Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (963)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-09-2008, 18:33:00

Tak, niestety mam torbiel, którą wykryto przypadkowo. Dostałam skierowanie na rezonans ponieważ neurolog stwierdził u mnie nerwoból nerwu trójdzielnego (stąd leki przeciwpadaczkowe), którego przyczyną hipotetycznie mógł byc guz mózgu. Tak oto dostałam gratis torbiel. Jak pisałam, do tej pory żyłam w totalnej niewiedzy, bez żadnych zawrotów głowy... Niestety od kiedy wiem, moje samopoczucie trochę podupadło. Kontrolny rezonans mam dopiero za rok.,..
cocakarola
gość
27-09-2008, 18:35:00

witam!pytałam się mojej lekarki i torbiel w zasadzie nie powinna rosnąć a jak już to niewiele bo to jest pozostałość po czymś także jesteśmy na nią skazani do końca trzeba próbować zapomnieć o tym tylko jak???gośka
Początkująca
27-09-2008, 22:29:00

Hej
Nie odzywałam się,bo miałam mały kryzys Gosiu nawet nie wiesz jak chciałabym ZAPOMNIEĆ o swoim torbielku nieraz daje mi nieźle popalić.Znowu mam chwile załamania,ryczeć mi się chce i ciągle zadaję sobie pytanie,dlaczego to JA?? Czasami myślę,że to może po moim ostatnim porodzie(urodziłam naturalnie ponad 5 kg dzieciaczka) Lekarze sami do końca nie wiedzą skąd się biorą te torbiele Pozostaje mieć tylko nadzieję,że przestanie mi tak strasznie dokuczać
Karola widzę,że lekarz też testuje na Tobie lek przeciwpadaczkowy Ja miałam amizepin,po którym czułam się STRASZNIE i odstawiłam go po 2 dniach.Wszystkie te objawy,które opisujesz to po tych tabletkach.Odstaw je i śpij spokojnie
Ktosiu jak tam Twój wynik EEG??
Pzdr
Ela
Ela GG: 28151355
gość
29-09-2008, 06:31:00

Hej!
Tak, przyjmuję lek przeciwpadaczkowy, ale zupełnie z innego powodu niż torbiel i padaczka. Po prostu cierpię na nerwoból i musze przyznać, że te tanletki pomogły mi. Boję się tylko, że skutki uboczne będę odczuwać jeszcze bardzo długo. Powowli odstawiam gabapentin i mam nadzieję na normalne funkcjonowanie - takie jak przed całym tym rezonansem i wszytskimi innymi cholerstwami. O swoim torbielku raczej nie rozmyślam. Jednak gdy zaboli mnie głowa wpadam w panikę i wszystko zaczyna się od początku....
Ech... jakoś to będzie.
Pozdrawiam. Głowy do góry.
cocakarola
gość
02-10-2008, 18:16:00

Elu 115
Mam pytanie. Czy mogłabyś napisać o swoim samopoczuciu przy stosowaniu leku przeciwpadaczkowego? I dlaczego go brałaś? Miał pomóc przy zawrotach głowy?
Ja dostałam od swojego neurologa memotropin na poprawienie ukrwienia mózgu. Jednak na razie go nie przyjmowałam - nie czuję takiej potrzeby a nie chcę niepotrzebnie się truć.
Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
cocakarola
Początkująca
02-10-2008, 19:37:00

Karola,amizepin przepisał mi neurochirurg u którego byłam ostatnio na konsultacji,myślał może ,że moje jednostronne bóle głowy mają coś wspólnego z zapaleniem nerwu twarzowego,ale powiedział mi od razu,że mam go odstawić jeżeli pojawią się skutki uboczne i mam brać tylko przeciwbólowe apo-naproxen.Po amizepinie czułam się okropnie,nie wiedziałam co się ze mną dzieje w głowie mi się nie kręciło,ale samopoczucie miałam fatalne ale nie jest powiedziane,że Tobie ten lek nie pomoże,każdy reaguje inaczej.Ja później zaczęłam stosować antydepresanty,bo nabawiłam się od tego wszystkiego potwornej nerwicy ale od tygodnia po 4 miesięcznej kuracji odstawiłam tabletki i czuję się w miarę dobrze chociaż czasami mam dołki jak każdy z nas pewnie ale myślę,że dam sobie radę.Pozdrawiam Was cieplutko torbielkowcy
Ela
Ela GG: 28151355
gość
13-10-2008, 12:11:00

HEJ!
dawno nie pisałam, ale jestem potwornie zajęta, ale dla Was czas się znalazł hehe wynik EEG Elu jak zawsze źle wyszedł, ale podobno jest jakaś poprawa dostałam większą dawkę leków i żyję, czasem są bóle i zawroty ale już sie przyzwyczaiłam, a u Was jak tam?

trzymajcie sie ,,Ktoś''
gość
13-10-2008, 14:05:00

Elku 115

Widzisz...U mnie wszystko zaczęło się od tej cholernej neuralgii. Gdyby nie ona dziś żyłabym sobie w totalnej nieświadomości, że mam torbiel.
Na początku stosowania gabapentyny czułam się rewelacyjnie. Jak powiedział mi neurolog jest to lek o małym prawdopodobieństwie wystąpienia skutków ubocznych. Ostrzegł mnie tylko, że mogę być bardzo, bardzo senna i jeśli to się będzie utrzymywać zmienimy go. U mnie jednak senność nie wystąpiła i brałam ten lek 3 miesiące bojąc się go odstawić - myślałam,że nerwoból wtedy powróci. Ale w końcu przełamałam się i zaczęłam zmniejszać dawki, aż zeszłam do "0". 2-3 tygodnie temu zaczęłam się jednak źle czuć. Najpierw dziwne zawroty głowy i drętwienie nóg. Przeszło. Później kłopoty ze wzrokiem - pogorszyła mi się ostrość widzenia... W zeszłym tygodniu wylądowałam w szpitalu. Zrobili mi co nieco badań. Krew ok,reszta podobno też. Leżałam na wew. więc z neurologiem były tylko konsultacje. Przyszedł, postukał mnie młoteczkiem i powiedział, że nie widzi odchyleń od normy. Zero badań....
Przy wypisie zasugerowano mi żebym zgłosiła się do psychiatry bo być może mam nerwicę. Dla mnie to śmieszne. Czy od nerwicy pogarsza się wzrok????
Jutro idę do psychiatry z czystej ciekawości.
Paranoja.
cocakarola
gość
14-10-2008, 19:44:00

Moj maz miesiac temu przeszedl zabieg operacyjny torbieli szyszynki ktora urosla sobie do rozmiarow 21-22-24 nie dajac wczesniej zadnych objaw oprocz bolow glowy Problem zaczal sie gdy pojawily sie niedowlady prawej strony ciala zaburzenia rownowagi oraz wzroku Zaczelismy szukac przyczyny Diagnoza byla straszna Torbiel albo guz Teraz wiem ze nie chca tego operowac Jest to powazna operacja Moj maz zostal zoperowany Operacja udala sie Nie ma zadnych powiklan Mamy potwierdzenie od patomorfologow ze to byla TORBIEL Pozdrawiam Ela
gość
14-10-2008, 20:33:00

Hej!
To znowu ja
Chciałam zapytać...może ktoś jest bardziej zorientowany w tej kwestii, bo ja torbiel konsultowałam jedynie z neurologiem.
Czy badanie rezonansem może jednoznacznie stwierdzić, że torbiel to na pewno torbiel????
I pytanie do przedmówczyni - gdzie wykonywany był zabieg i jak wyglądał?

Pozdrawiam megaserdecznie.
cocakarola

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: