Reklama:

Trileptal - poradźcie (84)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-09-2016, 16:19:53

Gość 2008-10-18 13:15:00
wykryto u mnie padaczke 4 miesiace temu.. trileptal to juz mój 3 lek..bralam na poczatku lamitrin ale wystapiła bardzo duża wysypka ktora nie chciala zejsc i nie sypiałam prawie wcale wiec zmieniono mi lek na Keppre po 2 miesiacach brania jej straciłam połowe włosów i wystąpiły rózne inne skutki uboczne wiec zmieniono mi ja na trileptal. Zaczełam brać go od wczoraj i boje sie czy znowu nie bede traciła włosów garściami jestem w klasie maturalnej i mam straszne problemy teraz z koncentracja i nauka, czesto sie zapominam czy po tym leku równiez sa takie skutki? mam nadzieje ze nie bedzie tak zle.. czytalam tutaj duzo osob mówi o piciu alkoholu, naprawde nie mozna spozywać go wcale?
gość
20-09-2016, 16:41:15

Cześć. Dziwny zbieg okoliczności ale zażywałyśmy te same leki... Mam stwierdzoną epilepsję od około roku. U mnie to skutek uboczny naświetlania guza mózgu. Pierwsze tab to Lamotrin, które nie blokowały ataków, następne to Keppra ataki blokowały, ale straciłam 1/4 włosów, mam napady lękowe, dezorientację w terenie, straszne ubytki w pamięci, prawie całkowicie odciełam się od znajomych-najlepiej jest mi siedzieć w domu bo czuje się wtedy najbezpieczniej, mam też napady paniki-potrafie zgubić się w sklepie. Może innych to będzie bawić ale to serio nie jest zabawne-przez te tabletki stałam się w wrakiem człowieka. Zgłosiłam to dla lekarza miesiąc temu i dostałam receptę na Trileptal-zaczynam go brać w przyszłym tygodniu nie odstawiając przez pierwszy miesiąc Kappra, żeby nie mieć ataków i przyzwyczajać organizm do nowych. Boję się panicznie co teraz będzie 😢 Narazić biorę suplementy diety na włosy, pamięć i koncentrację.
Najgorsze, że próbowałam odstawić tabletki Kappra i było jeszcze gorzej-ataki nasiliły mi się bardziej niż sprzed brania tych tabletek, nie mogłam się uspokoić ręce trzęsły się strasznie, a o migrenach nie wspomnę...
gość
05-05-2017, 04:19:30

Ja po trileptalu przez 2 godziny chodziłam jakby ktoś zdzielił mnie młotkiem, zasypiałam nawet stojąc (2 godziny po przyjęciu leku) , dostałam 2 miesiączek w ciągu jednego miesiąca, przerwałam cykl przyjmowania leku, bo coraz większe dawki powodowały jeszcze większe otlumanienie.
gość
10-04-2018, 17:42:41

Hej. Choruje na padaczkę od dzieciństwa po ciąży gdy napady ustaliła zmniejszyłam dawkę za zgodą lekarza waga spadła koncentracja była ok napady zaczęły wracać leki zwiększyła waga wzrosła koncentracja spadła wnioski nienawidzę trileptal a biorę to bardzo długo wiem co pisze do tego zaburzenia rownowagi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: