Dzien dobry.
Właśnie odebrałam wynik z rezonans i tez mam ( miedzy innymi) torbiela szyszynki.
Czekam na wizytę u specjslisty. Mam pytanie. Czy z tym torbielem można latac??? Przede mną wakacje i pewne plany a tu taka wiadomość...
gość 30-05-2023, 01:26:13Dzien dobry.
Właśnie odebrałam wynik z rezonans i tez mam ( miedzy innymi) torbiela szyszynki.
Czekam na wizytę u specjslisty. Mam pytanie. Czy z tym torbielem można latac??? Przede mną wakacje i pewne plany a tu taka wiadomość...
gość 30-05-2023, 01:26:13Dzien dobry.
gość 30-04-2023, 23:40:46Dzień dobry, nasza córka lat 11 od trzech miesięcy boli ją głowa cały czas (dzień , noc) z tym że w nocy potrafi boleć bardzo i wybudzić ze snu, przy mocnym bólu mdli ją i potrafi nawet zwymiotować , ból który jest ciągły ocenia 6/10 i wtedy funkcjonuje w miarę ale jak boli bardzo i z wymiotami to ocenia na 10/10 ból zaczął się po przebytej infekcji i wtedy też zrobiliśmy rezonans i wyszło torbiel szyszynki 5/7mm jak również pogrubiona sciana zatoki klinowej po stanie zapalnym, od tego momentu myśleliśmy że to kwestia zatoki ale niedawno zrobiliśmy dokładniejszą tomografię zatok i ten stan już nie występuje a głowa boli dalej.
Teraz doszły powtarzające się gorączki i bóle gardła które nasilają ból głowy, pytanie do Państwa czy jest szansa lub ktoś miał operowaną szyszynkę tej wielkości ? , wszyscy lekarze mówią że to nie to a byliśmy już u kilku jak nie dziesięciu, w badaniach jedynie morfologia wyszła nieprawidłowo ale to było spowodowane odwodnieniem z uwagi na małą ilość wypijanych płynów, robiliśmy też te badania na zmiany nowotworowe AFP, B-HCG, tarczycę badaliśmy, kreatyninę , sód, potas ,FT4, Ferrytyna, Glukoza
[/CYTAT
Neurochirurdzy twierdzą że operacja jest ostatecznością może ona skończyć się różnie to bardzo trudne miejsce operacyjne. Lekarze na płycie niech dokładnie sprawdzą czy uciska na inne struktury bo to niewielki torbiel. Jeżeli chce Pani porozmawiać proszę napisać na FB
gość 31-05-2023, 12:39:57gość 30-05-2023, 01:26:13Dzien dobry.
Czekam na wizytę u specjslisty. Mam pytanie. Czy z tym torbielem można latac??? Przede mną wakacje i pewne plany a tu taka wiadomość...Byłam u 2 neurochirurgów i twierdzą że można latać a duży ten torbiel?gość 30-05-2023, 01:26:13Dzien dobry.
gość 31-05-2023, 21:28:28Dziekuje za odpowiedź. Torbiel wielkosci 10 mm.gość 31-05-2023, 12:39:57gość 30-05-2023, 01:26:13Dzien dobry.
Czekam na wizytę u specjslisty. Mam pytanie. Czy z tym torbielem można latac??? Przede mną wakacje i pewne plany a tu taka wiadomość...Byłam u 2 neurochirurgów i twierdzą że można latać a duży ten torbiel?gość 30-05-2023, 01:26:13Dzien dobry.
gość 09-02-2023, 11:50:12Witam właśnie odebrałam wynik rezonansu i okazuje się że syn 15 lat ma tą torbiel szyszynki wielkości 25mm, bóle głowy tak ok roku i to częste.Teraz już codziennie źle się czuje i ma bóle głowy.Ibuprom nie zawsze pomaga.Az się boję co powie neurolog.
gość 05-06-2023, 09:33:26Mega martwię się o ten torbiel szyszynki czy są tu jeszcze osoby które wykonały po jakimś czasie kontrolny rezonans. I jak tam wasze torbiele rosną czy nie?
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.