Reklama:

Trileptal - poradźcie (84)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-05-2008, 22:03:00

Witam serdecznie, czytam i czytam i czytam , i widzę że prawie wszyscy zachwalacie ten lek , ale powiem że on akurat u mnie chyba się nie przyjmue. i jak widziałem wcześniej u kogoś też. Objawy to łysienie , przyrost wagi no i powiedzmy sobie szczerze zaczeły się problemy w łóżku we dwoje. Panowie nie wiem jak u was , ale ja zaczynam oceniać ten lek negatywnie. Pozdrawiam
gość
24-08-2008, 09:52:00

cytat
"dodane: 06-05-2008 o 00:03
autor: Gość
Witam serdecznie, czytam i czytam i czytam , i widzę że prawie wszyscy zachwalacie ten lek , ale powiem że on akurat u mnie chyba się nie przyjmue. i jak widziałem wcześniej u kogoś też. Objawy to łysienie , przyrost wagi no i powiedzmy sobie szczerze zaczeły się problemy w łóżku we dwoje. Panowie nie wiem jak u was , ale ja zaczynam oceniać ten lek negatywnie. Pozdrawiam"

hehe moze powinienes zmienic partnerke w lozku: >zreszta nie jestes jeden ja po pigulkach antykoncepcyjnych tez mialam problemu w lozku a branie hormonow robi sie dla facetow wiec wiele ludzi nie ma lekko,nawet kobiety

wracajac do tematu ja dopiero zaczynam brac 4 dzien trileptal co prawda rano i wieczorem po ***450mg wiec chyba malutko.zmienilam z lamitrinu,ktory bralam 2 lata (a dawno dawno temu bralam neurotop)bo to wielki shit kupa gowna .z lamitrinu dostalam depresji i nerwicy i zygania codzennie i stanow lekowych calymi dniami i prawie 8 miechow nie wychodze z domu i stany lękowe wszedzie gdzie sie da a do tego studiuje wiec kompletna kapa przy egzaminach az mi sie rece trzes,y ze strachu bo strach to moj pszyjaciel nieodlaczny niestety od pewnego czasu..teoretycznie nigdy w zyciu w dzien nie mialam napadu ale raz na rok w nocy takze i tak nie jest zle a jednak od 8 lat biore leki takze moja kadencja tez jest spora a musze przyznac czasem czuje sie jak hipohondryk i wciskac sobie kity.wiec nie dosc ze bylam zdrowa w miare to lamitrin wzbudzil we mnie choroby psychiczne wiec nie polecam to moja prywatna kleska no i nie ma bata chudnac bo od razu sie tyje.od kilku dni odkad biore trileptal,wiadomo leki sie gryzą,odzwyczajaja i przyzwyczajaj wiec nic sie nie zmienilo jest dziwnie ale mam nadzieje ze po waszych w wiekszosci pozytywnych wypowiedziach bedzie ok jak nie to chyba tylko psychiatra mi zostaje: ) zreszta patrzac na ulotke lamitrinu ktora ma metr i trileptalu ktora jest krociutka maja calkiem inny skład.mam clorenxan i clonozepam na czarne chwile wiec zawsze jest ratunek.
tez zycze wszystkim powodzenia.....z calego serca i zadnych skutkow ubocznych działajacych na psychike.
xoxo
gość
25-08-2008, 07:08:00

Ja juz brała Fenytoinę, Tegretol i Trileptal, Po fenytoinie bylo kijowo - zapominalstwo, brak koncentracji, kilka malych napadow - bez utraty przytomnosci, ale podobno fenytoine to lek stary i ***, przy tegretolu i trileptalu luz,
Dziwie sie ludziom ktorzy piją alko - juz pomijam łączenie z lekami, ale alko obniża przeciez próg pobudliwości komórek nerwowych -czyli zwieksza prawdopodobienstwo napadow, oczywiscie polpiwka nie zaszkodzi czy lampka wina, ale jakies balety... nie dziwcie sie ze macie tyle skutkow ubocznych, jak nie dbacie o siebie, tak samo wszyscy narzekaja na clonazepam, ćpuny kradna na to recepty itd, ja to biore doraznie i nic mi nie jest nie chodze "na haju"
gość
25-08-2008, 09:44:00

witam!!! ja zaczalem brac trileptal dopiero niedawno... bo od jakiegos 1,5 miesiaca. Wczesniej od pol roku mialem odstawione leki. a przed odstawieniem bylem na trileptalu od ok 5 lat i nie mialem zadnego napadu i czulem sie bardzo dobrze (zadnych skutków uboczbych czy cos)Mam pytanie po jakim mniej wiecej czasie ten lek w pelni zaczyna dzialac?? Zauwazam juz duza poprawe w porownaniu do tego co bylo zaraz po napadzie ale jeszcze nie czuje sia tak dobrze jak to bylo przed nim...
gość
25-08-2008, 17:06:00

ja tez clonazapam biore doraźnie raz na 2 meichy i to połówkę z 0,5mg i działa jak szalony: )tzn euforycznie hehe nie ma co sie faszerowac za siłę.
gość
31-08-2008, 10:02:00

Ja bralam Trileptal 900 mg na dobe przez 5 lat. Lekarz uznal, że na podstawie EEG można odstawic lek. I tak sobie żylam ponad 3 m-ce, aż przedwczoraj w nocy mialam atak (u mnie dzieje się to tylko w nocy). Podłamałam się bardzo. Miałam nadzieję, że będe mogła żyć normalnie bez leków, no i chyba się przeliczyłam. Jutro jade na badanie EEG, żeby zobaczyć co się stało, czy zapis sie pogorszył. Ale nastrój mam bardzo depresyjny. Zaczęlo mi sie układac w życiu, a tu nagle powrót do przeszłości... Być może leki do końca życia... Za rok wychodze za mąż. Boje się, czy moje dzieci nie odziedzicza po mnie tej choroby... Generalnie załamałam się...
gość
03-09-2008, 15:39:00

To sie nie łam :D bo padaczka nie jest choroba dziedziczną z tego co wiem
gość
19-09-2008, 00:02:00

kurde ja tez mam tylko w nocy to samo :| !!no to dobre i co ze trileptal dzialał skoro pozwolil ci lekarz odstawiac....znaczy ze mam jakas nadzieje bo mozliwe ze na pewne fazy snu dobrze dziala : > powodzenia i wspolczuje troche ze znow musisz wracac do tych problemow
gość
18-10-2008, 11:15:00

wykryto u mnie padaczke 4 miesiace temu.. trileptal to juz mój 3 lek..bralam na poczatku lamitrin ale wystapiła bardzo duża wysypka ktora nie chciala zejsc i nie sypiałam prawie wcale wiec zmieniono mi lek na Keppre po 2 miesiacach brania jej straciłam połowe włosów i wystąpiły rózne inne skutki uboczne wiec zmieniono mi ja na trileptal. Zaczełam brać go od wczoraj i boje sie czy znowu nie bede traciła włosów garściami jestem w klasie maturalnej i mam straszne problemy teraz z koncentracja i nauka, czesto sie zapominam czy po tym leku równiez sa takie skutki? mam nadzieje ze nie bedzie tak zle.. czytalam tutaj duzo osob mówi o piciu alkoholu, naprawde nie mozna spozywać go wcale?
gość
20-10-2008, 17:16:00

Hej.
Cztery miesiące temu i klasa maturalna? Echh skąd ja to znam, no ale choroba nie wybiera... Tak czy inaczej ja od początku jechałem na Trileptalu przez 3 lata później zabrakło mi leku no i jakoś tak sam odstawiłem ale nie było żadnych problemów z tego powodu, aż do tego momentu (a właśnie kończę studia ) ale to akurat sam przegiąłem. Co do samego leku to nie jestem pewny czy to akurat jego efekt ale znacznie pogorszył się u mnie wzrok, pamięć oraz koncentracja co było wielkim kłopotem na studiach. Jeśli chodzi o wypadanie włosów to nie zauważyłem nadmiernego ich wypadania ale fakt faktem, że zrobiły się rzadsze a wiem jaki to problem dla dziewczyny. Jeszcze alkohol...hmmm wiadomo NIE WOLNO, ale zdarzało mi się w czasie zażywania leku trochę więcej wypić, wtedy nie zażywałem dawki (300mg/24h więc niewiele ) np. przez dzień no i udawało się ale NIE POLECAM, nie warto.
Pozdrawiam!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: