Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (960)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-04-2023, 11:53:08

Hej jestem Ola mam 33 lata. 2 tyg temu mialam tomografie moze mi ktos powiedziec czy to cos zlego.bo lekarz dopiero za miesiac.
Uklad komorowy dyskretnie adymetryczny, nieposzerzony.zbiorniki podstawy w normie.siodlo tureckie bez nieprawidlowosci.
DROBNE ZWAPNIENIA NA OBWODZIE TORBIELOWATO ZMIENIONEJ SZYSZYNKI 7mm. Drobne zwapnienie wertykalnie przysierpowo prawostronnie. Niewielka ilosc gestej tresci w lewej czesci zatoki klinowej.
To zle cos te zwapnienia?? Prosze o odpowiedz
gość
13-04-2023, 14:11:17

Gość 2021-10-27 15:14:05
Dzień dobry, mam taki sam problem. Nikt mi nie jest wstanie pomóc. U mnie oczopląs pojawił się nagle w wieku 24 lat na jednym oku. Lekarze rozkładają ręce. Wszystkie wyniki dobre. Jedyne co wyszło to torbiel na szyszynce. Czy udało się Pani znaleźć lekarza, który pomógł?
gość
13-04-2023, 14:15:21

U mnie od ponad roku wystąpiły mioklonie.
Przez nie nue mogę też zasnąć.Dodatkowo drzenia rak.Teraz wyszła torbiel na szyszynce więc mize to ona dajebte objawy .Przede mną konsultacja wyniku z neurologiem
gość
13-04-2023, 14:16:49

Treść zablokowana przez moderatora

gość
18-04-2023, 12:57:44

Bylam u lekarza ale ponoc od torbieli nie ma bolu glowy.ona jest i tyle.ostatnio lekarz tak powiedzial. A ja mimo lekow migrenowych typu Divascan ktore nie pomagaja mam bole glowy a bardziej ćmienie irytujace uczucie w glowie.na srodku z tylu w karku i to tak skacze po calej glowie. Ostatnio nawet gorzej widze ale tez lekarz mowil ze nie od torbieli.ale jajuz nie wiem.. Nawet mam dziwne uczucie zawrotow glowy. Niby sie kreci ale nie kreci w glowie.. Taka senna oslabiona jestem, miesnie zmeczone jakbym w kopalni robila ze 3 dni.. Masakra nie wiem co myslec co robic...
gość
30-04-2023, 18:59:57

Czy ktoś wie jak przebiega operacja torbiela szyszynki. Jaka jest statystyka udanych operacji? I jak bardzo jest groźna?
gość
30-04-2023, 19:40:46

Dzień dobry, nasza córka lat 11 od trzech miesięcy boli ją głowa cały czas (dzień , noc) z tym że w nocy potrafi boleć bardzo i wybudzić ze snu, przy mocnym bólu mdli ją i potrafi nawet zwymiotować , ból który jest ciągły ocenia 6/10 i wtedy funkcjonuje w miarę ale jak boli bardzo i z wymiotami to ocenia na 10/10 ból zaczął się po przebytej infekcji i wtedy też zrobiliśmy rezonans i wyszło torbiel szyszynki 5/7mm jak również pogrubiona sciana zatoki klinowej po stanie zapalnym, od tego momentu myśleliśmy że to kwestia zatoki ale niedawno zrobiliśmy dokładniejszą tomografię zatok i ten stan już nie występuje a głowa boli dalej.
Teraz doszły powtarzające się gorączki i bóle gardła które nasilają ból głowy, pytanie do Państwa czy jest szansa lub ktoś miał operowaną szyszynkę tej wielkości ? , wszyscy lekarze mówią że to nie to a byliśmy już u kilku jak nie dziesięciu, w badaniach jedynie morfologia wyszła nieprawidłowo ale to było spowodowane odwodnieniem z uwagi na małą ilość wypijanych płynów, robiliśmy też te badania na zmiany nowotworowe AFP, B-HCG, tarczycę badaliśmy, kreatyninę , sód, potas ,FT4, Ferrytyna, Glukoza
gość
25-05-2023, 18:04:21

gość
25-05-2023, 18:07:01

gość
26-05-2023, 09:34:20

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: