Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (960)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-05-2023, 21:26:13

Dzien dobry.
Właśnie odebrałam wynik z rezonans i tez mam ( miedzy innymi) torbiela szyszynki.
Czekam na wizytę u specjslisty. Mam pytanie. Czy z tym torbielem można latac??? Przede mną wakacje i pewne plany a tu taka wiadomość...
gość
31-05-2023, 09:39:57

gość 30-05-2023, 01:26:13

Dzien dobry.
Właśnie odebrałam wynik z rezonans i tez mam ( miedzy innymi) torbiela szyszynki.
Czekam na wizytę u specjslisty. Mam pytanie. Czy z tym torbielem można latac??? Przede mną wakacje i pewne plany a tu taka wiadomość...

Dzien dobry.

Byłam u 2 neurochirurgów i twierdzą że można latać a duży ten torbiel?
gość
31-05-2023, 09:52:58

gość 30-04-2023, 23:40:46

Dzień dobry, nasza córka lat 11 od trzech miesięcy boli ją głowa cały czas (dzień , noc) z tym że w nocy potrafi boleć bardzo i wybudzić ze snu, przy mocnym bólu mdli ją i potrafi nawet zwymiotować , ból który jest ciągły ocenia 6/10 i wtedy funkcjonuje w miarę ale jak boli bardzo i z wymiotami to ocenia na 10/10 ból zaczął się po przebytej infekcji i wtedy też zrobiliśmy rezonans i wyszło torbiel szyszynki 5/7mm jak również pogrubiona sciana zatoki klinowej po stanie zapalnym, od tego momentu myśleliśmy że to kwestia zatoki ale niedawno zrobiliśmy dokładniejszą tomografię zatok i ten stan już nie występuje a głowa boli dalej.
Teraz doszły powtarzające się gorączki i bóle gardła które nasilają ból głowy, pytanie do Państwa czy jest szansa lub ktoś miał operowaną szyszynkę tej wielkości ? , wszyscy lekarze mówią że to nie to a byliśmy już u kilku jak nie dziesięciu, w badaniach jedynie morfologia wyszła nieprawidłowo ale to było spowodowane odwodnieniem z uwagi na małą ilość wypijanych płynów, robiliśmy też te badania na zmiany nowotworowe AFP, B-HCG, tarczycę badaliśmy, kreatyninę , sód, potas ,FT4, Ferrytyna, Glukoza

[/CYTAT
Neurochirurdzy twierdzą że operacja jest ostatecznością może ona skończyć się różnie to bardzo trudne miejsce operacyjne. Lekarze na płycie niech dokładnie sprawdzą czy uciska na inne struktury bo to niewielki torbiel. Jeżeli chce Pani porozmawiać proszę napisać na FB
gość
31-05-2023, 17:28:28

gość 31-05-2023, 12:39:57

Dzien dobry.

Dzien dobry.

Dziekuje za odpowiedź. Torbiel wielkosci 10 mm.
gość
02-06-2023, 10:29:01

31.05.2023. dowiedziałam się że mam torbiel szyszynki 6mm. Oczywiście na początku panika, ale lekarz rodzinny uspokaja mnie, że mam się nie martwić. Drażnią mnie zawroty głowy od trzech miesięcy. Był już moment, gdy osłabły, ale wraz z nowym cyklem miesiączkowym i osłabieniem po szpitalu (kamica nerkowa) znów wróciły. Mam je całymi dniami. Głowa nie boli, raz na parę miesięcy się zdarzy, se jakaś migrena wskoczy. Mam obskoczonych wszystkich specjalistów (laryngolog, neurolog, okulista) i miałam pięćset badań, z których tylko ten rezonans pokazał torbiel. Nie wiem już od czego te zawroty :(
gość
05-06-2023, 05:22:57

gość 31-05-2023, 21:28:28

gość 31-05-2023, 12:39:57

Dzien dobry.

Dzien dobry.

Dziekuje za odpowiedź. Torbiel wielkosci 10 mm.
u mojej córki 11 mm jak chce Pani pogadać to podaje maila jozwiakmalgorzata77@gmail.com
gość
05-06-2023, 05:33:26

Mega martwię się o ten torbiel szyszynki czy są tu jeszcze osoby które wykonały po jakimś czasie kontrolny rezonans. I jak tam wasze torbiele rosną czy nie?
gość
07-06-2023, 19:24:24

gość 09-02-2023, 11:50:12

Witam właśnie odebrałam wynik rezonansu i okazuje się że syn 15 lat ma tą torbiel szyszynki wielkości 25mm, bóle głowy tak ok roku i to częste.Teraz już codziennie źle się czuje i ma bóle głowy.Ibuprom nie zawsze pomaga.Az się boję co powie neurolog.

Też moje dziecko ma torbiel i co powiedział lekarz to duża torbiel?
gość
16-06-2023, 08:09:24

gość 05-06-2023, 09:33:26

Mega martwię się o ten torbiel szyszynki czy są tu jeszcze osoby które wykonały po jakimś czasie kontrolny rezonans. I jak tam wasze torbiele rosną czy nie?

Mój syn ma torbiel szyszynki, pisałam tu o niej kilka razy. Wykryta dwa lata temu, ma 14 mm i na szczęście nie rośnie (oby tak było zawsze). Kontrolujemy co roku rezonansem magnetycznym z kontrastem + wizyta u neurochirurga.
Ktoś tu pytał o latanie samolotem - można latać.
U mojego syna loty nie wywołują żadnych nieprzyjemnych reakcji ze strony głowy.
gość
16-07-2023, 12:56:10

Cześć. Odebralam wczoraj wyniki tk glowy
Wyszła torbiel szyszynki, 1cm, nazwano to zmiana rozwojową.
Od marca mam bóle głowy trwające 2-3 tygodnie. Ból umiejscowiony jest z prawej strony, obejmuje oczodół i cała połowę głowy... Bóle trwają dzień i noc, a tabletki przepisane przez neurologa nie działają...
Od jakichś 2 tyg strasznie pogorszył mi się wzrok.
Nie ukrywam, że trochę się boję. Szukam dobrego neurologa. Najlepiej w woj opolskim ale dojadę w każdą część polski jeśli będzie trzeba...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: