Reklama:

Trileptal - poradźcie (84)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-01-2011, 19:13:13

mam pytanie: czy po TRILEPTALU ktoś przytył, bardzo mnie to interesuje, bo obecnie przytyłam po depakine chromo i mam zmieniony lek na Trileptal i boję się że znowu przytyję po Trileptalu.
gość
04-03-2011, 10:00:03

Witam,

Trileptal biorę od roku. Wcześniej dostałam Tegretol. Na początku wszystko było ok, napady zniknęły, ale po jakimś czasie mój organizm zaczął źle reagować na każdą dawkę tego leku (m.in. wymiotowałam po nim), poza tym ataki wróciły.

Po Trileptalu, ataki są zdecydowanie rzadziej, ale nadal występują, poza tym jestem po nim bardzo senna i są dni, że przez to nie mogę normalnie funkcjonować.

Ale każdy organizm inaczej reaguje na leki...
gość
08-03-2011, 19:17:56

Ja biore trileptal od 5 lat. Nie mam już ataków ale czuje coraz czesciej zmeczenie i czesto nie mam siły cwiczyć na wfie w moim wypadku. Neurolog ktora przepisuje mi te leki mowi ze nie ma po co ich zmieniać. Mam robione badanie EEG i ciagle wychodzą złe wyniki.
gość
17-09-2011, 22:37:39

mój chłopak bierze Trileptal od dłuższego czasu jakieś 5-6 lat. Lek jest dla niego idealny. Nie miał ataków, zresztą u niego pojawiały się bardzo rzadko. Był trochę osłabiony czasami bolała go głowa. Lek przestał brać w marcu br z zalecenia lekarza, bo wyniki były rewelacyjne i lekarz zdecydował sie na odstawienie leków i wszystko było jak najlepiej do wczoraj kiedy dostał atak i znowu bierze Trileptall...
gość
18-09-2011, 09:52:40

Witam

Juz sie wypowiadałam na forum Padaczkana temat odstawianai lekow przeciwpadaczkowych,mialam podobna sytuacje z mezem brał Phenotyinym WZF lekarz kazał odstawic.Po odstawieniu za jakis czas pojawiły sie ataki ktore trwały nawet 20 min,tak wiec teraz bierze o wiele silniejszy Depakine 500,i jak narazie nie miał atakow zadnych.Ale strach jest odstawiac te leki juz nie bedziemy napewno prubowac ich odstawic
gość
18-07-2012, 12:22:16

Depachine Chromo 500 to stary lek i mało skuteczny ja ostatnio bylem w Krakowie u dr Czapinski centrum leczenia padaczki i migreny tel 12-623-09-13 dal mi Trileptal stopniowo wycofal dephakino chrono 500 teraz biorę trileptal i kepre i odpukać wszystko gra
gość
02-11-2012, 15:50:37

Witajcie.
Ktoś pytał o ciążę. ja mimo brania leku i tego, że choruję na padaczkę od dwunastu lat, urodziłam zdrowe dziecko, bez jakichkolwiek komplikacji. dziecko jest zdrowe, musialam tylko dwa razy zrobic dodatkowe badani, a teraz lekarz namawia na drugie, ale mój stan zdrowia się pogorszył więc narazie chcę to przeczekać. pozdrawiam wszystkich.
gość
04-04-2013, 21:31:54

Ja po Trileptalu codziennie wymiotowałam. To było wiele lat temu, ale pamiętam to dokładnie. Chodziłam wtedy z chłopakiem, który nie za bardzo przypadł do gustu moim rodzicom. I któregoś dnia, gdy właśnie wymiotowałam, usłyszałam jak matka mówi do ojca: "W ciąży jest." A ja wiedziałam, że nie jestem, bo libido też po tym spada. Zresztą, to wszystko jest na ulotce. Potem lekarz przepisał mi jakieś leki przeciwwymiotne przed czy po obiedzie, ale niedługo je odstawiłam.
gość
04-04-2013, 21:40:18

Bierzesz kepprę i wszystko gra? No to Ci gratuluję, bo mnie po niej wszystko wkur***ało, więc zaraz ją odstawiłam i więcej nie wezmę.
gość
05-04-2013, 10:24:09

Ja po Depakinie bardzo przytyłam, więc byłam zadowolona że lekarz mi ją odstawił. Trileptal też brałam, ale po jakimś czasie mi go odstawiono. Teraz jestem na lamotryginie, było dobrze ataki minęły. Ale niestety się zaczęły. W wielki czwartek, no trudno. Za tydzień idę do neurologa, zobaczę co mi powie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: