Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (965)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-03-2024, 12:30:34

Witajcie.
Przeczytałam każda wypowiedź na tym forum. Ale nie znalazłam odpowiedzi
Mam torbiel szyszynki (większego rozmiaru niż mój tutaj nie zauwazylam) 22x35x21.
Od wielu lat mam bóle głowy, towarzyszą im wymioty, światło i dźwiękowstręt. Bardzo pogorszyl mi sie wzrok. W skali miesiąca migreny mam ok 20 dni. Bol jest nie tyle co bolesny, ale uciążliwy. Jestem zmęczona samym bólem
Umówiłam się na konsultacje do profesora Kurneta w Warszawie.
Chciałam zapytać Was gdzie wykonywaliście operacje, jakich lekarzy polecicie, czy na NFZ wykonują takie operacje oraz jaki czas oczekiwania na nią. Jaki koszt prywatnie, jaki czas oczekiwania prywatnie.
gość
27-03-2024, 18:17:49

gość 27-10-2021, 15:14:05
Dzień dobry, mam taki sam problem. Nikt mi nie jest wstanie pomóc. U mnie oczopląs pojawił się nagle w wieku 24 lat na jednym oku. Lekarze rozkładają ręce. Wszystkie wyniki dobre. Jedyne co wyszło to torbiel na szyszynce. Czy udało się Pani znaleźć lekarza, który pomógł?
proszę szukać w necie Sergiej Czarny
gość
27-03-2024, 18:21:57

gość 27-03-2024, 13:30:34
Witajcie.
Mam torbiel szyszynki (większego rozmiaru niż mój tutaj nie zauwazylam) 22x35x21.
Od wielu lat mam bóle głowy, towarzyszą im wymioty, światło i dźwiękowstręt. Bardzo pogorszyl mi sie wzrok. W skali miesiąca migreny mam ok 20 dni. Bol jest nie tyle co bolesny, ale uciążliwy. Jestem zmęczona samym bólem
Chciałam zapytać Was gdzie wykonywaliście operacje, jakich lekarzy polecicie, czy na NFZ wykonują takie operacje oraz jaki czas oczekiwania na nią. Jaki koszt prywatnie, jaki czas oczekiwania prywatnie.
proszę szukać Sergieja Czarnego naturalna.odnowa zajmuje się szyszynka to jest Medycyna Starosłowiańska naprawdę polecam:)
gość
27-03-2024, 18:23:50

Witajcie.
. proszę szukać Sergieja Czarnego naturalna.odnowa zajmuje się szyszynka to jest Medycyna Starosłowiańska naprawdę polecam:)z całego serca!:)
gość
27-03-2024, 18:25:22

Witajcie.
. proszę szukać Sergieja Czarnego naturalna.odnowa zajmuje się szyszynka to jest Medycyna Starosłowiańska naprawdę polecam:)z całego serca i od serca:)
gość
27-03-2024, 18:27:30

gość 27-07-2023, 17:37:22
Witam
Tez mam torbiel szyszynki. Bylam u specjalistow zielarzy itd. Mam caly czas bole glowy. Przejda na 2-3 tyg i znow glowa potem boli. Borykam sie z tym juz 10miesiac. Kazdy lekarz mowi ze od torbieli szyszynki glowa nie moze bolec.. Nie wiem komu i w co wierzyc..
Bralam leki od migreny nie pomogly co rusz nowe a i tak boli..nie wiem co robic...
.
proszę szukać Siergieja Czarnego naturalna.odnowa zajmuje się szyszynka to jest Medycyna Starosłowiańska naprawdę polecam:)z całego serca i od serca:):):)
gość
27-03-2024, 18:28:39

gość 31-05-2023, 11:52:58
gość 30-04-2023, 23:40:46

Dzień dobry, nasza córka lat 11 od trzech miesięcy boli ją głowa cały czas (dzień , noc) z tym że w nocy potrafi boleć bardzo i wybudzić ze snu, przy mocnym bólu mdli ją i potrafi nawet zwymiotować , ból który jest ciągły ocenia 6/10 i wtedy funkcjonuje w miarę ale jak boli bardzo i z wymiotami to ocenia na 10/10 ból zaczął się po przebytej infekcji i wtedy też zrobiliśmy rezonans i wyszło torbiel szyszynki 5/7mm jak również pogrubiona sciana zatoki klinowej po stanie zapalnym, od tego momentu myśleliśmy że to kwestia zatoki ale niedawno zrobiliśmy dokładniejszą tomografię zatok i ten stan już nie występuje a głowa boli dalej.
Teraz doszły powtarzające się gorączki i bóle gardła które nasilają ból głowy, pytanie do Państwa czy jest szansa lub ktoś miał operowaną szyszynkę tej wielkości ? , wszyscy lekarze mówią że to nie to a byliśmy już u kilku jak nie dziesięciu, w badaniach jedynie morfologia wyszła nieprawidłowo ale to było spowodowane odwodnieniem z uwagi na małą ilość wypijanych płynów, robiliśmy też te badania na zmiany nowotworowe AFP, B-HCG, tarczycę badaliśmy, kreatyninę , sód, potas ,FT4, Ferrytyna, Glukoza

[/CYTAT
Neurochirurdzy twierdzą że operacja jest ostatecznością może ona skończyć się różnie to bardzo trudne miejsce operacyjne. Lekarze na płycie niech dokładnie sprawdzą czy uciska na inne struktury bo to niewielki torbiel. Jeżeli chce Pani porozmawiać proszę napisać na FB
. proszę szukać Siergieja Czarnego naturalna.odnowa zajmuje się szyszynka to jest Medycyna Starosłowiańska naprawdę polecam:)z całego serca i od serca:):):)
gość
21-04-2024, 00:29:20

gość 05-09-2019, 21:11:15
Witajcie! Postanowiłem napisać, bo wypisujecie tutaj głupoty i strasznie panikujecie. Mam torbiel szyszynki 15mm na 11mm i co powiedzieli lekarze? 2 neurochirurgów, 3 neurologów, okulista i laryngolog:

- Torbiel szyszynki nie jest guzem.
- Torbiel szyszynki nie jest nowotworem złośliwym.
- Torbiel szyszynki nie staje się nowotworem złośliwym.
- Moje wymiary nie są duże, czyli 15x11mm (dużo osób tutaj ma jeszcze mniejsze niż ja)
- Przeważnie mamy go od urodzenia. (rzadko kiedy rosną)
- Torbiel może się sama wchłonąć.
- Jeśli nie naciska na inne narządy (czyli jest mały) tylko go kontrolujemy. Jednak kiedy rośnie należy zrobić zabieg wycięcia.

I to tyle. Nic strasznego. Jest bo jest, dlatego wyluzujcie trochę, będziemy żyć ;)

Pozdrawiam! Michał

A skąd Pan wie,że od urodzenia? czyli tym ludziom od razu po 17mm urósł ? No u niemowlaka ciężko o polipa 15-17mm. Czyli lekarze tych osób ,które miały zabiegi kłamią tych ludzi? A może Ci ludzie mają objawy,które im utrudniają życie. Aaa RMI też nie jest wiarygodne ? Myślę ,że każdy z Nas życzy Pani brak objawów i najlepiej jakby Pan się już nie udzielał . Pozdrawiam
gość 05-06-2019, 11:52:15
Cześć. Ja też jestem po operacji guza szyszynki. Operację miał 6 miesięcy temu. Jest to bardzo poważna operacja ale jest wykonana przez specjalistę to nie ma się co obawiać. Ja po operacji nie miałam praktycznie żadnych skutków ubocznych jedynie przez kilka dni gorzej widziałam i byłam bardzo słaba. Nie można przez 3 tygodnie nic robić i bardzo uważać. Trzeba wierzyć ze bedzie dobrze
gość
21-04-2024, 00:30:08

gość 11-09-2019, 22:17:30
Witam wszystkich serdecznie działaj odebrałam wyniki rezonansu magnetycznego torbiel szyszynki 9.9mm jak wygląda leczenie czy to się leczy mam zawroty głowy i bóle głowy pozdrpozdrawiam
gość 05-09-2019, 21:11:15
Witajcie! Postanowiłem napisać, bo wypisujecie tutaj głupoty i strasznie panikujecie. Mam torbiel szyszynki 15mm na 11mm i co powiedzieli lekarze? 2 neurochirurgów, 3 neurologów, okulista i laryngolog:

- Torbiel szyszynki nie jest guzem.
- Torbiel szyszynki nie jest nowotworem złośliwym.
- Torbiel szyszynki nie staje się nowotworem złośliwym.
- Moje wymiary nie są duże, czyli 15x11mm (dużo osób tutaj ma jeszcze mniejsze niż ja)
- Przeważnie mamy go od urodzenia. (rzadko kiedy rosną)
- Torbiel może się sama wchłonąć.
- Jeśli nie naciska na inne narządy (czyli jest mały) tylko go kontrolujemy. Jednak kiedy rośnie należy zrobić zabieg wycięcia.

I to tyle. Nic strasznego. Jest bo jest, dlatego wyluzujcie trochę, będziemy żyć ;)

Pozdrawiam! Michał
gość
21-04-2024, 00:40:22

gość 31-01-2020, 00:00:14
Hejka, jestem po operacji torbieli, było to ponad 25mm. Operacja na siedząco, od czasu wybudzenia, delikatny ból z tylu głowy na ranie, 2 doba właśnie mija, ogólnie jeśli ktoś ma potrzebę to zalecam operację, u mnie przez torbiel było wodoglowie. Tak że to małe gowno trochę zagraża życiu, żadnych skutków ubocznych nie zauważyłem po operacji ;) pozdrawiam was wszystkich ;) będę tu zaglądał jeśli ktoś ma jakieś pytania to odpowiem. P.P

Zdrówka życzę :)))

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: