Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (960)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-07-2023, 15:37:22

Witam
Tez mam torbiel szyszynki. Bylam u specjalistow zielarzy itd. Mam caly czas bole glowy. Przejda na 2-3 tyg i znow glowa potem boli. Borykam sie z tym juz 10miesiac. Kazdy lekarz mowi ze od torbieli szyszynki glowa nie moze bolec.. Nie wiem komu i w co wierzyc..
Bralam leki od migreny nie pomogly co rusz nowe a i tak boli..nie wiem co robic...
gość
05-10-2023, 18:47:02

Moja córka lat 14 ma torbiel szyszynki 10 mm i codziennie rano wymiotuje czymś takim jak woda czy ktoś tak ma?
gość
05-11-2023, 22:13:39

Udaj się pędem do neurologa bo przy torbieli nie powinno się wymiotować
Początkujący
06-12-2023, 14:47:00

Witam. Proszę o interpretację wyniku badania tk z kontrastem - torbiel szyszynki

"Istota biała i szara środkowego ukladu nerwowego o prawidłowe jdensysyjności bez zmian ogniskowych
Torbiel szyszynki wielkości około 5x5 mm
Układ komorowy bez cech przemieszczenia, prawidłowej szerokości, symetryczny. Komora III - 4mm.
Komora IV i struktury podnamiotowe prawidłowe
Przestrzenie płynowe poza układem komorowym bez cech poszerzenia. Rezerwa płynowa przestrzeni przymózgowych zachowana.
Zmiany miażdżycowe obu ICA
Patologicznego wzmocnienia po podaniu kontrastu nie stwierdza się.

Proszę o interpretację i od razu polecenie sprawdzonego forum, gdzie wypowiadają się ludzie obyci z torbielami szyszynki, jak również polecenie dobrego neurochirurga w celu konsultacji przypadku - najlepiej małopolska, świętokrzyskie, podkarpacie lubelskie lecz w razie potrzeby możemy podjechać dalej.

Z góry dziękuję za pomoc
gość
07-01-2024, 17:52:29

gość 05-06-2023, 07:33:26
Mega martwię się o ten torbiel szyszynki czy są tu jeszcze osoby które wykonały po jakimś czasie kontrolny rezonans. I jak tam wasze torbiele rosną czy nie?

Mój syn miał kontrolny rezonans po roku. Torbiel bez zmian. Syn 16 lat. Brak jakichkolwiek objawów. Neurochirurg nie zalecił kolejnych kontrolnych rezonansów.
gość
11-01-2024, 17:58:43

Mój syn miał kontrolny rezonans po roku. Torbiel bez zmian. Syn 16 lat. Brak jakichkolwiek objawów. Neurochirurg nie zalecił kolejnych kontrolnych rezonansów.
Czy syn może latać samolotem? U mojego syna również wykryto torbiel, ma 17 lat.
gość
16-01-2024, 09:47:48

Witam,
Chciałem uspokoić ludzi którzy tu trafiają jak ja po diagnozie torbieli. Mam 42 lata na badania skierował mnie okulista związku z astygmatyzmem w lewym oku i bólami oka. Banie wykazało torbiel szyszynki 7mm. Po konsultacji z dr. Koziarskim bardzo mnie uspokoił. Stwierdził że torbiel nie moze dawać żadnych objawów żeby się nie przejmować nic z tego złego nie będzie. Kontrola za rok nawet dwa i tyle. Trzymajcie się wszyscy i nie panikujcie, będzie dobrze.
gość
18-01-2024, 00:48:43

Kai7910 najlepsza neurochirurgia jest w szpitalu wojskowym w Bydgoszczy a dla dzieci neurochirurgia też Bydgoszcz przy ulicy Chodkiewicza 44 polecam dr Józefine Rakowska Cholewka ,Dariusz Paczkowski ,Edyta Zwolińska córka była operowana miesiąc temu wszystko się udało z czystym sercem polecam tych lekarzy
gość
18-01-2024, 00:49:52

Treść zablokowana przez moderatora

gość
18-02-2024, 16:54:01

Witam odebrałem wynik rezonansu- torbiel szyszynki 1,1x0.5x0.9 cm ( bez znaczenia klinicznego) mężczyzna lat 25. Ktoś może wytłumaczyć dlaczego trzy wymiary i dlaczego w cm? Jestem przed wizytą u neurochirurga i strasznie się boję. Co oznacza że bez znaczenia klinicznego ? Czy rezonanse się może pomylić z guzem ? Dziękuję z góry za odpowiedź. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: