc to efektów ubocznych nie ma tylko... zrobiłam się jakaś zamknieta w sobie... Pocieszam sie tym że to może przez to całe zamieszanie z odstawianiem włączaniem i stresem że znów się nie przyjmie....

ale narazie nie narzekam
gość
15-08-2009, 17:42:00

ja biore trileptal od hmm... chyba z 10 lat na początku miała 2***300g a potem po ostatni napadzie zwiększyli mi dawke do2*** 600g i dodali topamax i od tamtej pory jest wszytko oki ale jest bardzo dobry i nie zauważyłam żadnych działań ubocznych:P Choruje od 7 roku życia ale tą chorobą bardziej sie przejmuje moja mama niż ja i od niej całe życie słysze pamiętaj że jesteś chora... z tą chorobą da sie normalnie funkcjonować i czepać życie garciami ewcia_921@wp.pl to mój mail jakby ktoś chciał o coś zapytać albo pogadać w tej sprawie
gość
25-08-2009, 16:18:00

U mnie padaczke stwierdzono prawie 5 lat temu. Miałam wówczas 15 lat ;] do teraz biore Trileptal, nie miałam żadnego ataku, ani żadnych skutków ubocznych.... no może przez pierwsze tygodnie odczuwalam znaczne zmeczenie, nawet odrazu po przebudzeniu. Jeśli chodzi o alkohol, to czasami mi sie zdarzalo wypic jedno piwko...nic sie nie działo
Aczkolwiek mam pytanie.... głównie dla kobiet Jak to jest z lekami antykoncepcyjnymi? Pozdrawiam.
gość
29-09-2009, 20:38:59

Hej,

ja biorę Trileptal i tabletki antykoncepcyjne, nic mi nie jest. Rozmawiałam na ten temat z ginekologiem zanim mi je przepisał i powiedział, że to są 'delikatne' tabsy i nie wchodzą w reakcje z innymi. Tabletki anty- Qlaira.
gość
11-10-2009, 09:07:01

Witam , a czy może ktoś ma dziecko które przyjmuje zawiesinę Trileptal?
gość
03-11-2009, 22:18:36

Witam. Choruję już z 6 lat, a trileptal biorę od ok 4. Jak studiowałem to niestety trzy ostatnie lata ostro imprezowałem i dużo piłem. Trochę tego żałuję, ale ataki w sumie miałem 1-2 razy na 2 miesiąc. Teraz się ograniczam, staram się systematycznie brac leki, ale zdarzy się jedna większa impreza na jakis czas i na drugi dzień znowu atak. Czyli znowu 1 atak na 2 miesiące. Tak się zastanawiam na tym, wczesniej piłem prawie codziennie, teraz raz na miesiąc, czy jest sens się ograniczać. Cięzko jest zrezygnować z alkoholu. Pozdrawiam walczących!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: