Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-03-2024, 12:30:34

Witajcie.
Przeczytałam każda wypowiedź na tym forum. Ale nie znalazłam odpowiedzi
Mam torbiel szyszynki (większego rozmiaru niż mój tutaj nie zauwazylam) 22x35x21.
Od wielu lat mam bóle głowy, towarzyszą im wymioty, światło i dźwiękowstręt. Bardzo pogorszyl mi sie wzrok. W skali miesiąca migreny mam ok 20 dni. Bol jest nie tyle co bolesny, ale uciążliwy. Jestem zmęczona samym bólem
Umówiłam się na konsultacje do profesora Kurneta w Warszawie.
Chciałam zapytać Was gdzie wykonywaliście operacje, jakich lekarzy polecicie, czy na NFZ wykonują takie operacje oraz jaki czas oczekiwania na nią. Jaki koszt prywatnie, jaki czas oczekiwania prywatnie.
gość
27-03-2024, 18:17:49

gość 27-10-2021, 15:14:05
Dzień dobry, mam taki sam problem. Nikt mi nie jest wstanie pomóc. U mnie oczopląs pojawił się nagle w wieku 24 lat na jednym oku. Lekarze rozkładają ręce. Wszystkie wyniki dobre. Jedyne co wyszło to torbiel na szyszynce. Czy udało się Pani znaleźć lekarza, który pomógł?
proszę szukać w necie Sergiej Czarny
gość
27-03-2024, 18:21:57

gość 27-03-2024, 13:30:34
Witajcie.
Mam torbiel szyszynki (większego rozmiaru niż mój tutaj nie zauwazylam) 22x35x21.
Od wielu lat mam bóle głowy, towarzyszą im wymioty, światło i dźwiękowstręt. Bardzo pogorszyl mi sie wzrok. W skali miesiąca migreny mam ok 20 dni. Bol jest nie tyle co bolesny, ale uciążliwy. Jestem zmęczona samym bólem
Chciałam zapytać Was gdzie wykonywaliście operacje, jakich lekarzy polecicie, czy na NFZ wykonują takie operacje oraz jaki czas oczekiwania na nią. Jaki koszt prywatnie, jaki czas oczekiwania prywatnie.
proszę szukać Sergieja Czarnego naturalna.odnowa zajmuje się szyszynka to jest Medycyna Starosłowiańska naprawdę polecam:)
gość
27-03-2024, 18:23:50

Witajcie.
. proszę szukać Sergieja Czarnego naturalna.odnowa zajmuje się szyszynka to jest Medycyna Starosłowiańska naprawdę polecam:)z całego serca!:)
gość
27-03-2024, 18:25:22

Witajcie.
. proszę szukać Sergieja Czarnego naturalna.odnowa zajmuje się szyszynka to jest Medycyna Starosłowiańska naprawdę polecam:)z całego serca i od serca:)
gość
27-03-2024, 18:27:30

gość 27-07-2023, 17:37:22
Witam
Tez mam torbiel szyszynki. Bylam u specjalistow zielarzy itd. Mam caly czas bole glowy. Przejda na 2-3 tyg i znow glowa potem boli. Borykam sie z tym juz 10miesiac. Kazdy lekarz mowi ze od torbieli szyszynki glowa nie moze bolec.. Nie wiem komu i w co wierzyc..
Bralam leki od migreny nie pomogly co rusz nowe a i tak boli..nie wiem co robic...
.
proszę szukać Siergieja Czarnego naturalna.odnowa zajmuje się szyszynka to jest Medycyna Starosłowiańska naprawdę polecam:)z całego serca i od serca:):):)
gość
27-03-2024, 18:28:39

gość 31-05-2023, 11:52:58
gość 30-04-2023, 23:40:46

Dzień dobry, nasza córka lat 11 od trzech miesięcy boli ją głowa cały czas (dzień , noc) z tym że w nocy potrafi boleć bardzo i wybudzić ze snu, przy mocnym bólu mdli ją i potrafi nawet zwymiotować , ból który jest ciągły ocenia 6/10 i wtedy funkcjonuje w miarę ale jak boli bardzo i z wymiotami to ocenia na 10/10 ból zaczął się po przebytej infekcji i wtedy też zrobiliśmy rezonans i wyszło torbiel szyszynki 5/7mm jak również pogrubiona sciana zatoki klinowej po stanie zapalnym, od tego momentu myśleliśmy że to kwestia zatoki ale niedawno zrobiliśmy dokładniejszą tomografię zatok i ten stan już nie występuje a głowa boli dalej.
Teraz doszły powtarzające się gorączki i bóle gardła które nasilają ból głowy, pytanie do Państwa czy jest szansa lub ktoś miał operowaną szyszynkę tej wielkości ? , wszyscy lekarze mówią że to nie to a byliśmy już u kilku jak nie dziesięciu, w badaniach jedynie morfologia wyszła nieprawidłowo ale to było spowodowane odwodnieniem z uwagi na małą ilość wypijanych płynów, robiliśmy też te badania na zmiany nowotworowe AFP, B-HCG, tarczycę badaliśmy, kreatyninę , sód, potas ,FT4, Ferrytyna, Glukoza

[/CYTAT
Neurochirurdzy twierdzą że operacja jest ostatecznością może ona skończyć się różnie to bardzo trudne miejsce operacyjne. Lekarze na płycie niech dokładnie sprawdzą czy uciska na inne struktury bo to niewielki torbiel. Jeżeli chce Pani porozmawiać proszę napisać na FB
. proszę szukać Siergieja Czarnego naturalna.odnowa zajmuje się szyszynka to jest Medycyna Starosłowiańska naprawdę polecam:)z całego serca i od serca:):):)
gość
21-04-2024, 00:29:20

gość 05-09-2019, 21:11:15
Witajcie! Postanowiłem napisać, bo wypisujecie tutaj głupoty i strasznie panikujecie. Mam torbiel szyszynki 15mm na 11mm i co powiedzieli lekarze? 2 neurochirurgów, 3 neurologów, okulista i laryngolog:

- Torbiel szyszynki nie jest guzem.
- Torbiel szyszynki nie jest nowotworem złośliwym.
- Torbiel szyszynki nie staje się nowotworem złośliwym.
- Moje wymiary nie są duże, czyli 15x11mm (dużo osób tutaj ma jeszcze mniejsze niż ja)
- Przeważnie mamy go od urodzenia. (rzadko kiedy rosną)
- Torbiel może się sama wchłonąć.
- Jeśli nie naciska na inne narządy (czyli jest mały) tylko go kontrolujemy. Jednak kiedy rośnie należy zrobić zabieg wycięcia.

I to tyle. Nic strasznego. Jest bo jest, dlatego wyluzujcie trochę, będziemy żyć ;)

Pozdrawiam! Michał

A skąd Pan wie,że od urodzenia? czyli tym ludziom od razu po 17mm urósł ? No u niemowlaka ciężko o polipa 15-17mm. Czyli lekarze tych osób ,które miały zabiegi kłamią tych ludzi? A może Ci ludzie mają objawy,które im utrudniają życie. Aaa RMI też nie jest wiarygodne ? Myślę ,że każdy z Nas życzy Pani brak objawów i najlepiej jakby Pan się już nie udzielał . Pozdrawiam
gość 05-06-2019, 11:52:15
Cześć. Ja też jestem po operacji guza szyszynki. Operację miał 6 miesięcy temu. Jest to bardzo poważna operacja ale jest wykonana przez specjalistę to nie ma się co obawiać. Ja po operacji nie miałam praktycznie żadnych skutków ubocznych jedynie przez kilka dni gorzej widziałam i byłam bardzo słaba. Nie można przez 3 tygodnie nic robić i bardzo uważać. Trzeba wierzyć ze bedzie dobrze
gość
21-04-2024, 00:30:08

gość 11-09-2019, 22:17:30
Witam wszystkich serdecznie działaj odebrałam wyniki rezonansu magnetycznego torbiel szyszynki 9.9mm jak wygląda leczenie czy to się leczy mam zawroty głowy i bóle głowy pozdrpozdrawiam
gość 05-09-2019, 21:11:15
Witajcie! Postanowiłem napisać, bo wypisujecie tutaj głupoty i strasznie panikujecie. Mam torbiel szyszynki 15mm na 11mm i co powiedzieli lekarze? 2 neurochirurgów, 3 neurologów, okulista i laryngolog:

- Torbiel szyszynki nie jest guzem.
- Torbiel szyszynki nie jest nowotworem złośliwym.
- Torbiel szyszynki nie staje się nowotworem złośliwym.
- Moje wymiary nie są duże, czyli 15x11mm (dużo osób tutaj ma jeszcze mniejsze niż ja)
- Przeważnie mamy go od urodzenia. (rzadko kiedy rosną)
- Torbiel może się sama wchłonąć.
- Jeśli nie naciska na inne narządy (czyli jest mały) tylko go kontrolujemy. Jednak kiedy rośnie należy zrobić zabieg wycięcia.

I to tyle. Nic strasznego. Jest bo jest, dlatego wyluzujcie trochę, będziemy żyć ;)

Pozdrawiam! Michał
gość
21-04-2024, 00:40:22

gość 31-01-2020, 00:00:14
Hejka, jestem po operacji torbieli, było to ponad 25mm. Operacja na siedząco, od czasu wybudzenia, delikatny ból z tylu głowy na ranie, 2 doba właśnie mija, ogólnie jeśli ktoś ma potrzebę to zalecam operację, u mnie przez torbiel było wodoglowie. Tak że to małe gowno trochę zagraża życiu, żadnych skutków ubocznych nie zauważyłem po operacji ;) pozdrawiam was wszystkich ;) będę tu zaglądał jeśli ktoś ma jakieś pytania to odpowiem. P.P

Zdrówka życzę :)))

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: