Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (963)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-09-2008, 08:35:00

tu goska czyli elu zaczelo sie tak jak u mnie mniej wiecej moze cos o sobie ja podaje moj adres e-mail gosiamichael@wp.pl moze tak bedziemy sie kontaktowac szukam podobnych torbielki bo ja tez sie nakrecam i z nerwow gorsze samopoczucie moze
gość
19-09-2008, 15:52:00

Właśnie wróciłam z rezonansu z wynikiem badań i bardzo się cieszę, bo może wreszcie poznałam przyczynę swoich problemów hormonalnych. Byłam podejrzewana o gruczolaka przysadki, a tu niespodzianka - torbiel szyszynki, ale malutki. Leczyć się będę pewnie nadal tak samo, czyli farmakologicznie obniżać poziom hormonów. Czy ktoś z Was ma może jakieś informacje na temat wpływu torbieli szyszynki na poziom prolaktyny lub progesteronu? Będę bardzo wdzięczna za informację.
gość
20-09-2008, 10:41:00

ja wiem tylko tyle ze jak mialam torbiel szyszynki to prolaktyna byla wysoka i dochodzila do 100. Po usunieciu prolaktyna w normie. Nie wiem jak to działa, moze torbiel uciska na przysadke ktora zaczyna produkowac wiecej hormonu prolaktyny. Prolaktyne mialam w normie przez kilka lat po operacji. W tym roku zauwazylam jej skoki do 93... praktycznie ciagle waha sie miedzy 50 a 90. Rezonans nic nie wykazal.... wiec moze to czynnosciowe? moze u ciebie torbiel nie wplywa na hormony tylko to sprawa czynnosciowa a torbiel zostala poprostu wykryta przypadkowo?
gość
20-09-2008, 14:24:00

Cześć dawno się nie odzywałam, ale byłam zajęta... już myślałam, że nikt się do mnie nie odezwie na forum fajnie,że napisałaś Elu u mnie całkiem dobrze bylam niedawno na EEG głowy i niedługo idę z wynikiem do mojego neurologa i zobaczymy czy po tych lekach coś się poprawiło... A co u Was? Pozddrawiam ,,Ktoś''
Początkująca
20-09-2008, 21:08:00

Witam
Ktosiu mam nadzieję,że EEG masz w normie ja ostatnio czuję się jakby ktoś wypompował ze mnie całą energię mam nadzieję,że to przejściowe...
Pozdrawiam
Ela GG: 28151355
Początkująca
20-09-2008, 21:10:00

Gosiu jak znajdę chwilę to odezwę się do Ciebie na @ teraz nie czuję się najlepiej...
Pozdrawiam
Ela GG: 28151355
gość
22-09-2008, 13:39:00

ja tez tak mam chwilami nic mi sie nie chce a najgorzej to jest przed i w trakcie miesiaczki obłęd tak mi sie kreci ze boje sie wstac wyniki badan mam w miare ok tylko tez mam dysplazje lewej tetnicy szyjnej ale to od urodzenia prawdopodobnie wogóle to mam jakiegos doła chyba za duzo mysle aha elu u mnie tez zaczelo sie po porodzie takze nie wiem cos mamy wspolnego do lekarza ide w czwartek goska
gość
22-09-2008, 13:43:00

ktosiu a jak wynik z eeg tam powinno pisac bo ja mialam dobry tam cos bez istotnego wplywu na zapis a powiedzcie mi gdie wy sie leczycie u jakiego neurochirurga bo ja w lublinie a mieszkam w rzeszowie moze gdzies znacie jakiegos dobrego prywatnie pozdrawiam trzymajcie sie pa goska
aha prolaktyne mam w normie
gość
23-09-2008, 12:23:00

Witajcie!
Ja do tej pory czułam się świetnie i jak wczesniej pisałam nie skarżyłam sie nawet na ból głowy. Jednak od jakiegos tygodnia wyrabiają się ze mną dziwne rzeczy. Kilka dni temu miałam tekie zawroty głowy, że hej. Od tego czasu głowa mnie też leciutko pobolewa, ale za to ciągle. Nie wiem czy to może być efekt posiadania torbieli czy też cos innego.
Dodam tylko, że od ponad 2 m-cy przyjmuję leki przeciwpadaczkow (chociaż na padaczkę chora nie jestem), ale do tej pory nie miały one wpływu na moje samopoczucie.

I jeszcze jedno. Czy torbiel może się bardzo powiększyć np. w ciągu koilku m-cy?
Pozdrawiam.
cocakarola
gość
23-09-2008, 17:05:00

wiem od mojej lekarki ze moze powiekszyc sie w czasie ciąży ale chyba nie w ciągu nocy pozdrawiam aha to na pewno masz torbiel???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: